Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

BLAGDAN BAND U CLUBU BOOGALOO
15.01.2005. GODINE
Zagreb, Hrvatska

Od 15. sijecnja 2005. godine rock klub BOOGALOO (bivši OTV dom, ili za starije Rans Moša Pijade) u Vukovarskoj 68, Zagreb, ulazi u novu sezonu (pod novim imenom) i krece sa novim programom. Svake subote održavat ce se vecer pod nazivom ROCK CLUB BOOGALOO gdje ce se održavati koncerti poznatih (i onih malo manje poznatih) rock bandova, glazbene slušaonice, promocije, demo festivali i ostala slicna dogadanja o kojima cemo Vas pravovremeno izvještavati.

Kako je otvaranje rock prostora u gradu pravi blagdan za ljubitelje rock glazbe tako je i prigodni band izabran za otvorenje - BLAGDAN BAND.

BLAGDAN BAND je band sastavljen od najboljih rijeckih muzicara koji se zbog svojih obaveza u maticnim bandovima rijetko sastaju, ali zato svaki put publici pruže izvanrednu svirku i sjajnu zabavu (Što im nije ni teško buduci da to rade za vlastiti gušt). Da se radi o kremi rijecke scene govori i njihovo porijeklo - na gitari je Vava - bivša pokretacka snaga Laufera, jednog od najutjecajnijih hrvatskih bandova devedesetih. Nedavno smo ga mogli vidjeti sa reformiranim Lauferima na Fiju Briju gdje je pokazao da je još uvijek u sjajnoj formi. Na bubnjevima je Tibljaš, Vavin kolega iz Laufera, koji od prestanka rada maticnog banda svira sa En Face, Placenicima, Grad i mnogim drugim muzicarima. Rijetko nadje slobodnog vremena za svirku sa Blagdan Bandom jer je stalno angažiran sa Baretom. Na vokalu je vjerovatno najkarizmaticniji hrvatski pjevac - Prlja iz Let 3. O njegovom scenskom nastupu i sugestivnom vokalu ne treba trošiti rijeci, no kada izvodi pjesme svojih uzora to je još i bolje. Na bas gitari i ritam gitari su Jeggi i Miro iz En Face koji u Blagdan Bandu pokazuju svoju žestoku stranu i zajedno sa ostalom trojicom <peru> po rockerskom repertoaru.

BLAGDAN BAND izvodi velike hitove svojih idola, no za njih se ne može reci da su tipican cover band jer sve poznate hitove izvode na sebi svojstven nacin i u vlastitim aranžmanima. Tako se tu može cuti Iggy Pop, Clash, Sex Pistols, Ramones, ali recimo i punk verzija Tajci i slicne vesele zafrkancije.

Mladi zagrebacki band ANGELUS otvorit ce koncert za Blagdan Band. Angelus su predvodeni ex klavijaturistom Jinxa, Marjanom, a stilski su na tragu Evanescence i Red Hot Chili Peppersa. Dobre kritike koje su do sada pokupili tvrde da su jedan od mladih bandova pred kojima je sjajna buducnost.

Pozivamo Vas da dodete na otvorenje preuredenog kluba Boogaloo ove subote 15.012005. godine., a nakon toga i svake subote navecer pod nazivom ROCK KLUB.

BOOGALOO postaje najveci i najjeftiniji rock kluba u gradu pa vas tako ulaznica za koncert BLAGDAN BAND-a i Angelusa te zabavu uz rock DJ-a do ranih jutarnjih sati košta rockerskih 30 kuna. Pocetak od 21 sat.

Molimo Vas da informaciju prenesete u medijima u kojima radite te da podržite novu inicijativu kluba Boogaloo.

NAJAVLJUJEMO:

22.01.2005. - POZDRAV AZRI - BORIS LEINER BAND & GOSTI
29.01.2005. -  STOP - BEST OF JIMI HENDRIX


Autor:

Gordan Penava Pišta
Zagreb, Hrvatska
gpenava@hgu.hr
hardtime@hgu.hr

http://www.hardtime-band.com/








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -