Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

The Books of Knjige
Video-klip za pjesmu "Smoki"

U petak je u klubu "alfa" u Podgorici premijerno prikazan novi spot najznacajnije crnogorske multimedijalne trupe "The Books of Knjige" sa albuma prvijenca "Moja domovina". Video-klip za pjesmu "Smoki" uradjen je u formi animiranog filma, kao i prethodni "Kao da cvijeće umije da pleše", a realizacija je ovoga puta povjerena studiju "Baroom-Baroom".

"Nikako se ne uklapamo u kliše domaćih spotova đe se nekakve žene guze, a pjevači značajno gledaju u kameru, pa nas ni muzički urednici nijesu baš lagano uklapali u svoje blokove. No, pošto je kriza novih produkcija nadam se da će se “vrtjeti”, barem zbog djece kojima se “Smoki” mnogo sviđa. Kontaktirali smo jednu japansku TV stanicu - “Anima TV”, koja pušta samo animirane spotove. Njima se “Smoki” svidio i od ponedjeljka će ga uvrstiti u svoj program. Što je najbolje od svega, dobićemo i neki novac za prava emitovanja" - ističe jedan od četvorice jednakih Cetinjana Zoran Marković Zonjo.

Pored novog albuma, knjige pripovijedaka, Buksovci su najavili i snimanje igrane serije.
- Poslije mjesec i po dana priprema, 4. oktobra 2004. godine bi trebalo da krene snimanje serije. Riječ je o deset polučasovnih epizoda nenormalne sadržine, koje bi trebalo da se pojave na programu krajem novembra. Raduje nas što je državna televizija u ovaj projekat krenula punim plućima, tako da se nadamo proizvodu koji će imati većeg uspjeha nego naši dosadašnji TV radovi - izjavio je Zonjo.

Spot za numeru "Smoki" nije imao predpriču kao što je to bio slučaj sa onim za pjesmu "Neka si pošla, znaš da sam te tuka". Ipak, i ovoga puta članovi "TBOK" su bili inventivni, odštampavši majce sa glavnim likom - Smokijem, dok je na poleđini na njihov način bio prepričan kompletan spot:
- Jedan kauboj je jahao. Njegov konj se zvao Smoki. Ušli su u grad i pošli do saluna. Tamo je bilo nekih problema. Zatvorenik je pobjegao iz zatvora i svratio do Branke. On, kauboj i Smoki su napustili grad. Put je bio neizvjestan. Jahali su preko Amerike do Crne Gore, preko mora. Niko ne zna kako. Na plaži smrt zatiče Smokija. I to bi bilo to...
 


Autor:

Željko Milović, Bar, SCG
z.milovic@cg.yu








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -