Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU

GARDENIA
Pula, Hrvatska

BIOGRAFIJA

Ime grupe Gardenia nosi porijeklo s albuma "Sky Walley", americke stoner rock grupe Kyuss (prvi bend gitarista sadasnjih Queens of the stone age - Joshua Hommea). Bend Gardenia postoji tri godine i trenutno slovi za najaktivniji istarski rock and roll band (po broju nastupa uzivo). To je trenutno cetvoroclani sastav u postavi: Vedran - vokal, akusticna gitara, hammond, rhodes i elecric piano organ, Rale - elekticna gitara. Alex - bunbnjevi i Vita - bass. Grupa Gardenia je nastala inicijativom pjevaca Vedrana koji je u pulskim krugovima poznat kao frontman i osnivac nekoliko interesantnih rock grupa. Radilo se o kratkorocnim rock projektima od kojih je najuspjesniji bio bend Foxxy Lady. Samo dva nastupa uzivo u legendarnom pulskom klubu Uljanik bila su dovoljna da se pokrene lavina koja ni do danas nije stala. Naime, Foxxy Lady se bavio obradama pjesama najbolje hrvatske pjevacice Josipe Lisac, a materijal koji su snimili (pjesme: "Po prvi put", "Lezaj od suza", "Oluja" i "Ne prepoznajem ga") poslan je osobno Josipi. Nakon nekoliko mjeseci Josipa se javila s porukom kako su joj sve pjesme super i kako nas CD glasno slusa kod kuce. Aranzmani su bili napravljeni po receptu retro glazbe (Black Sabbath, Led Zeppelin) i kombinacijom grunge i post rock grupa (Q.O.T.S.A.). Foxxy Lady se rasada, a u Gardeniji ostaju bubnjar i pjevac koji su, promijenivsi postavu i naziv benda, nastavili raditi slicnu glazbu.

Gardenia je ponovno snimila pjesmu "Po prvi put", ovog puta u boljem studiju, te je za nju snimila i atraktivan spot. Uskoro, pjesma je uvrstena u top listu nacionalne televizije u emisiji "Glazbena TV". Iako se bend za sada bavi obradama najboljih rock grupa svih vrermena (Led Zeppelin, Doors, Alice In Chains, Depeche Mode, Nirvana, Q:O:T:S:A., Kravitz, Grand Funk Railroad, Johnny Winter, etc.), zvuk i interpretacija je znatno drugacija od originala. Gardenia u svirku unosi svoj, specijalan prizvuk koji daje poseban stih bendu. Takodjer, obradjuju se pjesme koje nisu hitovi broj 1, a izbor repertoara varira o publici. Gardenia, dakle, kombinira repertoar od najvecih hitova do pjesama koje znaju samo pravi "sladokusci" i fanovi dobre glazbe. Stoga se njihov glazbeni nastup moze okarakterizirati kao rock koncert obrada s autorskim odmakom.

Brojni nastupi biljeze se diljem Hrvatske, a grupa je do sada uglavnom svirala po klubovima i moto susretima. Gardenia je mozda ponajbolje prihvacena upravo na moto susretima radi zestine i svog odlicnog scenskog nastupa. Uglavnom, ukoliko zelite provesti vecer u znaku odlicnog rock and rolla, uz ponajbolje pjesme najboljih bendova svih vremena, obratite se pulskoj cover rock grupi Gardenia!!!

Contacts:

Vedran Silipetar
vedran.silipetar@glasistre.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -