Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

ERIC SARDINAS
Rock Club Boogaloo, Zagreb
Cetvrtak,  16.06.2005.

Eric Sardinas (USA) | Small House Brown (Hrvatska)

Kada je prije nešto više do godine dana Eric Sardinas prvi puta gostovao u Zagrebu (u sklopu Spring roll festivala u Pauku) svi su se pitali 2tko je taj Eric Sardinas?" No, nakon njegovog fenomenalnog i nezaboravnog koncerta proširio se glas – to je najbolji blues rock nastup koji je Zagreb ikada vidio. Svi koji su ikada doživjeli koncertni nastup Erica Sardinasa znaju da to ne mogu opisati riječima već samo preporučiti ostalima – dođite i uvjerite se. Možda najbliže opisivanju Sardinas showa stigao je poznati hrvatski rock kritičar Aleksandar Dragaš u svojoj tvrdnji – "Ako je legendarni bluesman Robert Johnson, prema mitološkoj predaji, na raskršću prodao dušu vragu za vještinu sviranja gitare, onda je sasvim moguće da je sam đavo odlučio Johnsonovu dušu udahnuti u tijelo Erica Sardinasa. Ako treba tražiti najatraktivnijeg blues izvođača današnjice, onda je to Sardinas. Kako svirkom, tako i izgledom."

Sa velikim veseljem najavljujemo da će nas fenomenalni i neponovljivi Eric Sardinas sa svojim pratećim bandom posjetiti ponovo. Koncert će se održati u Zagrebu – Boogaloo klub (ex OTV dom), u četvrtak 16. lipnja 2005. godine sa početkom u 21.00 sat.

Eric Sardinas je američki gitarista kubanskog podrijetla koji od svoje šeste godine svira gitaru. Iako je ljevak naučio je svirati gitaru kao dešnjak i možda je i ta činjenica pridonijela njegovom specifičnom stilu sviranja. On koristi električni Dobro kojeg lupa, tuče, pali, ali i ono najvažnije – svira – fingerpickingom, trzalicom, bocom, slideom ili bilo čime što mu se nađe pri ruci. U njegovoj unikatnoj svirci čuju se utjecaji Delta bluesa, čikaškog električnog bluesa, countryja i rocka svi zajedno pomiješani u jedinstveni Eric Sardinas stil. Uz puno žestoke, sirove, ali i virtuozne blues rock svirke ova kombinacija akustičnog i električnog stila potpomognuta sa fascinantnim live showom je nešto neponovljivo i jedinstveno na svjetskoj glazbenoj sceni. Nije naodmet spomenuti i njegovu jedinstvenu vizualnu pojavu na kojoj mu zavide mnogi muškarci, a za istom uzdišu mnogobrojne žene u publici. Ovaj momak prošao je sve od sviranja akustične gitare po ulicama širom Amerike, održavanja do 300 klupskih koncerata godišnje, pa do rasprodanih svjetskih turneja i objavljivanja 3 albuma, gostovanja na koncertima Steve Vaija i jam sessiona sa najboljim svjetskim gitaristima. Usporedbe sa legendarnim Jonhy Winterom (koji je i gostovao na njegovom albumu prvijencu) ili Jimi Hendrixom samo govore o kvaliteti mladog Sardinasa, a ona se može čuti na njegovim albumima "Treat Me Right", "Devil's Train" i "Black Pearls" koje snima uživo u studiju bez naknadnih nadosnimavanja. No pričanje o Ericu Sardinasu ili slušanje albuma samo je dio priče jer tek u svom koncertnom nastupu on dolazi do izražaja u punom svjetlu. Zato ne propustite nastup 16.06.2005. godine u Boogaloo klubu koji će sigurno kandidirati za koncert sezone u Zagrebu.

Zagrijavanje publike povjereno je zagrebačkom bandu Small House Brown koji sjajno izvode delta blues rock i poznati su svim posjetiteljima zagrebačkih klubova, a potvrdu svoje kvalitete dobili su i nastupom na američkom blues festivalu Eureka spring prošle godine.

Ulaznice su već prodaji po cijeni od 80 kuna, dok će na dan koncerta koštati 100 kuna. Pretprodajna mjesta: Boogaloo klub – Zagreb, Vukovarska 68, CD shop Dancing Bear – Zagreb, Gundulićeva 7, klub Route 66 – Zagreb, Paromlinska 47 i klub Praćka – Zagreb, Dalmatinska 14.

Više informacija:
Eric Sardinas: www.ericsardinas.com
Boogaloo klub: www.otv-club.com

Sve informacije i akreditacije:

Sasa Marekovic
sashacult@yahoo.com
091 583 6616
Tomi E. Sega
tomisega@yahoo.com
098 19 48 253

MOLIMO DA OBRATITE PAŽNJU NA PROMJENE U NAJAVLJENIM KONCERTIMA:

02.07.2005. - idemo FESTIVAL
09.07.2005. - BOOGALOO OPEN AIR – PSIHOMODO POP, ZABRANJENO PUŠENJE, GUSTAFI…

Javlja: Gordan Penava Pišta, Zagreb, Hrvatska
gpenava@hgu.hr

 Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -