Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
SICK DISTORTION
Knjaževac, Srbija
Sick Distortion
Knjaževac, Srbija

Leta 2004. godine bend Sick Distortion u Knjaževcu osnivaju Marko Duca (gitara), Mladen (gitara) i Milan (bas), i nakon svega mesec dana prvu svirku su održali u Nišu, u tadašnjem caffeu "Distorzija". Sve do odlaska prvog pevaca Bojana Sučeta, bend je uglavnom svirao hard rock obrade grupa Black Sabbath, Deep Purple, Atomsko Sklonište, Generacija 5, Riblja Čorba itd. Takodje, u tom periodu koji je trajao nešto manje od godinu dana, bend je svirao i par autorskih stvari, ali takodje u nekom hard'n'heavy fazonu. Već sledeće godine, na mesto vokala dolazi solo gitarista Marko Duca i tada već počinje da se nazire promena u zvuku benda.

Zvuk benda postaje pre svega originalniji, ali i jači i agresivniji. 2005-te godine bend napušta originalni bubnjar Vučko i nakon kraće pauze na njegovo mesto dolazi Vlada (ex Dead End) i od tada bend ustaljuje postavu koja funkcioniše i danas.

Pored obrada (AC/DC, Metallica, Sepultura, Ramones, Goblini, Judas Priest, Iron Maiden, the Doors, Block Out, Amorphis, My dying bride, Dža ili Bu, Motorhead itd), bend na svirkama svira desetak autorskih stvari. Zvuk benda Sick Distortion se jednostavno moze okarakterisati kao METAL. Pesme kao sto su "Suffering", "Oproštaj", "Kataklizma", "Wish for a suicide", "Agonija", "The Pain" itd, sadrze brze, agresivne thrash delove koji su prepleteni melodicnim heavy deonicama i nepravilnim progressive ritmovima. Tematika tekstova je filozofska, pesme su pisane uglavnom u savremenom simbolizmu, a govore o "subjektivnim" poentama života, o duševnom bolu, depresiji, razlozima depresije, o religiji, negativnom učinku droga, neizbežnom kraju čovečanstva, o razmišljanjima inteligentnog mladog čoveka, o nemoći da se bilo sta promeni na bolje... Krajnje negativno, ali situacija moze biti i još gora.

Bend je imao zapažene nastupe u Nišu, Leskovcu, Beogradu, Vranju i u Niškoj Banji, na svirkama hita Radija 202 u Knjaževcu i Zaječaru, nastupao je par puta na Festivalu kulture mladih i naravno, na više lokalnih svirki u Knjaževcu. Nastupali su kao predgrupa velikanima srpske rock scene kao što su Električni orgazam, Partibrejkersi i Kraljevski apartman, a pobedom na Demo Mastersu 2008. godine održanom u Zaječaru bend je obezbedio da se nađe na kompilaciji u izdanju Radio Beograda 202.

Marta 2007. godine snimaju svoj prvi demo, naravno, u kućnoj radinosti ali sasvim solidnog kvaliteta (o uslovima u kojima je nastao da i ne govorimo). 2009. godine sledi dopuna tog demo izdanja sa još par autorskih pesama, što snimljenih u kućnom studiju, što sa živih svirki Radija 202.

DEMO (avgust 2009)
Tracklist: 01. Overdozed / 02. The Pain / 03. Koren iz tri / 04. Suffering / 05. Oproštaj / 06. Kataklizma / 07. Koren iz tri (live) / 08. Wish for a suicide (live) / 09. Precious religion (live) / 10. Suffering (live) / 11. Opasne igre (live) / 12. Zvezdane staze (live)

download link : http://www.megaupload.com/?d=S32L3VAH

Postava benda Sick Distortion:
Milivojević Marko Duca - vokal i solo gitara
Ilić Mladen - ritam gitara
Ilić Milan - bas
Vidojković Vlada – bubanj
Kontakti:
sickdistortion@yahoo.com
ducaknjazevac@gmail.com
www.myspace.com/sickdistortion

Diskografija:








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -