Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

JULIAN MARLEY
Rock Club Boogaloo, Zagreb
Subota,  02.06.2005.

Poątovani,

Sa velikim veseljem Vam najavljujemo vaľan reggae događaj koji će se odrľati u Zagrebu – Boogaloo klub (ex OTV dom), u četvrtak 02. lipnja 2005. sa početkom u 21.00 sat. Julian Marley i njegova grupa Uprising band nastupili su na proąlogodiąnjem 5. Soča Reggae Riversplash festivalu u Tolminu (SLO), gdje su, viąe nego zasluľeno, privukli veliku paľnju medija. Marley, će sa svojom ljubaznom ekipom, u okviru turneje po juľnoj Europi prvi put posjetiti i Zagreb. Početno zagrijavanje publike povjereno je reggae grupi Brain Holidays, koja već dvije godine uspjeąno ąiri reggae vibracije po Zagrebu i okolini, a poznata je i ąirom Hrvatske. Marley će u okviru turneje po juľnoj Europi tako najprije posjetiti Maribor / ©tuk (01.06.2005.), Zagreb (02.06.2005.), Beograd (03.06.2005.) i Sofiju (04.06.2005.).

Za najmlađeg sina kralja reggae glazbe, Bob Marleya, glazba je njegov ľivot. Sam je doslovno odrastao uz reggae ritmove i glazbu. Julianov razvoj u pjevača / tekstopisca počeo je već u petoj godini, kad je u porodičnom Marleyevom studiju Tuff Gong u Kingsonu snimio svoj prvi demo snimak - verziju očeve klasične pjesme "Slave driver". Od tada je Julian, naravno, jako napredovao i naučio svirati viąe instrumenata. U devedesetim godina osnovao je grupu The Uprising band i s njima počeo nastupati. Godine 1996. glazbene kritičare oduąevio je svojim albumom "Lion in the Morning". Slijedila je velika svjetska turneja, gdje je kao solist nastupao sa svojom grupom The Uprising band i pored toga kao član glazbene grupe Ghetto Youths International, koju uz Juliana sačinjavaju i njegova braća Stephen i Damian. Julian i Damian su zajedno nastupili1997. godine na američkoj turneji Ziggyja Marleyja sa grupom The Melody Makers. Iste godine Julian je nastupio i na rockerskom festivalu Lollapalooza.

Julian je svome bratu Stephenu pomogao pri produciranju albuma "Chant Down Babylon" (1999), koji je postigao platinastu nakladu. Blizanci Marley – Stephen, Cedella, Damian i Ky-Mani – te Julian, zajedno sa grupom Spragga Benz, napravili su odličnu verziju pjesme "Master Blaster" za album "Conception", koji je posvećen Stevieju Wonderu.

Julianov najnoviji album - "A Time in Place", u sebi nosi korijene reggae muzike, a dopunjuju ga svjeľi jazz zvukovi, koji odraľavaju novi nivo na njegovom umjetničkom putu. Julian Marley je 06. veljače 2005. nastupio na velikom koncertu u Adis Abebi (Etiopija), koji je bilo posvećen 60. godiąnjici rođenja njegovog oca, Bob Marleya.

Kako smo već napomenuli, u Boogaloo klubu u 21.00 h očekuje nas zanimljiva i nezaboravna reggae večer. Započet će ju grupa Brain Holidays koja kvalitetno izvodi klasike Bob Marleya i tako predstavlja dobru uvertiru u nezaboravnu reggae večer uz Julian Marleya & the Uprising band. Ulaznice su već prodaji po cijeni od 80 kuna, dok će na dan koncerta koątati 100 kuna.

Pretprodajna mjesta: Boogaloo klub – Vukovarska 68, Kingston shop - Radićeva 3, Dancing Bear – Gundulićeva 7, Route 66 – Paromlinska 47, Praćka – Dalmatinska 14

Viąe informacija o koncertu i izvađačima:

Julian Marley: www.julianmarley.com
Boogaloo klub: www.otv-club.com
Organizacija koncerta: www.vinylmaniarecords.si

Zahtjeve za akreditacije primamo zaključno sa četvrtkom 30.05.2005 na email: gpenava@hgu.hr (Gordan Penava – Piąta). Prednost kod odobravanja akreditacija imati će mediji s kojima redovito surađujemo, odnosno, oni koji će pomoći u promociji putem najave i prezentacije koncerta. Zahvaljujemo se svima za razumijevanju!

Najavljujemo joą:

*** 6. Soča Reggae Riversplash festival, 07.07.2005. – 10.07.2005. - Tolmin, Sotočje (SLO)
Israel Vibration (Jamajka), Yellowman (Jamajka), Lucky Dube (Juľnoafrička republika), PapaStyle & Baldas (Francuska), Dubioza Kolektiv (BiH), House of Rhythm feat. Ganjaman, Jahcoustix & Jah Meek (Njemačka), The Pokerheads (SLO),...

*** 2. Istria in Reggae fest, 04.08.2005. – 07.08.2005. - Pula, Bale Valle (CRO)
Del Arno Band (Srbija i Crna Gora), Dubioza Kolektiv (BiH), Pokerheads (SLO), Jamaram (Njemačka), Genetic Plant (CRO), Justin's Johnson (CRO), the Authentics (Italia),...

*** GENTLEMAN (Njemačka), 09.09.2005 Ljubljana, Kriľanke (SLO) (TBC – joą nije potvrđeno!)

Javlja: Sandi Maver, Nova Gorica, Slovenija
rockvibe69@yahoo.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -