Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU

Velahavle
Sarajevo, BiH

BIOGRAFIJA

Bend Velahavle je nastao 1998. godine u Sarajevu, i broji 4 clana: Armin Hujic (gitara), Dzanan Hujic (bubanj), Rizvan Mehmedbasic (klavijature) i Samir Hodovic (frontman benda, bass i vokal). Muzika koju bend svira moze se okarakterisati kao fuzija Trip–hop i Breaks muzickih pravaca.

U periodu od 1998. godine bend je nastupao na znacajnim koncertima u Sarajevu, Mostaru, Tuzli, kao i na festivalu u Holandiji. U nastupima u BH gradovima, Velahavle je svirao sa nekim od najpopularnijih BH muzickih grupa, poput bendova Sikter i Skroz, nastupajuci kao gosti na njihovim samostalnim koncertima.

1999. godine bend snima prvi single, "Cosanostra", za koji su iste godine snimili i video-spot koji je promovisan na bosanskohercegovackim TV stanicama. Vec tada je publika prihvatila novi muzicki pravac koji je Velahavle predstavljao. Medjutim, bend je 2001. godine odlucio da prestane sa javnim nastupima, kako bi se mogli posvetiti snimanju i produkciji svog prvog albuma. U avgustu iste godine zapocet je cetverogodisnji proces realizacije, koji je okoncan u martu 2005. godine.

"Reconnect", prvi album benda Velahavle, sniman je u muzickim studijima "Pavarotti Music Centar", u Mostaru (BiH), "X-tra-X" u Sarajevu (BiH), te "Arsla" u Sarajevu (BiH), dok je produkcija realizovana u studijima "Cryptic Audio" Glasgow (Skotska) i "Studio 5" Paris (Francuska).

Bitno je istaknuti da je veliki broj ljudi bio ukljucen u procese snimanja i realizacije prvog albuma, od kojih se posebno istice Kemal Okan, koji je u pomenutom studiju "Cryptic Audio" u Glasgowu finalizirao kompletnu produkciju albuma. Veliki doprinos zvuku albuma dao je i BH muzicki producent Sloven Anzulovic, bivsi gitarista benda Skroz, i jedan od clanova sarajevskog dnb crewa Kontra.

Na albumu "Reconnect" nalazi se 8 pjesama, i traje 44 minute. CD je izdala agencija Promotim Sarajevo (www.promotim.co.ba), dok je dizajn omota uradio dizajnerski studio Poeta Pista.

Pjesma "Prituri se planinata" je najavni single kompletnog albuma, na kojem se kao specijalna gosca pojavljuje Ralitsa Kashova. Za pomenuti single je uradjen i video-clip, koji je sniman u Novom Zelandu, uradjen u produkciji "No Pork Production".

Album u oficijelnu prodaju krece 24. novembra 2005. godine, a moci ce se kupiti u Sarajevu (Buybook, Carabit, Delikatesna Radnja, SO.BA) i Mostaru (Buybook), te on-line na web adresi www.buybook.ba .

Kontakti:

organizacija@velahavle.com
www.velahavle.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -