Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

DVD - DVD - DVD
SCISSOR SISTERS / THE CARDIGANS / THE ROLLING STONES
Aquarius Records, Zagreb, Hrvatska

SCISSOR SISTERS
‘WE ARE SCISSOR SISTERS AND SO ARE YOU’
DVD 986881-3
http://www.scissorsisters.com

Ma što mislili o njihovu gay-disco-rock zvuku i suludoj obradi ‘Comfortably Numb’ Pink Floyda koja ih je proslavila, Scissor Sisters su bend koji svakako vrijedi doživjeti na koncertu. Vjerojatno se samo u New Yorku mogla skupiti družina sposobna toliko uvjerljivo spojiti vokalnu estetiku Bee Geesa, plesne ritmove i gotovo pa konzervativnu rock postavu kakvu očekujete u nekom macho južnjačkom baru. Iz tih se suprotnosti rodio možda i najzabavniji bend današnje scene, što se vrlo dobro vidi na odličnom DVD-u, snimljenom u Brightonu pod redateljskom palicom Julian Templea (‘Great Rock'n'roll Swindle’, ‘Absolute Begginers’). Cijeli materijal debitantskog albuma, zvuči bolje, snažnije i privlačnije, a izvrsni dokumentarac otkriva kako se od bizarnog electro-clash eksperimenta dvojice prijatelja rodio bend u kojem samo bubnjar poslije koncerta sa zanimanjem dočekuje obožavateljice.

THE CARDIGANS
‘LIVE IN LONDON’
DVD 982325-6
http://cardigans.com/

Kritičari se često vole zabavljati pričama o dubljem značenju nečije glazbe, pokretanju trendova i malih revolucija u zvučnicima. Ali, argumentacija značaja trebala bi biti krajnje jednostavna i subjektivna: koliko nešto slušaš, toliko ti se sviđa, a glazba koju stvaraju The Cardigans odbija se izlizati od česte uporabe. Uz sjajan katalog albuma ovog benda od nedavno je u prodaji i DVD izdanje ‘Live in London’ koji sadrži snimku njihovog cjelovečernjeg nastupa u glasovitom Shapards Bush Empire (+ interaktivna foto galerija, dokumentarni film,..). Nina Persson i njeni momci u Švedskoj su na najbolji mogući način ujedinili Ameriku i Europu, čiste emocije i fini artizam (poslušajte samo aranžmane!), sviračku inteligenciju i izvođačku strast, dubinu i pristupačnost.

THE ROLLING STONES
‘ROCK 'N' ROLL CIRCUS’
DVD 982489-9

Legende se najlakše pletu oko onoga što nitko nije vidio. Tako je i bunkerirani TV show Rolling Stonesa iz 1968. godine sve do objavljivanja na VHS-u 1996. godine isključivo branila ocjena jednog od sudionika, Johna Lennona, o najvećem događaju u povijesti rocka. Bila je to zanimljiva i zabavna predstava u kojoj su Stonesi, kako je nalagao slobodarski duh vremena, ubacili sve svoje glazbene prijatelje, klaunove, gutače vatre i umjetnike na trapezu. Korijene ideje objasnio je Pete Townshend u bogatom meniju dodataka tog izdanja – "Rock 'n' Roll Circus" trebao je biti zajednička američka turneja Stonesa, Facesa i The Who. Od svega je, na kraju, ostao ovaj simpatični , raskalašeni i blago kaotični simbol vremena!

AQUARIUS RECORDS – UNIVERSAL MUSIC GROUP LICENSEE CROATIA
Trakošćanska 38 – 10000 Zagreb – CROATIA
Phone: +385 1 30 40 700 – Fax: +385 1 30 40 710
radio@aquarius.hr   -   www.aquarius-records.com
POSJETITE NAŠ NOVI WEB SHOP www.cedeterija.hrDavor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -