Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

Marija Marić (Mari Mari)
Predstavljanje

Marija Marić (Mari Mari) rođena je 17.09.1978.godine u Beogradu. Još u ranom djetinjstvu, vaspitačica iz vrtića je primijetila da mala Marija ima dobar sluh i to nagovijestila njenim roditeljima. Pošto se roditelji nisu bavili muzikom, sve to nisu ozbiljno shvatali. Završila je Osnovnu školu “Branko Radičević” na Novom Beogradu. Kako sudbina zna da umiješa svoje prste, glavni "krivac" za njen ulazak u čarobni svijet nota i violinskih ključeva bila je profesorica Borika, koja je vodila hor "Poletarci" i uzela Mariju da pjeva kao solista ispred hora. Sve to se dešavalo u drugom, trećem razredu. Ubrzo je učestvovala na "Beogradskom proleću" i mnogim drugim dječijim festivalima kojih je u to vrijeme bilo puno. S “Poletarcima “ je snimila pet, šest dječijih ploča, uglavnom u radio Beogradu. Pjevala je i u dječijim tv emisijama poput “Deco, pevajte sa nama”. U tom periodu je dosta putovala.

Sa deset godina upisuje nižu muzičku školu, koju je ubrzo i završila. Potom muzičku gimnaziju “Josip Slavenski”, a nakon gimnazije konkuriše na muzičkoj akademiji. Tada je doživjela i svoje prvo veliko razočarenje u životu, jer nije bila primljena. Pauzira godinu dana, pa naredne godine ipak stiže do akademije. Tokom 1998. godine počinje da pjeva po beogradskim klubovima. Godinu dana kasnije do nje dolaze ljudi iz grupe "Mag", na preporuku Marijine drugarice iz srednje škole i kolegice Ivane Jordan. Dogovaraju se da naprave pjesmu za festival u Herceg Novom. Međutim, zbog bombardovanja festival nije ni održan. Onda su joj ponudili da snima ploču u grupi. Marija se malo dvoumila zbog obaveza na fakultetu, ali je pristala. Nakon snimljenog albuma i nekoliko tv gostovanja, shvata da želi da pjeva nešto drugo i da želi da nastupa solo. Ubrzo napušta grupu, i snima svoj prvi solo album simboličnog naslova “Hoću da pevam"(u saradnji s Kornelijem Kovačem, a u izdanju "City recordsa").

U čitavoj muzičkoj priči podršku i oslonac dobija od porodice. Muzika je ono što je ispunjava, ono zbog čega živi i kako sama kaže, bavit će se muzikom dokle god ima snage i glasa. Upravo je završila snimanje svog drugog solo albuma, koji se trenutno štampa i čije se objavljivanje očekuje za dvije sedmice. (ponovno u izdanju "City recordsa"). Zvat će se  “Linija života”, po jednoj pesmi sa albuma. Bit će ukupno 11 pjesama među kojima i pjesme s Beovizije i budvanskog festivala. Na ovom albumu je sama radila čak 6 pjesama, što je, kako misli,  jako bitno. Kako kaže: "Pjevaču je mnogo lakše da prenese emociju ako je sam pisao tu pjesmu." Jednu pjesmu joj je radio i Kemal Monteno i ta pjesma daje još jednu dimenziju čitavom albumu .

Učestvovala je na mnogobrojnim festivalima i osvajala nagrade:

• 2000-te na festivalu u Budvi dobila je nagradu za interpretaciju
• 2001-e na festivalu u Bugarskoj, Varna, dobila je prvu nagradu za pevanje
• 2002-e na festivalu u Belorusiji – Migiljov dobila je drugu nagradu i nagradu publike
• 2003-e na festivalu Beovizija dobila je nagradu za interpretaciju
• 2004. godine pojavila se na izboru za pesmu Evrovizije kao izvođač i autor teksta
• 2004. Na festivalu u Budvi predstavila se pjesmom "Lutalica" kao kompletan autor muzike, teksta i aranžmana.


Autor:

Maja Ivanović
maya@bih.net.ba
Bihać, Bosna i Hercegovina








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -