Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

DDV
punk-rock band
Grosuplje, Slovenija

DDV proglašajo za najboljše, kar se je zgodilo slovenskemu melodičnemu punku po Raciji in Zablujeni generaciji. Klasični trio sestavljajo kitarist in pevec Matjaž, basist Gregor in bobnar Matej. Začeli so leta 1998 s preigravanjem Ramonesov, razburkali pomlad 2002 z diskvalifikacijo na natečaju "Kdo bo osvojil Triglav" in leto 2003 kronali s prvencem "Davek na dodatne vibracije". Ta vsebuje vse, kar mora dobra punk plošča vsebovati: žagarijo, melodijo, jezo, veselje, alkohol, erotiko, ljubezen, idole, razočaranja, sarkazem, kritiko, negiranje in odraščanje.

Plošče se fantje niso lotili sami, nad snemanjem je bdelo izkušeno uho Zorana Čalića, nekdanjega kitarista Majk in Holder, ki danes združuje delo pri Big Foot Mama.

DDV za sebe kažu - Postojimo već 5 godina. Snimili smo ploču Davek na dodatne vibracije i sviramo ramonesnoidni punk rock.
Naše pjesme i video spotove možete čuti na www.ddv3.com. Snimili smo već 4 video spota koji su bili na prvim mjestim raznih lista popularnosti. Zadnji video spot je za pjesmu Cura i režirao ga je Zvonimir Rumbold. Snimljen je u Zagrebu. U emisiji Briljanteen je bio uvršten na odlično drugo mjesto (http://www.hrt.hr/briljanteen/demo.php). Često smo svirali u Hrvatskoj (Pula, Zagreb, Rijeka, Buzet....), a zadnji put na TV Varaždin. U decembru 2004. godine planiramo turneju po Švajcarskoj.

DDV su tri studenta - Matjaž, Gregor i Matej počeli su u garaži "za svoj gušt" svirati Ramonese. Pored toga, grupu Ramones navode i kao svoje glavne uzore, a svoju glazbu opisuju kao čisti punk-rock. Na prvom singleu i spotu za pjesmu "Miss Lee", pjevaju o mladoj kineskinji "koja im je budila maštu". Tim spotom probijaju led i postaju koncertna atrakcija širom Slovenije i Hrvatske. Spot je baziran na socijalno erotičnoj temi i vrti se samo u terminima zabranjenim za djecu. 2004. godine objavljuju svoj prvi album na kojem, kako sami kažu, obrađuju dobro poznate sadržaje slovenskih turbo folk zvijezda - žene, alkohol, novac, tulumi, cure, starci, seks, pa opet žene, itd. Producentski posao albuma odradio je Zoran Čalić - Zoki (ex - Majke). S albuma skidaju single i spotove 7 Dni, Cura, Miss Lee i Alkohol. Zatim se pojavljuju i na hrvatskim TV emisijama "RadioTV" (uživo) i "Briljanteen" na čijoj se top listi njihov spot zadržava nekoliko mjeseci.

Kontakti:

www.ddv3.com
e-mail:
ddv0@email.si
telefon: +386 41 93 40 14








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -