Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Jazz reflections

20. PROLJETNA REVIJA JAZZA
13. - 16.04.2010.

20. Proljetna revija jazza
13. - 16. travnja 2010.

20. Proljetna revija jazza - Koncertna dvorana "Vatroslava Lisinskog", Zagreb, Hrvatska.

utorak, 13.04.2010. -

Boško Petrović presents Balwan City Kids (Nika Turković, Matej Ocvirk, Aleksandar Čakalo, Matija Miletić, vokali ; Vid Jamnik, Šimun Matišić, Matic Črešnik, Boško Petrović, vibrafoni ; Filip Gregović, Ognjen Riđenović, Adrijano Lampalov, Matija Miletić, Christopher Pawluk, gitare ; Mislav Novaković, harmonika ; Aleksandar Čakalo, Dina Rizvić, klaviri ; Tea Tidić, bas gitara ; Lada Obradović, bubnjevi.
Senior service: Grega Ftičar, klavir ; Goran Rukavina, bas ; Ratko Divjak, bubnjevi.
Posebni gosti: Josip Blašković, vibrafon ; Filip Merčep, marimba.
Sedamdesetpeti rođendan Boška Petrovića povod je ovom okupljanju brojnih mladih glazbenika iz Hrvatske, Slovenije, a i šire. Ovom prigodom Boško će se predstaviti prije svega kao pedagog, ali i kao pokretačka snaga nove generacije jazz glazbenika u Hrvatskoj.

srijeda, 14.04.2010. -

Thana Pavelić Quartet (Thana Pavelić, vokal ; Ratko Divjak, bubnjevi ; Henry Radanović, kontrabas ; Elvis Penava, gitara). Gosti: Matija Dedić, Uglješa Novaković, Vojkan Jocić i Davor Križić
Mlada jazz, blues i R&B pjevačica, skladateljica i aranžerka Thana Alexa Pavelić rođena je u New Yorku kao dijete hrvatskih roditelja. Jedna od najnadarenijih naših vokalistica, Thana Pavelić se nadahnjuje izvedbama pjevačica raznih žanrova, od Arethe Franklin preko Janis Joplin do Elle Fitzgerald. Studira pjevanje i skladanje na New School for Jazz and Contemporary Music. Tijekom školovanja učila je od poznatih jazz glazbenika, među ostalima od Juniora Mancea, Reggiea Workmana, Billyja Harpera, Jaya Clayton i Charlesa Tollivera. Nerijetko izvodi cjelovečernje koncerte s programom vlastitih skladbi.
Prvu podršku dao joj je Boško Petrović s kojim je često nastupala. Osim u njegovom "B.P. Clubu", te na festivalu "Jazz Is Back!" koji Petrović organizira u Grožnjanu, nastupala je i u Dubrovniku, te na uglednim jazz festivalima i u klubovima, uključujući i njujorške. Ostvarila je suradnje s članovima HGM jazz orkestra Zagreb, te s mnogobrojim hrvatskim i svjetskim jazz glazbenicima, među ostalima sa Sinanom Alimanovićem, Mihailom Paruševom, Ratkom Divjakom, Ewaldom Oberleitnerom, Ratkom Zjačom, Howardom Curtisom i Joeom Meixnerom.
Godine 2009. nastupala je uz Sam Mortellaro Trio na Bern Jazz Festivalu u Švicarskoj, te uz gitarista Primoža Grašiča, pijanista Georgea Colligana, kontrabasista Bustera Williamsa i bubnjara Lennyja Whitea u Jazz at Lincoln Center’s Allen Roomu u New Yorku gdje je kao posebna gošća nastupila na koncertu "For / From Croatia With Love".
Nove nade jazza "Marjan Marjanović" - Tradicionalna smotra novih lica hrvatskog jazza.
Selektor i koordinator: Igor Savin
Prateći sastav: Igor Savin, klavir ; Saša Borovec, bas ; Salih Sadiković, bubnjevi.

četvrtak, 15.04.2010. -

Chuck Marohnic Piano Solo (SAD) - Američki jazz glazbenik Chuck Marohnic po prvi će put nastupiti u Hrvatskoj odakle su njegovi roditelji krenuli u Ameriku. Tijekom četrdesetogodišnje karijere postao je cijenjeni pijanist, skladatelj, aranžer, glazbeni pisac i edukator. Objavio je trideset i pet samostalnih albuma, četiri edukativne knjige i DVDa i jedanast zbirki aranžmana.
Već na početku karijere ostvario je suradnje s legendarnim jazzistima poput Cheta Bakera, Joea Hendersona, Buddyja Richa i Ire Sullivana, a poslije i s Eddiem Danielsom, Shortyjem Rogersom, Clarkom Terryjem, Budom Shankom, Philom Woodsom, Tomom Harrellom i mnogima drugima.
Osim što je ugledni pijanist, skladatelj i aranžer, Chuck Marohnic je iznimno cijenjen na području edukacije jazz glazbenika. Do umirovljenja, 2003. godine, bio je direktor jazz studija na Arizona State Universityju. Neki od njegovih studenata danas su jazzisti svjetskoga glasa, među ostalima John Medeski, Scott Henderson, Phil Strange, Tim Ray i Joey Sellers. Kao gostujući predavač sudjeluje na glazbenim radionicama diljem svijeta. Osim što je podučavao i nastupao u Njemačkoj, Brazilu i Francuskoj, bio je kordinator jazz studija i gostujući umjetnika na Fairbanks Summer Arts Festivalu u Fairbanksu na Aljasci. Tijekom posljednjih trinaest godina djeluje kao glazbeni ravnatelj u mnogobrojnim američkim crkvama.

Christoph Stiefel Inner Language Trio (CH) - Christoph Stiefel, piano ; Thomas Lähns, bass ; Marcel Papaux, drums.
Christoph Stiefel (Zürich, 1961.) od kraja osamdesetih godina djeluje kao profesionalni skladatelj, pijanist i glazbeni producent. Od 1990. vodi vlastite sastave, s kojima je dosad snimio sedam nosača zvuka. Među svoje glazbene partnere ubraja i Petera Erskinea, Charlie Mariana, Ernie Wattsa, Robina Eubanksa, Larsa Lindvalla, te brojne švicarske glazbenike. Autor je komornih i orkestralnih skladbi, te predavač na visokoj glazbenoj školi u Luzernu.
Nakon 20 godina postojanja, Inner Language Trio djeluje u svom glazbenom svijetu između minimalističkih ritmičkih struktura, visoko energetskog jazza i mirnog, lirskog ozračja. Svaki od tri iznimna glazbenika svojim glazbenim jezikom doprinosi cjelini bez dominacije nad drugom dvojicom. Inspirirani srednjevjekovnom glazbenom tehnikom izoritma, glazbenici su razvili suvremeni glazbeni jezik gustog tkanja ritmičkih i melodičkih superimpozicija.
2007. ovaj trio je uvršten među najbolja jazz klavirska trija Europe, a švicarska kulturna zaklada "Pro Helvetia" izabrala ga je u periodu 2008. do 2010. u prioritetne jazz sastave koji predstavljaju švicarsku kulturu i umjetnost u svijetu.

petak, 16.04.2010. -

Upper Austrian Jazz Orchestra (A) - SWING & ALL THAT JAZZ! - Michael Gibbs, dirigent i aranžer (UK) ; Robert Friedl, Franz Bachner, Christian Maurer, Christian Bachner, Andreas See, saksofoni ; Andy Pranzl, Gerd Rahstorfer, Simon Plötzeneder, Manfred Weinberger, trube ; Dominik Stöger, Robert Bachner, Hermann Mayr, Karl Wagner, tromboni ; Helmar Hill, klavir ; Primus Sitter, gitara ; Christian Wendt, bas ; Alfred Vollbauer, bubnjevi.
Upper Austrian Jazz Orchestra osnovali su 1991. godine glazbenici podrijetlom iz Gornje Austrije (Oberösterreich). U proteklih dvadesetak godina ovaj orkestar djeluje u kontinuitetu i dokazao se kao europski relevantno glazbeno tijelo. Surađivali su s velikanima jazza kao što je Kenny Wheeler, s kojim su 1995. upriličili turneju po Europi i Kanadi, uključujući i velike festivale u Torontu, Vancouveru i Montrealu. 1999. pridružili su im se Johnny Griffin i Jack Walrath, 2002. Slide Hampton, a 2000. i 2005. Michael Gibbs. Orkestar se posebno istaknuo crossover projektima, koji uključuju posvete Antonu Bruckneru, Friedrichu Guldi, ali i austrijske skladatelje i aranžere mlađe generacije. Najveći dio repertoara je studijski snimljen, tako da UAJO posjeduje i impresivnu diskografiju od desetak naslova.
Michael Gibbs (1937.) od kraja šezdesetih godina spada među najznačajnije europske jazz skladatelje i aranžere. Njegove skladbe snimali su i velikani poput Stana Getza, Stephana Grappellija, Phila Woodsa i Garyja Burtona. Nakon što je s istim ansamblom nastupio na Međunarodnim danima jazza 2000. godine, Gibbs se vraća s novim programom posvećenim velikanima klasičnog big banda, o kojem kaže: "Nakon što sam pred nekoliko godina s ovim orkestrom obradio glazbu Glenna Millera, zajednički smo donijeli odluku da novi program proširimo na velikane koji već 80 godina oblikuju big band glazbu: Count Basie, Duke Ellington, Harry James, braća Dorsey, Gil Evans, Stan Kenton, Woody Herman i drugi. Njihova djela pretočio sam u zahtjevan i suvremeni koncertni program. Tim projektom, kojeg smo nazvali Swing & All That Jazz želimo podsjetiti na formativni period jazz glazbe, a istovremeno zazvati nostalgiju za ranom jazz glazbom."

Cijena pojedinačnih ulaznica 70 kuna. Za sva četiri koncerta u pretplati 25% popusta. Za članove Jazz kluba "Zagreb" 60% popusta.

Autor priloga:

Davor Hrvoj
Zagreb, Hrvatska
davor.hrvoj@zg.t-com.hr
www.jazz.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -