Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Jazz reflections

ENRICO RAVA NEW QUINTET
23.02.2010. - Mala dvorana KD "Vatroslava Lisinskog", Zagreb, HR

Enrico Rava New Quintet
23.02.2010. - Mala dvorana KD "Vatroslava Lisinskog", Zagreb, Hrvatska

Enrico Rava New Quintet u Lisinskom: RASKOŠNA LAKOĆA JAZZ POSTOJANJA

U redovitom koncertu Jazz ciklusa, što ga organiziraju Jazz klub Zagreb HDS-a i KD "Lisinski", 23. veljače 2010. godine u Maloj dvorani KD "Vatroslava Lisinskog", Zagreb, nastupio je Enrico Rava New Quintet. Koncert prethodi uručenju Europske jazz nagrade za 2009., što će ju Rava primiti 26. ožujka 2010. godine u Beču.

Uz Beč, Zagreb je vjerojatno jedini europski grad koji svake godine ugosti recentnog dobitnika ove prestižne nagrade, a kako znamo da je pred više od godinu dana Rava također oduševio našu publiku, nije bilo mjesta sumnji da će i ovaj koncert biti izniman.

I bio je! Stari je lisac, uz ekipu mlađih glazbenika, uključujući trombonista nevjerojatne osobnosti, Gianlucu Petrellu, pružio zagrebačkoj publici ne samo dokaze zašto je nagrađen za 2009. godinu, nego i pravu poduku kako se pravilno usmjerava strašan umjetnički potencijal koji ne postaje ego-trip vremešnog gospodina na vrhuncu karijere. Vidi se da je učio od majstora, Milesa Davisa i Gatoa Barbieria, uz sjajne suradnje s fantastičnim jazzistima poput Stefana Bollanija, Larryja Grenadiera i Jeffa Ballarda... te nošen takvim nabojem prepuštao značajan prostor ostatku ekipe, što su glazbenici iskoristili na najbolji mogući način. Zadnjih nekoliko skladbi koje su tresle dvoranu i pokrenule osjećaj za ritam svakog posjetitelja, školski su primjer groovea. Razarajuće!

Rava je pokazao raskošnu lakoću jazz postojanja i sve ono zbog čega jesmo jazz poklonici. Skladbu stvara gotovo iz ničega, od nekog detalja, koji se u prvi mah ne čini bitnim, od vješte lijeve ruke pijanista Giovannija Guidija do bubnjarskog efekta Fabrizia Sferre... dodajući biserje iz svoje trube (milesovski štedeći tonove, ali u funkciji građenja gotovo dramske napetosti skladbe!) i vodeći izniman dijalog s Petrellom.

Dva sata bez stanke prošla su u dahu. Enrico Rava pošten je glazbenik. Bez kalkulacije, pošteno i emotivno: "...evo me, tu sam, sviram, uživajte ako to volite!...". Uživali smo u sjajnom koncertu.

Autor priloga:

Dinko Husadžić Sansky
Zagreb, Hrvatska
dinx@net.hr
www.igranifilm.bloger.hr


Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -