Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

DAMIR ŠIMIĆ - ŠIME
"Demonstratus"
Guitart 2004.

Hrvatski gitaristički majstor Damiri Šimić - Šime upravo je izdao svoj novi, treći po redu album. Pod nazivom "Demonstratus" ovaj instrumentalni gitaristički album donosi 11 originalnih kompozicija. Uz Šimeta na gitari na albumu su sudjelovali na bubnjevima Mike Terrana (Yngwie Malmsteen, Rage, Tony McAlpine) i Tiho Borošak - Kmica (Jake E. Lee band) na bas gitari. Kao specijalni gost na pjesmi "Little boy's dream" pojavljuje se Steve Stevens (Billy Idol).

Kao što se od Šimeta moglo i očekivati album donosi vrhunsku gitarističku svirku, sa fenomenalnim dionicama i aranžmanima, žestoku i dobro isproduciranu, ali uz sve to i dovoljno melodičnu.

Prve kritike albuma su izvrsne i samo potvr?uju Šimetov status jednog od najboljih gitarista. Tako u najnovijem broju najtiražnijeg gitarskog magazina "Guitar World" izme?u ostalog pišu…totalna ludnica, brzi i melodični instrumentali donose puno dobre svirke sa primjetnim utjecajem Van Halena…

Ove godine Šime je i "maneken" DiMarzio pickupa, a ako znamo da je to prošle godine bio Steve Vai onda je svima jasno o kakvoj se kvaliteti radi. Tako reklamna kampanja DiMarzia ide pod sloganom "Heroj bez ugovora" i kaže … neki muzičari rade to zbog slave,  zbog velikih ugovora ili da budu na naslovnicama magazina. Neki pak, poput Damira Šimića - Šimeta  sviraju jednostavno zato što vole glazbu … njegova "gas do daske" glazba mu je prebitna da bi dozvolio da zvuči ikako drugačije nego najbolje… on je naš tip muzičara. Treba dodati da zajedno sa Šimetom reklamnu kampanju "odra?uje" nitko drugi do Billy Sheehan, jedan od najboljih svjetskih bas gitarista.

Treba li posebno isticati važnost gostovanja gitarističke legende Steve Stevensa na pjesmi "Little boy's dream". Ako dodamo da je osim solo karijere i sviranja sa Billy Idolom, Steve gostovao jedino na albumu Michael Jacksona, a sada na Šimetovom onda je stvar još veća. Bez ikakvog honorara i sa puno dobre volje Steve je podjelio solo dionice sa Šimetom, a to su već jednom prilikom isprobali uživo.

Šime i ekipa uskoro kreću na promotivnu turneju po zapadnoj obali Amerike a završit će je na najvećem sajmu glazbene opreme Nem showu u Los Angelesu. U planu je i Europska turneja na proljeće 2005. godine.

Novi album "Demonstratus" može se naručiti putem oficijelne web stranice www.damirsimic.com sa (navodno) popustom za hrvatske naručitelje. Na istoj strani se može doći i do prethodnog albuma "Live in Zagreb" snimljenom na njegovom prvom gostovanju u Rock klubu Pauk u jesen 2002. godine.

Song list "Demonstratus"

01. Freedom, 02. Little Boy's Dream, 03. Camel Toe Boogie, 04. Joker (2004), 05. Hit And Run,
06. Fly High, 07. Never Say Never (2004), 08. Too Much Coffee, 09. Going Home (2004),
10. Welcome To My Noise (2004) i 11. Sometimes I Feel (2004)


Autor:

Gordan Penava Pišta
Zagreb, Hrvatska
gpenava@hgu.hr
hardtime@hgu.hr

http://www.hardtime-band.com/

 








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -