Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

"Tuzla Live Fest '04"
25.09.2004 godine, 18h
(press release)

Naziv manifestacije: "TUZLA LIVE FEST '04"
Slogan ovogodišnjeg festivala: "Glasaj za sebe, da ne bi drugi za tebe!"
Organizator: UG "TUZLA LIVE", Tuzla
Mjesto održavanja: Gimnazija "Meša Selimović", Tuzla
Datum i vrijeme održavanja: 25.09.2004 godine, 18h

Tuzla, 17.09.2004 - Već treću godinu zaredom UG "Tuzla Live" iz Tuzle organizuje muzički festival pod nazivom "Tuzla Live Fest" na kome će učestvovati poznati tuzlanski bendovi: Defence, Nula Plus, The Synergy, Symbolic, Toxicdeath i Punkart. Festival će se održati u subotu 25.09.2004 godine u prostorijama Gimnazije "Meša Selimović" u Tuzli (bivši Atrium) sa početkom u 18h.

UG "Tuzla Live" postoji već četiri godine i ovo Udruženje ima iza sebe nekoliko značajnih projekata, a sam "Tuzla Live Fest" je već postao tradicionalna manifestacija u organizaciji ovog Udruženja. Međutim, ove godine smo se odlučili na još veći korak i s obzirom da se festival održava sedam dana prije lokalnih izbora, pokušaće se uticati na mlade da se u što većem broju odazovu na izborima. Zbog toga je i slogan ovogodišnjeg "Tuzla Live Fest-a": "Glasaj za sebe, da ne bi drugi za tebe". Predsjednik UG "Tuzla Live" Anes Husanović objašnjava:

"Ove godine smo se odlučili da organizovanjem festivala uoči predstojećih lokalnih izbora podsjetimo mlade na njihovu demokratsku i građansku dužnost da glasaju, čime daju svoj doprinos lokalnoj zajednici, ali i državi u cjelosti. Naime, činjenica je da je tokom prethodnih izbora odziv mlađih naraštaja bio veoma slab. Mnogi su svoj revolt i nezadovoljstvo tadašnjom političko-socijalnom situacijom u Bosni i Hercegovini ispoljili tako što su zanemarili svoju demokratsku dužnost. Mi, članovi UG "Tuzla Live", kao i brojni naši prijatelji, smatramo da je to bio pogrešan stav i da se lično nezadovoljstvo može najbolje ispoljiti glasanjem za stranku, tj. kandidata za kojeg smatramo da nas može najadekvatnije predstavljati u vlasti, jer ako mladi ne pokažu svoje nezadovoljstvo glasanjem onda će to sigurno neko uraditi "u njihovo ime". Zato je i slogan ovogodišnjeg "Tuzla Live Fest"-a "Glasaj za sebe, da ne bi drugi za tebe!". Moram napomenuti da ova manifestacija nije ni u kom slučaju stranački nastrojena, niti imamo namjeru da promovišemo bilo koju stranku ili kandidata, već da animiramo mlade da glasaju za onoga koga god oni to žele, ali da glasaju."

Očekuje se veliki odziv posjetilaca na festivalu, s obzirom da već dugo vremena u Tuzli nije napravljena manifestacija ovakvog karaktera i sadržaja. Vezano za buduće planove Udruženja, gospodin Husanović kaže:

"Iako je ovo već treći "Tuzla Live Fest", naše ambicije su mnogo veće. Prošlog vikenda je održan hip-hop festival "Unity '04" u organizaciji FM Jam Records. S obzirom da smo u odličnim odnosima sa njima i u stalnom smo kontaktu, već su počeli dogovori oko organizacije velikog, višednevnog festivala slijedeće godine koji će ujediniti "Tuzla Live Fest" i "Unity". To će za prostor cijele BiH biti veliki događaj, i svi smo veoma uzbuđeni oko toga. Ali, o tome u dogledno vrijeme."

Promocija "Tuzla Live Fest-a" će početi sedam dana prije datuma održavanja, i za tu priliku će biti distribuirano 500 plakata, 1000 fliera, 200 majica, a cijelu kampanju će pratiti radio i TV džingl na lokalnim radio i TV stanicama. Sponzori festivala su Općina Tuzla, Radio Kameleon Open Network, RTV TK i "EMAX" d.o.o Tuzla.

Tuzla, 17.09.2004.

Udruženje građana za razvoj muzičke scene "Tuzla Live"
Filipa Kljajića Fiće 49,  75000 Tuzla, Bosna i Hercegovina
tel: +387 61 143-341, fax: +387 35 245-170
e-mail: tuzlalive@bih.net.ba
http://www.tuzlalive.tk


Autor:

Edis Husanović
Tuzla, BiH
edis@emax.ba








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -