Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

Billy's private parking
Ljubljana, Slovenija

BAND POZITIVNEGA POP ROCKA, ZNANI PO DINAMIČNIH ROCK KONCERTIH, NEUSTAVLJIVEGA MAGNETIZMA POSLUŠLJIVE AVTORSKE GLASBE IN UDARNIH ROCK PRIRED

BPP so očitno zelo priljubljeni in imajo ogromno oboževalcev. V zadnje pol leta so doživeli velik vzpon (po MMS-u – Hitfest (drugi!), 1. mesta na glasovanjih in lestvicah (RGL, popevka tedna-večkrat, Planet 10,...), številni nastopi po TV (E+, Spet doma, TLP, ..), EMA 05, številni koncerti, od 17.05.2005 pa odličen novi album Insomnia...

Posneli so tri videospote: Prvi videospot za pesem Brez besed (režija: Ven Jemeršič) iz prvenca se je pojavila predlani in dolgo osvajala prva mesta na TV in radijskih lestvicah. Za njimi je tudi drugi videospot za balado Modra pravljica (režija: MidasFilm), naslovno pesem albuma, ki se je ravno tako priljubila poslušalcem. Trenutno je na slovenskih lestvicah hipnotični singel z naslovom Neon (2. mesto na Videospotnicah, 1. mesto na Non-stop music, popevka tedna na Radio Kranj itd), katerega spremlja kvaliteten videospot (režija: Peter Bratuša).

BPP so igrali po vsej Sloveniji, od klubskih koncertov (npr.: Orto, Hound dog), študentskih koncertov in brucovanj (npr. Gorenja vas, Postojna, Bela Krajina, Ljubljana, Nova Gorica, Trzin itd) in Zelenem gaju, do večjih prireditev, kot so Vrhniška noč, Noč v stari Ljubljani, Evrofešta na Prešernovem trgu, veliki Božični rock koncert v Postojni, Festival Prepih v Ajdovščini, Bovec na Silvestrovo, Dnevi piva, Zagorje Pod šotorom, Pozdrav poletju itd …

Medijsko so precej priljubljeni, saj se v tiskanih in TV medijih redno pojavljajo, zlasti v popularnih revijah in na TV lestvicah.  Najbolj vroča novica je njihov nastop na festivalu MMS 15. julija v Portorožu, kjer so kot edini rockerski bend v finalu predstavljali udarno rock skladbo Še verjamem (v srce).

BILLY'S PRIVATE PARKING so…

Sergej Pobegajlo (Krom, Junaki nočne kronike, Ognjerezi, Bombe, Vili Resnik band), ki ga poznamo kot avtorja številnih uspešnic in je prodrl tudi na tuja tržišča, igra kitaro, je pa tudi avtor večine pesmi na omenjenem albumu. Bas kitarist je Martin Rozman, ki smo ga že videli in slišali zlasti pri Kantor, bobnar pa Jure Rozman (Miss Bee). Pevka Urška Majdič je hkrati avtorica večine besedil na plošči, poleg tega pa uspešno piše tudi za celo vrsto slovenskih izvajalcev.

Kot zanimivost naj dodamo, da je lani izšel The Knackov (nam najbolj poznan po uspešnici My Sharonna) novi album, na katerem se nahaja tudi skladba Seven Days Of Heaven, katere avtor je Sergej Pobegajlo. Sergej (kitarist pri BPP) je tudi v Sloveniji uveljavljen avtor in producent. Tako je poleg BPP pisal tudi za Tinkaro Kovač, Suzana (ex Panda), Miran Rudan itd.

Najpogostejše vprašanje: Od kod ime? Sergej je glasbeno ustvarjal v Los Angelesu, preden se je vrnil v Slovenijo in zbral dobro "ekipo"; za bend. V L.A.-ju je dobil idejo za ime benda: ob pogledu na smešen, ročno izdelan znak s tem napisom na praznem parkirišču za 3000 parkirnih mest, kjer je neki Billy rezerviral eno osamljeno mesto, se je zdela to ravno prav "nenavadna" ideja za ime benda. Ljudem se je ime sprva zdelo čudno in težko izgovorljivo, zdaj pa so ga že dodobra osvojili. Skrajšana imena pa so Parkingi, Billy-ji ali kar BPP.

Pri založbi Hipersound Records so BPP septembra 2002 izdali svoj prvenec, album Modra pravljica, ki je pestra zmes kvalitetnega popa in roka.

Prvi videospot za pesem Brez besed (režija: Ven Jemeršič) z albuma Modra pravljica sta se pojavila predlani in še vedno osvaja poslušalce. Za njimi je tudi drugi videospot za balado Modra pravljica (režija: MidasFilm), naslovno pesem albuma. Trenutno je na slovenskih lestvicah singel z naslovom Neon, katerega spremlja kvaliteten videospot (režija: Peter Bratuša).

Režiser Neona, Peter Bratuša, ki je bil med drugim leta '91 direktor fotografije pri Babica gre na jug, je bil nagrajen za številne TV oglase (1x zlata, 2x srebrna nagrada na Zlatem bobnu, 3x-ni zmagovalec na Slo. oglaševalskem festivalu, trikratni zmagovalec na Hrvaškem nacionalnem oglaševalskem festivalu, dobitnik srebrnega jabolka na MIAFu v Moskvi itd), ter posnel predlanski videospot Angel (Tabu).

BPP pripravljajo že novi album, za katerega pravijo, da bo vključeval veliko modernih zvokov in zanimivih inštrumentov. Najnovejša skladba, Neon, predstavlja most iz prejšnje, mehkejše pop rock glasbe v tršo, a še vedno, kot pravijo sami, spadajo v "strujo" rock s srcem.

Kontakt:
 MANAGER: Tomaž  Majdič
041 287 388
bpparking@hotmail.com
www.billysprivateparking.net
KLUB BILLY'S PRIVATE PARKING:
Levarjeva 18, 1000 LjubljanaDavor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -