Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

BILLY'S PRIVATE PARKING
"Insomnia"
Aquarius Records, Zagreb, Hrvatska

BILLY'S PRIVATE PARKING
In NOVI ALBUM

Simpatični, ustvarjalni, pozitivni - in zlasti te dni zelo veseli člani BPP so najavili dolgo pričakovani album. Datum izida vročega zgoščenega izdelka je 17. maj 2005, ki je hkrati datum njihove velike promocije. Ta se bo zgodila istega dne v klubu nad mestom - Globalu.

Insomnia je plod ustvarjanja zadnjih treh let, vsebuje kar 13 skladb. Na albumu se nahaja nekaj že poznanih in dobro sprejetih skladb (Neon, Preženi oblake in Ljubljana) ter veliko zanimivih lahko-bi bil-hit skladb, štiri skladbe so tudi v angleščini.

ROCK S SRCEM je nekakšna smernica, ki so si jo BPP začrtali že na začetku ustvarjanja, zdaj so jo potisnili le še bolj v ospredje. Rock s srcem, torej melodična rock glasba s svojo čustveno platjo besedil in avtorsko navezanostjo članov na ustvarjene skladbe, je v močni in celo šokantni simboliki prikazana na naslovnici albuma.

AVTORSTVO INSOMNIE

Pri plošči je sodelovala vsa skupina; vsak je dodal svoj pečat. To je tista skrivnostna začimba, ki daje BPP poseben, prepoznaven zvok. Jure udriha po bobnih, Martin po bas kitari, Sergej, ki še vedno trdi da ostaja po srcu basist, po kitari, Urška pa trdo rock glasbo fantov omehča s svojim čutnim vokalom. Pri albumu je za glasbo in produkcijo zaslužen uveljavljeni slovenski glasbeni ustvarjalec Sergej Pobegajlo. Urška Majdič je napisala večino vokalnih melodij in harmonij ter besedila. Izjema so skladbe Balada, katere avtor je Dejan Došlo, I Wish in Kissing pa sta v celoti Sergejevo delo.

Skladbo Neon smo spoznali prvo, že skoraj dve leti nazaj, ko je bil zanjo posnet očem prijeten videospot pod režijo Peter Bratuše.

Preženi oblake so predstavili na odmevnem HIT festivalu, kjer so jim toplo podporo dale slovenske radijske komisije, Urškino besedilo je bilo nagrajeno, skladba pa je skupno zasedla drugo mesto.

Ljubljana je bila najbolj rokersko obarvana skladba na letošnji Emi, BPP pa so - kljub temu ali tudi zato - dobili ob tem veliko odobravanja in z njo močno opozorili nase.

Za skladbo Kissing je tako glasbo kot besedilo napisal Sergej. Zanimivo je, da gre za isto skladbo, v preteklosti odlično izvedeno s Tinkaro Kovač (Most). Skladba je torej v popolnoma sveži, zanimivi preobleki.

ZAKAJ INSOMNIA?

'Nespečnost' je lahko neprijetna motnja, a BPP so pomen razširili in obrnili na glavo. Če se naslanjamo na istoimensko skladbo iz albuma, nam ta pripoveduje o drugačni perspektivi, ki jo doživimo ponoči, ko ne moremo spati, o zbujenih čutih. Urška: "Insomnia ali nespečnost predstavlja obdobje nastajanja te plošče. S tem je predvsem mišljena pozitivna stran insomnie. Večina skladb je nastala v nočnih urah, sploh besedila, saj je takrat ustvarjalnost čisto drugačna. Hkrati pa gre tudi za občutek pol-sna in nekakšne zamaknjenosti."

RETROSPEKTIVA:

Priljubljena skladba Brez besed iz njihovega prvenca Modra pravljica (2002) se je najmočneje usidrala v srca in ušesa poslušalcev. Pozabiti ne gre tudi balade Modre pravljice in blues skladbe Jagodni sok.

Časovno gledano, štiri leta ni tako dolga doba za glasbeno skupino, pri BPP pa gre za močnejšo intenzivnost. Ta čas so aktivno ustvarjali, igrali po slovenskih malih in velikih odrih, doživljali svetle in temne plati glasbe. Za njimi je tudi boj z izgubo tesnega prijatelja in bobnarja Ekija. Prav njemu so album Insomnia posvetili z ganljivimi besedami.

PRIHODNOST?

Oder, oder, oder… Logično nadaljevanje je tudi snemanje videospota, ki bo pospremil izid malega srebrnega ploščka.

INSOMNIA – SKLADBE

1. INSOMNIA
2. IME
3. HEJ (PARANOJA)
4. NEON
5. BREAKING THE ICE
6. NA ISTI VALOVNI DOLŽINI
7. I WISH
8. BALADA
9. PREŽENI OBLAKE
10. LJUBLJANA
11. KISSING YOU
12. ŠE VERJAMEM (V SRCE)
13. MOVING ON

Fotografije, avtor naslovnice: Marcandrea | Oblikovanje ovitka albuma: Tanja Šeme

Javlja: Tomaž Majdič

Glasbene skupine in ozvočevanje - Hipersound-records d.o.o.
email: tomaz.majdic@email.si, tomaz_majdic@yahoo.com
GSM: 041 287 388

SPLETNA STRAN: GLASBENE SKUPINE in OZVOČEVANJE - najboljši in najugodnejši najem
http://users.volja.net/tomajdic/
(stran bo prenovljena že naslednji teden!)Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -