Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

BILLY'S PRIVATE PARKING
"Insomnia"
Aquarius Records, Zagreb, Hrvatska

BILLY'S PRIVATE PARKING
In NOVI ALBUM

Simpatični, ustvarjalni, pozitivni - in zlasti te dni zelo veseli člani BPP so najavili dolgo pričakovani album. Datum izida vročega zgoąčenega izdelka je 17. maj 2005, ki je hkrati datum njihove velike promocije. Ta se bo zgodila istega dne v klubu nad mestom - Globalu.

Insomnia je plod ustvarjanja zadnjih treh let, vsebuje kar 13 skladb. Na albumu se nahaja nekaj ľe poznanih in dobro sprejetih skladb (Neon, Preľeni oblake in Ljubljana) ter veliko zanimivih lahko-bi bil-hit skladb, ątiri skladbe so tudi v angleąčini.

ROCK S SRCEM je nekakąna smernica, ki so si jo BPP začrtali ľe na začetku ustvarjanja, zdaj so jo potisnili le ąe bolj v ospredje. Rock s srcem, torej melodična rock glasba s svojo čustveno platjo besedil in avtorsko navezanostjo članov na ustvarjene skladbe, je v močni in celo ąokantni simboliki prikazana na naslovnici albuma.

AVTORSTVO INSOMNIE

Pri ploąči je sodelovala vsa skupina; vsak je dodal svoj pečat. To je tista skrivnostna začimba, ki daje BPP poseben, prepoznaven zvok. Jure udriha po bobnih, Martin po bas kitari, Sergej, ki ąe vedno trdi da ostaja po srcu basist, po kitari, Urąka pa trdo rock glasbo fantov omehča s svojim čutnim vokalom. Pri albumu je za glasbo in produkcijo zasluľen uveljavljeni slovenski glasbeni ustvarjalec Sergej Pobegajlo. Urąka Majdič je napisala večino vokalnih melodij in harmonij ter besedila. Izjema so skladbe Balada, katere avtor je Dejan Doąlo, I Wish in Kissing pa sta v celoti Sergejevo delo.

Skladbo Neon smo spoznali prvo, ľe skoraj dve leti nazaj, ko je bil zanjo posnet očem prijeten videospot pod reľijo Peter Bratuąe.

Preľeni oblake so predstavili na odmevnem HIT festivalu, kjer so jim toplo podporo dale slovenske radijske komisije, Urąkino besedilo je bilo nagrajeno, skladba pa je skupno zasedla drugo mesto.

Ljubljana je bila najbolj rokersko obarvana skladba na letoąnji Emi, BPP pa so - kljub temu ali tudi zato - dobili ob tem veliko odobravanja in z njo močno opozorili nase.

Za skladbo Kissing je tako glasbo kot besedilo napisal Sergej. Zanimivo je, da gre za isto skladbo, v preteklosti odlično izvedeno s Tinkaro Kovač (Most). Skladba je torej v popolnoma sveľi, zanimivi preobleki.

ZAKAJ INSOMNIA?

'Nespečnost' je lahko neprijetna motnja, a BPP so pomen raząirili in obrnili na glavo. Če se naslanjamo na istoimensko skladbo iz albuma, nam ta pripoveduje o drugačni perspektivi, ki jo doľivimo ponoči, ko ne moremo spati, o zbujenih čutih. Urąka: "Insomnia ali nespečnost predstavlja obdobje nastajanja te ploąče. S tem je predvsem miąljena pozitivna stran insomnie. Večina skladb je nastala v nočnih urah, sploh besedila, saj je takrat ustvarjalnost čisto drugačna. Hkrati pa gre tudi za občutek pol-sna in nekakąne zamaknjenosti."

RETROSPEKTIVA:

Priljubljena skladba Brez besed iz njihovega prvenca Modra pravljica (2002) se je najmočneje usidrala v srca in uąesa posluąalcev. Pozabiti ne gre tudi balade Modre pravljice in blues skladbe Jagodni sok.

Časovno gledano, ątiri leta ni tako dolga doba za glasbeno skupino, pri BPP pa gre za močnejąo intenzivnost. Ta čas so aktivno ustvarjali, igrali po slovenskih malih in velikih odrih, doľivljali svetle in temne plati glasbe. Za njimi je tudi boj z izgubo tesnega prijatelja in bobnarja Ekija. Prav njemu so album Insomnia posvetili z ganljivimi besedami.

PRIHODNOST?

Oder, oder, oder… Logično nadaljevanje je tudi snemanje videospota, ki bo pospremil izid malega srebrnega ploąčka.

INSOMNIA – SKLADBE

1. INSOMNIA
2. IME
3. HEJ (PARANOJA)
4. NEON
5. BREAKING THE ICE
6. NA ISTI VALOVNI DOL®INI
7. I WISH
8. BALADA
9. PRE®ENI OBLAKE
10. LJUBLJANA
11. KISSING YOU
12. ©E VERJAMEM (V SRCE)
13. MOVING ON

Fotografije, avtor naslovnice: Marcandrea | Oblikovanje ovitka albuma: Tanja ©eme

Javlja: Tomaľ Majdič

Glasbene skupine in ozvočevanje - Hipersound-records d.o.o.
email: tomaz.majdic@email.si, tomaz_majdic@yahoo.com
GSM: 041 287 388

SPLETNA STRAN: GLASBENE SKUPINE in OZVOČEVANJE - najboljąi in najugodnejąi najem
http://users.volja.net/tomajdic/
(stran bo prenovljena ľe naslednji teden!)








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -