Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

Kornelije Kovac
Aktivnosti
Decembar 2004. godine

1. Jazas koncert na Kolarcevom univerzitetu

Za potrebe ovogodišnje kampanje Omladina JAZAS-a prezentovala je javnosti kompilaciju svih spotova koje je u toku proteklih deset godina osmislila i uz pomoć medija prikazala na teritoriji Srbije i Crne Gore.Grupa estradnih umetnika: Momčilo Bajagić – Bajaga, Tanja Jovićević (ex Oktobar 1864), Aleksandra Kovač u klavirskoj saradnji Kornelija Kovača, Bisera Veletanlić u klavirskoj saradnji Vasila Hadžimanova, Rambo Amadeus kao i gost iz Hrvatske Neno Belan izveli su brojne kompozicije uživo, u pratnji orkestra “Beogradski gudači”.

Koncert je odrzan pred prepunom salom uz prisustvo znacajnih licnosti iz kuturnog i javnog zivota Beograda.  Koncert je odrzan povodom deset godina rada na polju borbe protiv AIDS-a. Beograd 28.11.2004. godine.

2. HUMANITARNI KONCERT U SARAJEVSKOJ "ZETRI", "HOTEL EVROPA"

"Hotel Evropa", muzički spektakl Saše Lošića, izveden je nedavno pred 7.500 posetilaca u sarajevskoj "Zetri". Kompletan prihod sa ovog koncerta biće uplaćen za izgradnju Stomatološkog odeljenja za decu sa posebnim potrebama na Oralnoj hirurgiji sarajevskog Stomatološkog fakuteta. Specijalni gosti bili su Kornelije - Bata Kovač i Dado Topić. Nastupili su zajedno sa članovima nekadašnje "Korni grupe" i "Tajma".

- Pamtim sve sarajevske nastupe, ali se ne sećam da je publika ikada bolje prihvatila moj hit "Da li znaš da te volim". Oduševljen sam - rekao je Dado Topić nakon koncerta.

Pored njih, nastupali su još i slovenački pevač Manjifiko, te interpretatori koji su stalni članovi "Hotela Evropa". Uz hit Halida Bešlica (u toku je njegova skandinavska turneja, te se posle koncerta u Sarajevu odmah vratio u Švedsku) "Malo je, malo dana", publika je u dvorani zaigrala kolo.

Inače, ulaznice su bile besplatne, a humanitarni prilozi sakupljeni su u delu dvorane, gde su posetioci na štandovima kupovali ručne radove, šalove, sveće, nakit i druge stvari koje su napravila deca sa posebnim potrebama. Koncert je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja.

3. Jutarnji List vam predstavlja: Dado Topic (14., 19. i 27.12.2004. godine)

GOSTI: KORNELIJE KOVAČ, RATKO DIVJAK, JOSIP BOČEK, DUDO VORIH, DAVOR ČIVRAG I KOMORNI ORKESTAR POD VODSTVOM ALANA BJELINSKOG.

Tokom priprema za koncert u kazalistu, smestaj za ucesnike je bio organizovan pored predivnog dvorca u Trakoscanu. Na tri koncerta koji su sluzili promociji novog CD-a “Apsolutno sve” izvedene su kompozicije: 1. Apsolutno sve; 2. Oprosti mi; 3. Svijet; 4. Jutro; 5. Kazi mi; 6. Ljubavi; 7. Only heaven knows; 8. Da li znas; 9. Jednom jos; 10. Ti; 11. Andrija. Sve navedene pesme komponovao je zagrebacki kompozitor Damir Farkas.

Poznati hitovi iz vremena Korni Grupe i Timea primljene su ovacijama publike u kazalistu “Kerempuh”. Izvedene su kompozicije: Etida, Jedna zena, Da li znas da te volim, Makedonija, Rock and Roll u Zagrebu.

HRT (Hrvatska Radio Televizija) je snimila II koncert u kazalistu KEREMPUH i snimak koncerta ce biti emitovan tokom januara 2005. godine.

4. Kornelije Kovac - Tamne dirke (biografija)

Podsećanje na romansiranu biografiju Kornelija Kovača pod nazivom “TAMNE DIRKE”. Roman je izašao pre dve godine u izdanju PROMETEJA iz Novoga Sada i govori o španskom iskustvu K. Kovača. Knjiga se može nabaviti preko Internet adrese webmaster@prometej.co.yu i http://www.prometej.co.yu .

Sa promocije knjige u Gradskoj biblioteci u Subotici. Draško Redžep: ”Storija o savremenoj lutalici izmiče fiokama štafelajskog, tradicionalnog štiva. Ovo je saga o putnicima najamnicima koji zavičaj ipak ne mogu da prebole. Romanom tihe sete i velike posvećenosti autor postavlja pitanje “Kuda ja idem i zbog čega sam ovde”?

Javlja: Kornelije Kovac, Beograd, SCG.








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -