Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Jazz reflections

GIANNI CAZZOLA SEXTET &
GENDRICKSON MENA DIAZ

Nastup na 5. Siscia jazz&blues festivalu

Gianni Cazzola Sextet & Gendrickson Mena Diaz
23.07.2010. - Sisak, HR

Gianni Cazzola Sextet & Gendrickson Mena Diaz na 5. Siscia Open Jazz&Blues festivalu

U petak 23.07.2010. godine organizator festivala i manouche glazbenik, Damir Kukuruzović, na više nego gastronomski jazz menu ovogodišnjeg 5. Siscia Open Jazz&Blues festivala ponudio je Gianni Cazzola Sextet u nastupu s Gendricksonom Mena Diazom, kubanskim trubačkim virtuozom, mlađim glazbenikom znakovite biografije koju krasi i suradnja s Davidom Murrayom i glazbenikom bez čijih su nastupa nezamislivi mnogi značajni jazz festivali.

Ove večeri nastupili su Gianni Cazzola - bubnjevi, Gendrickson Mena Diaz - truba, Emiliano Vernizzi - saksofon, Humberto Amesquita - trombon, Simone Dacion - klavir i Robero Piccolo - kontrabas.

Gianni Cazzola (1938.) bubnjarski je veteran i legenda talijanske jazz scene (evo nekoliko imena s kojima je nastupao tijekom višegodišnje glazbene karijere: Art Farmer, Joe Venuti, Gerry Mulligan, Lee Konitz, Phil Woods, Ray Brown, Billie Holiday, Sarah Vaughan...). Oko sebe ima sjajne mlađe glazbenike okupljene oko projekta "The Art Blakey Legacy", koji Cazzola vodi u počast i u ime baštine velikog bubnjara Arta Blakeya.

Osjetilo se to u večerašnjoj svirci, taj jazzmessengersovski način izvedbe koja ne samo da vjerno oslikava scenu i stil hard bopa kojim je Blakey desetljećima suvereno vladao, nego i pokazuje koliko to Cazzola i mladići oko njega dobro prenose. Aranžerski zanimljivo, s dosta improvizacije, ali i samodiscipline, nizali su se standardi kojima je Mena Diaz udahnuo i ponešto svojeg kubanskog trubačkog zvuka, lepršavog i prodornog, dok je mladi Peruanac Humberto Amesquita trombonom plijenio u "razgovorima" sa saksofonom i trubom.

Dojmljiva je razigranost vremešnog ali još uvijek u jazz zaljubljenog Cazzole, koji plijeni ritmovima, ali i humorom što je dodatno oduševilo sisačku publiku, koje i ove večeri nije manjkalo. (autor: Dinko H. Sansky)

Gianni Cazzola (rođen 1938.) jedan je od najboljih europskih jazz bubnjara. U 44 godine glazbene i umjetničke karijere imao je priliku pratiti slavne američke soliste (Art Farmer, Joe Venuti, Gerry Mulligan, Lee Konitz, Tommy Flanagan, Phil Woods, Benny Golson, Ray Brown, Steve Lacy, Clark Terry), a pjevačice kao što su Billie Holiday, Sarah Vaughan, Sheila Jordan i Nancy King obavezno su ga uvrštavale u prateću skupinu prilikom turneja po Italiji.

Započinje karijeru 1957. godine u bandu kojeg je predvodio gitarista Franco Cerri, a godinu dana poslije uvršten je u povijesnu postavu talijanskog jazza, kvintet Basso-Valdambrini.

U sedamdesetim i osamdesetim godinama prošloga stoljeća surađuje s najvećim imenima talijanske scene (Gianluigi Trovesi, Paolo Fresu, Giorgio Gaslini, Franco D' Andrea). Također, bio je docent na milanskom Konzervatoriju.

Gianni Cazzola posvetio je projekt "The Blakey legacy" velikanu hard bopa, bubnjaru Art Blakeyu.

U nastupima uživo sextet nalazi optimalna rješenja u sklopu vlastite koncepcije afro - američke glazbe u kojoj ima mjesta za blues, mainstream, balade, standarde i, naravno, puno swinga.

Koncerti su prožeti spontanošću, inventivnim improvizacijama, slobodom, humorom i snažnom komunikativnošću. Sextet čine dva vrsna solista: kubanski trubač Gendrickson Mena Diaz i trombonista iz Perua- Humberto Amesquita. (autor: Ante Mandić)

Autor priloga:

Dinko Husadžić Sansky
Velika Ludina, Hrvatska
dinx@net.hr
www.igranifilm.bloger.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -