Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU

ON THE RUN
Beograd, Srbija

On The Run
Beograd, Srbija

Bend su 1995. godine osnovali Marko, Nikola, Ilija i Janko. To je bio jedan od prvih melodičnih harcore bendova u Srbiji. Pored ostalog, imali su nekoliko značajnih svirki kao predgrupa BlitZ Babiez, u septembru 1996. godine i Toy Dollsima, osam godina kasnije. U međuvremenu, završavali su fakultete i bili u potrazi za poslom.

U januaru 2003. godine, nakon nekoliko promjenjenih gitarista, u bend dolazi Aref čime je definitivno zaokružena postava benda. U junu 2004. godine, u studiju beogradskog Sava Centra, snimaju svoj prvi album, "Raised in Captivity", koji 2006. godine izlazi u izdanju izdavačke kuće MAGMEDIA. Svirali su po cijeloj Srbiji, uključujući i Exit festival 2005. godine, a van zemlje, u dva navrata - u Kutini i Beču.

Bend sada čine: NIKOLA - gitara, vaskularni hirurg, AREF - gitara, montažer, MARKO - vokal, bestseller pisac, ILIJA - bubanj, menadžer i JANKO - bass gitara, inženjer elektotehnike. Uticaji: Bad Religion, No use for a name, Rise against, NOFX, Pennywise... On The Run sviraju Punk / Hardcore / Metal.

Veb sajt: www.myspace.com/ontherunmusic

Marko Vidojković
Biografija

Marko Vidojković rođen je u Beogradu, 1975. godine. Po zanimanju je pravnik. Do sad je objavio preko trideset priča u časopisima: "Književni magazin", "Poluostrvo", "Treći trg", "Duga", "Playboy" i "Zlatna greda", kao i u knjigama "Projekat Bukovski", "Na Trećem trgu" i "Podgoričke noći". Do sad je objavio romane: "Ples sitnih demona", "Đavo je moj drug", "Pikavci na plaži", "Kandže" i "Sve crvenkape su iste".

"Kandže" su do sad doživjele pet izdanja, prodate su u preko 15,000 primjeraka, a u 2005. godini bila je to najprodavanija domaća knjiga i druga najčitanija domaća knjiga u srpskim bibliotekama. Za ovu knjigu, Marko Vidojković je dobio nagrade "Zlatni bestseler" i "Kočićevo pero". Za knjigu "Sve crvenkape su iste", dobio jednu od najprestižnijih domaćih književnih nagrada, "Vitalov" Zlatni suncokret. Vidojkovićevi romani su prevođeni na engleski, njemački i slovenački jezik. Trenutno radi kao izvršni urednik "Plejboja". Pjevač je punk benda On the Run.

Veb sajt: www.markovidojkovic.com

Diskografija:

Raised in Captivity (Magmedia, 2006)

Kontakti:
Svetlana Vuković
tel. +381 21 6617 496 / mob.tel.+381 64 200 11 73
e-mail: sesilijana@sbb.co.yu / larmanje@hotmail.com


Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -