Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

L. A. JONES & BLUES MESSENGERS
Blues & Rock 'n' Roll Bar "Purgeraj"
Park Ribnjak 1, Zagreb, Hrvatska

L. A. Jones & Blues Messengers
(support: Little Pigeon's ForHill Blues)

"L. A. Jones is a great guitar-slinger and a genuine bluesman, the missing link between Muddy Waters and Jimi Hendrix" - Blues Revue.

Klub Purgeraj nastavlja sa praksom dovodjenja vrhunskih inozemnih blues glazbenika. Naime, 11.05.2005. godine, u srijedu, s pocetkom u 21h u klubu je ponovno blues spektakl. Po prvi puta u Hrvatskoj - L. A. JONES & his Blues Messengers.

L. A. Jones je americki blues glazbenik, ljevoruki gitarist koji posljednjih 20 godina drži prosjek od cak 200 koncerata godišnje. Nesumljivo je jedno od zanimljivijih imena današnje svjetske blues scene. L. A. Jones u svome vlasništvu ima 15 snimljenih albuma od kojih svakako treba izdvojiti: album iz 1996.: "The Blues and Nothing Else" (number 1 blues album of the year, L. A. Jazz Times), album iz 1992.: "Steel Trap" (number 5 in the National blues charts). L. A. Jones, takoder, redovito snima i suraduje sa ostalim blues velikanima kao što su: pianist Pinetop Perkins, gitarist Otis Rush, saksofonist Joe Houston...

L. A. Jones svojim bluesom daje novi dah staroj školi bluesa. Naješce ga usporeduju sa B. B. Kingom i Albert Kingom. Njegov blues ima cvrste temelje u West Coast bluesu i Chicago bluesu sa povremenim izletima u boogie i swing. Zanimljivost vezana uz L. A. Jonesa je njegovo umijece sviranja gitare za dešnjake lijevom rukom (po tome je, svakako, najpoznatiji Jimmy Hendrix) - podjednako dobro kao i gitare za ljevake. L. A. Jones je do sada svirao u svim državama SAD, obišao gotovo citav svijet, te u svojoj punoj snazi i formi dolazi u Zagreb.

Kao predgrupa ce nastupiti akusticni blues trio Little Pigeon's ForHill Blues (Zabok) - jedan od najboljih i najorginalnijih blues bandova u Hrvatskoj. Predstaviti ce tom prilikom svoj album prvijenac - "Pigeon's Flight". Little Pigeon’s ForHill Blues (www.pigeonfhb.com) donosi ono najbolje od Mississippi delta bluesa i predvoden je jedinstvenim showmakerom - Tomislavom Golubanom na usnoj harmonici. Biti ce to prava uvertita u koncert L. A. Jonesa.

Klub Purgeraj ce se potruditi da gostovanje L. A. Jonesa bude pravi praznik bluesa. U klubu ce iznimno za tu priliku biti postavljen i vanjski stage, na terasi kluba, a takoder ce citav dogadaj sa unutrašnjeg koncertnog prostora putem kamera biti prenošen na veliki video zid postavljen na terasi kluba.

U želji za što vecom popularizacijom bluesa, karte se u pretprodaji, na šanku kluba, mogu kupiti za simbolicnih 20 kuna, dok ce na dan koncerta cijena ulaznice biti 25 kuna!

U današnje vrijeme, kada se godišnje gostujuci blues glazbenici u Hrvatskoj mogu nabrojati na prste jedne ruke, nadamo se da cete prepoznati znacaj ovakvog dogadaja za grad Zagreb i dati mu odgovarajuci publicitet. Informacije za akreditacije te ostale upite na broj mob. 091/545-6097 (Hrvoje Jelkovic).

BLUES & ROCK 'N' ROLL BAR "PURGERAJ"
PARK RIBNJAK 1, ZAGREB
TEL / FAX: 01/482-9253, MOB: 091/545-6097
E-MAIL: purgeraj@purgeraj.hr
www.purgeraj.hr


Autor:
Gordan Penava Pišta
Zagreb, Hrvatska
gpenava@hgu.hr
hardtime@hgu.hr

http://www.hardtime-band.com/







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -