Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

IRINA KAPETANOVIC
Biografija


Irina Kapetanovic

IRINA KAPETANOVIC
Biografija

Rodjena: 20.03. 1981. godine.
Instrument: Vokal
Uzori: David Coverdale, Bruce Dickinson, Russel Alain, Jorn Lande, Glenn Hughes,
Joe Lynn Turner, Mats Leven, Alannah Myles, Steve Lee...


Drugo Stanje

U ratnom Konjicu grupa momaka osniva rock band Drugo Stanje. Irina Kapetanovic im se pridruzuje 1997. godine. Uskoro snimaju prvi album – "Tragac" koji dobija dobre kritike publike i medija. Bend nastavlja raditi na drugom albumu i uporedo radi koncerte i festivale po cijeloj BIH, a najzapazeniji nastup imaju na "Bascarsijskim nocima" u Sarajevu gdje je bilo prisutno oko 40,000 ljudi. Drugo Stanje svira na mnogim turnejama - prati bend Bajaga i Instruktori na turneji po BiH, radi zajednicku turneju sa The Locals iz San Franciska, zatim turneja u Svedskoj 2000. godine. Iste godine, na poziv OSCE-a, Irina snima pjesmu "Zgrabi svoju srecu" kojom se propagira ucesce mladih na izborima. U sklopu promotivne turneje, Irina putuje i u Berlin na MTV, gdje gostuje u emisiji poznate Anastasije. Nakon toga bend Drugo Stanje snima i drugi album pod imenom "Nemir" nakon cega dolazi do razlaza benda.


Irina & VI

2002. godine Irina pocinje rad sa bendom Irina & VI i iste godine izlazi album "A krv mi vri" koji nailazi na sjajan prijem publike. Irina & VI prave nekoliko turneja po BiH, Hrvatskoj i SCG. Nakon toga, izdaju album "U rikvercu" ciji je autor Nedim Saric – Sara, sjajni gitarista iz Mostara koji se na drugom albumu i pridruzio bendu. Irina & VI su zajedno odrzali oko 150 koncerata, dobili "Davorina" u kategoriji najboljeg novog benda, a Irina cak dva "Davorina" za Najbolji zenski vokal i to 2003. i 2004. godine. Irina je dva puta proglasena "Rock kraljicom BiH" po izboru slusalaca Radio M. Na Drugom BH muzickom Oskaru Irina opet dobija titulu "Rock kraljica" za 2003. godinu, a u Bihacu dvije godine zaredom (2004. i 2005.) dobija nagradu "Rock pjevacica godine" na manifestaciji "Noc najboljih estradnih licnosti i projekata regionalnih RTV BIH", kao i mnoge druge pohvale i priznanja.

Irina Kapetanovic 2005. godine pocinje raditi sa svojim dugogodisnjim prijateljima iz grupe Southern Storm i zajedno osnivaju bend Irina & Storm. Storm cine: Damir Sinanovic - Bumbar (bubnjar), Samir Sinanovic - Same (gitara), Havel Dario (gitara) i Mario Vilusic - Willy (bas gitara). Prvi koncert u toj postavi sviraju na festivalu "Rock Village" u Banatskom Sokocu nakon cega slijede brojne svirke po BiH. U aprilu 2006. godine Irina & Storm ulaze u studio Winn Music (Tuzla) i snimaju svoj prvi zajednicki album.


Irina & Storm

Diskografija:

"Tragac"
"Nemir"
"A krv mi vri"
"U rikvercu"


Kontakt:

www.irina-storm.comDavor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -