Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU

Love Chyld
Hard rock / AOR band
Tuzla, Bosna i Hercegovina

Band Love Chyld je nastao u drugoj polovini 2004. godine, kao rezultat potrebe da se realizuje veliki broj pjesama koje je tokom 2004. godine, u saradnji sa Elvirom Užičaninom, napravio gitarista banda - Emir Hujdur. U aprilu iste godine Emir počinje sa snimanjem demo materijala u kućnom studiju Eldara Ibrahimovića - Pipera (bubnjar tuzlanske grupe Symbolic). Demo sadrži 3 pjesme (Inspiration, Heart & Soul i I Believe In You), da bi u septembru 2004. godine, u dogovoru sa sadašnjim pjevačem Adijem Iljazovićem, nastao band Love Chyld, koji su tada činili Adi, Emir i Elvir (kao prijatelj banda i ko-autor nekoliko pjesama). Bandu se krajem 2004. godine pridružuju Samir Hadžiomeragić za bubnjevima, Jasmin Čamdžić na bas gitari, Bisera Kalaba za klavijaturama, te kao prateći vokali i pomoćni članovi banda - Melita Beneš i Jelena Đukanović. Pored sviranja u bandu Love Chyld, većina članova banda stekla je značajno iskustvo nastupajući i sa drugim tuzlanskim bandovima kao što su Symbolic, Apsurd, Plan B itd., te u raznim tuzlanskim horovima (ženski dio banda).

Band Love Chyld pored tri završene demo pjesme, trenutno u saradnji sa Eldarom Ibrahimovićem – Piperom, završava još jednu pjesmu, a takođe intenzivno radi na aranžiranju i pripremi za snimanje još 7-8 pjesama koje bi u budućnosti trebale činiti prvi album banda. Pored toga, postoji i veliki broj već napravljanih pjesama na koje band zbog tehničkih mogućnosti trenutno nije u stanju finalizirati. Probe banda Love Chyld trenutno se održavaju u tuzlanskom Omladinskom centru Telex, gdje se band priprema za predstojeću sezonu i učešće na nekim od bh. muzičkih festivala.

Muzički pravac koji band preferira je hard rock sa pjesmama čiji stil često varira, te se pored hard rock zvuka može čuti dosta melodija adult oriented rocka, sweet rocka, soft rocka itd., uglavnom, zvuk koji se mogao čuti 80-ih i ranih 90-ih na svjetskoj muzičkoj sceni, a po uzoru na bandove kao što su Whitesnake, Bon Jovi, Gotthard i sl..

Love Chyld - članovi

Emir Hujdur – gitara, vokali
Gitaru sviram od 1995. godine, a prvo značajnije iskustvo sam stekao svirajući u bandu Symbolic sa kojim sam duže vrijeme nastupao, te i snimio dvije pjesme u studiju MAT - Maida Porobića u Tuzli. Od mnogobrojnih nastupa sa Symbolicom izdvojio bih nastup u tuzlanskom Sportskom centru Mejdan, kao predgrupa Divljim Jagodama, 1999. godine. Nakon razlaza sa Symbolicom, neko vrijeme sam pauzirao sa muzikom, a prošle godine sam odlučio da napravim band u kojem ću moći da izrazim sve muzičke ideje koje su se gomilale tokom godina. Muzički uzor mi je David Coverdale, a u bandu Love Chyld pored toga što sviram gitaru takođe sam i autor većine pjesama.

Adi Iljazović – glavni vokal
Završio sam osnovnu muzičku školu, smjer klavir, 1993. godine. Naredne godine sam se priključio muzičkoj sekciji danske humanitarne organizacije D.R.C., smjer gitara i pjevanje. U periodu od 1996. - 1998. godine bio sam član banda Hush iz Tuzle. Muzički uzori su mi David Coverdale, Ronnie James Dio, Richie Blackmore itd.

Samir Hadžiomeragić – bubnjevi
Muzikom sam se počo baviti 02.02.1999. godine u tuzlanskom tinejdžerskom centru Telex, gdje sam počeo uzimati časove bubnjeva. U Telexu su održavana takmičenja bubnjara na kojima sam redovno učestvovao i svirao kao gost u bandu Apsurd. Takođe sam tu nastupao i sa svojim prvim neafirmisanim bandom No-x-cuse. Nakon toga bio sam član starog tuzlanskog banda Plan B sa kojima sam imao par nastupa od kojih je najznačajniji onaj na Heineken Music Festu u Zenici. Nakon odsluženja vojnog roka ponovo sam se posvetio muzici i kao bubnjar pristupio bandu Love Chyld.

Jasmin Čamdžić – bas gitara
Krajem 90-tih počinjem svirati bas gitaru da bih nedugo zatim pristupio bandu Apsurd sa kojim sam nastupao nekoliko godina. Iza sebe sa Apsurdom imam nekoliko snimljenih pjesama u profesionalnim studijima, video spot, te mnogobrojne nastupe na raznim koncertima, modnim manifestacijama i moto susretima širom Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Bisera Kalaba– klavijature, prateći vokali
Muzikom sam se počela baviti sa 7 godina, kada sam kod prijateljice prvi put došla u dodir sa klavijaturama i naučila par osnovnih tonova. Iduće godine se upisujem u osnovnu muzičku školu, te kao izborni instrument uzimam klavir (u nedostatku bubnjeva koji su bili moj prvi izbor). Muzičku sam pohađala kratko vrijeme, kada sam zbog izbijanja rata bila prisiljena da napravim veću pauzu. Dvije godine nakon rata ponovo se vraćam muzici i nastavljam pohađati muzičku školu, koju sam prije 5 godina i završila. Nakon škole nastavljam da se bavim sviranjem, ali ne više toliko aktivno. Nemam iskustava sa sviranjem u bandu, ali želja za sviranjem i ljubav prema muzici naveli su me da se pridružim bandu Love Chyld u kojem već svira nekoliko mojih prijatelja. Najviše volim klasičnu muziku, ali ni rock muzika mi nije strana, a naročito classic rock 70-ih godina.

Kontakti:

Hujdur Emir
Kućni tel:: +387 35 253 479
Mobitel: +387 61 858 961

Adi Iljazović
Kućni tel.: +387 35 270 743
Mobitel: +387 61 743 364

Adresa: Ismeta Mujezinovića 4, 75000 Tuzla, BiH

E-mail adresa:
hujduremir@yahoo.com
lovechyld05@yahoo.com

Web site:
http://www.lovechyld.tkDavor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -