Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

ATHEIST RAP
Rock Club Boogaloo, Zagreb
Subota,  30.04.2005.

ATHEIST RAP & Support: SPITFIRE

Rock club Boogaloo Vam sa velikim veseljem ove subote, 30.04.2005. godine, predstavlja jednu od najvećih koncertnih atrakcija Vojvodine – novosadski ATHEIST RAP. Ovaj veseli punk rock band uvijek je rado viđen na svojim (nažalost) rijetkim gostovanjima u Hrvatskoj. Koncert u Boogaloou ima veliki značaj za sam band jer osim što nakon dugog vremena sviraju ponovo u Zagrebu, gradu koji ih uvijek sa veseljem ugosti i u kojem imaju veliki broj fanova, ovom prilikom predstavljaju i svoj novi album "Osveta Crnog Gonzalesa". Promocija njihovog četvrtog studijskog albuma značajnija je i po tome što će po prvi puta jedan album Atheist Rapa (na veliku žalost pirata) biti u legalnoj distribuciji putem Aquarius Recordsa. Uskoro bi i prvi single / video spot trebao stići do hrvatskog TV i radijskog etera.

Kultni status koji je ovaj band uspio dobiti underground kanalima u svim republikama bivše države je gotovo nevjerojatan, no kada se preslušaju sve njihove pjesme onda stvar postane puno jasnija. Vesele punk pjesme sa direktnim i "bez dlake na jeziku" tekstovima univerzalne su i mogu se primijeniti na raznorazne načine iako najčešće govore o privatnom iskustvu banda i njihove okoline, a vrlo često su politički angažirane i kritički okrenute prema okruženju u kojem band živi i radi. Tako su Atheist Rap bili i značajan dio akcije "Vrijeme je ..izađi na crtu", kojoj je cilj bio motivirati mlade da izađu na izbore. Uz sve to Atheist Rap su 1993. proglašeni najboljim bandom na manifestaciji "Brzi bendovi Srbije" i postali su miljenici publike, ali i kritike. Preživjeli su i smrt svog bas gitariste 1997. godine i nastavili nesmanjenom žestinom.

Da su velika koncertna atrakcija ATHEIST RAP su potvrdili i svojim nastupima na festivalima Nišomnija, Exit 03, Zagreb Open Air, Banja Luka, Sisak i Velika, a njihov prirodni habitus – klub – im postaje premali. Najlakše bi Vam fenomen ATHEIST RAP mogli približiti kroz usporedbu sa glazbom i karijerom zagrebačkog Hladnog Piva. Nakon 15 godina postojanja i preko 400 odsviranih koncerata ATHEIST RAP po prvi puta sviraju u Boogaloou, te svima preporučujemo da svoje ulaznice nabave na vrijeme i po prvi put čuju pjesme sa novog albuma uz, naravno, ogromnu količinu starih Atheist Rap hitova.

O novom albumu Atheist Rap kažu:

Što se tiče sadržaja albuma buntovniji je nego prethodni ali potpuno u duhu ranijeg stvaralaštva. Znači, pun je zajebancije iz koje izlaze direktne poruke. Osmišljen, komponiran, odsviran, snimljen i produciran bez utjecaja ljudi sa strane, prvi potpuno Atheistički album. Po nama za sada najbolji, ali neka publika sama procijeni.

Kako bi uveličali svoju zagrebačku promociju, ATHEIST RAP pozvali su svog starog prijatelja i zagrebačkog nezaobilaznog medijskog lika Miciku (Knjazova Svlačionica, Romantika Elemental, reklame Ht…) da sa svojim bandom SPITFIRE odsvira uvod u ovu veliku feštu i zabavi sve prisutne sa malo Ramonesa, Pistolsa i sličnih punk rock hitova.

Kako BOOGALOO ostaje najveći i najjeftiniji rock klub u gradu pa vas tako ulaznica za koncert ATHEIST RAP-a uz potporu Spitfire u pretprodaji košta nevjerojatnih 45 kn, a ako koja preostane na blagajni kluba biti će 60 kn.

Početak koncerta od 21 sat, a ulaznice u pretprodaji možete nabaviti u fan klubu Radija 101, Boogaloo bar, Vukovarska 68, CD shop Dancing Bear, Gundulićeva 7, Club Route 66, Paromlinska 47 i Club Praćka, Dalmatinska 14.

Diskografija:

1. MAORI I CRNI GONZALES (1993, reizdanje TIOLI 1996.)
2. JA EVENTUALNO BIH AKO NJEGA ELIMINIŠETE (1995, PGP-RTS, reizdanje HI-FI RECORDS 1998.)
3. DRUGA LIGA ZAPAD (HI-FI RECORDS, 1998.)
4. PREDSEDNICI PREDSEDNIŠTVA PREDSEDNIKA (2001. HI-FI REC.), kompilacijski album
5. OSVETA CRNOG GONZALESA (MULTIMEDIA RECORDS, 2005.)

NAJAVLJUJEMO:

07.05.2005. - LAIBACH (Slovenija) www.laibach.nsk.si
14.05.2005. - BLUE MOON REVIVAL
21.05.2005. - NUTELLICA (Germany) www.nutellica.de
25.05.2005. - PARADISE LOST (GB) www.paradiselost.co.uk & SOCIETI 1 www.Society1.net
28.05.2005. - RED HOT CHILI PEPPERS TRIBUTE - CHIMILYS


Autor:

Gordan Penava Pišta
Zagreb, Hrvatska
gpenava@hgu.hr
hardtime@hgu.hr

http://www.hardtime-band.com/Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -