Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

Jazz Festival Losinj
Mali Losinj
Juli 2005




JAZZ FESTIVAL LOSINJ

Postovani,
Jazz festival Losinj, jedan od glavnih dogadjaja Losinjskog kulturnog ljeta, odrzao se u Malom Losinju od 23. do 25. srpnja 2005. godine. Festival se pokazao kao pun pogodak i odlicna manifestacija koja je privukla brojne ljubitelje jazza i slicne glazbe, koji su mogli uzivati u vrlo nadahnutim izvedbama sjajnih domacih jazzista kao i nekoliko interesantnih gostiju iz inozemstva.

Prvog dana festivala predstavili su se gitarist Luka Udjbinac sa svojim bandom i gitaristicki virtuoz Branko Bogunovic - Pif, koji je sjajnim aranzmanima poznatih evergreena i fantasticnom izvedbom na akusticnoj gitari, postao ljubimac losinjske publike. Kraj "veceri gitare" pripao je bandu Bazofia, koji je izveo bossa nova standarde. Nakon prve veceri odrzan je jam session u klubu Positivo, gdje su svirali Luka Udjbinac, Joe Pandur, te Jex, Goran Delac i Sasa Nestorovic iz The Bastardza, na sveopce odusevljenje okupljenih.

Drugi dan festivala nastupili su odlicni rijecki Quartet Sensitive, koji su svojim izvedbama Jobimovih pjesama i ovaj put ocarali publiku, dok su nakon njih nastupili jedan od naših najboljih bandova The Bastardz i to u all stars postavi, pod imenom The Bastardz Allstarz, koja je uz stalni band ukljucivala i Drazena Scholza, bubnjara Parnog Valjka, i Srdjana Dedica, kompozitora suvremene glazbe i virtuoza na klavijaturama. The Bastardz su svojom kombinacijom popa, jazza i funka te odlicnim izvedbama svojih poznatih hitova uspjeli rasplesati posjetioce jazz festivala.

Treci je dan festivala bio posvecen klasicnijem jazz izricaju i nastupio je sjajni Ladislav Fidri International Quartet, kojeg s pravom mozemo zvati jazz supergrupom, jer u njoj uz maestra Fidrija na trubi i krilnici, nastupaju Peco Petej, legendarni bubnjar, Sinan Alimanovic, carobnjak na klavijaturama i madjarski kontrabasist Aladar Pege. Pege je u dva navrata imao fascinantnu solo tocku kojom je pokazao zasto uziva tako veliki ugled i zašto ga smatraju za jednog od najboljih kontrabasista svijeta.

Nakon Ladislav Fidri International Quarteta, na pozornici se pojavila i prva dama hrvatskog jazza Zdenka Kovacicek, koja je uz pratnju izvrsnog banda Black Coffee, napravila pravi show. Sjajan izbor pjesama koji je ukljucivao poznate jazz evergreene, te nekoliko domacih kompozicija, kao i izvrsna interpretacija Zdenke i Black Coffee, publika je nagradila burnim pljeskom i pozivala izvodjace na bis nekoliko puta. U nekoliko im se pjesama pridruzio i austrijski saksofonist i pjevac Wolfgang Schreiner, koji je svojom izvedbom Armstrongove "Wonderful world" odušsevio sve prisutne.

Festival se odrzavao u Ljetnom kinu, koje se pokazalo kao odlican prostor za tu vrstu koncerata, jer osim lijepog vizualnog ugodjaja, svojom je akustikom, uz visoko kvalitetan razglas kompanije Feel d.o.o., doprinijelo da ova glazbena manifestacija ostane dugo u lijepom sjecanju svima koji su posjetili nas najmladji jazz festival.

Jazz Festival Losinj je uvelike obogatio i prosirio kulturnu ponudu Malog Losinja, a s obzirom na sve veci broj ljubitelja jazza i srodne glazbe, kao i nekoliko uspjesnih jazz festivala koji se odrzavaju duz nase obale vec nekoliko godina, mozemo ustvrditi da turizam i jazz i druga kvalitetna glazba idu "ruku pod ruku".

Organizatori ovog festivala su Pucko otvoreno ucilište Mali Losinj, pokrovitelj grad Mali Losinj, a programski je ravnatelj Zoran Jaeger - Jex. Instrumente i opremu za Jazz Festival Losinj osigurala je tvrtka Megamuzika iz Zagreba.

Srdacan pozdrav,

Zoran Jex Jaeger
www.thebastardz.com / www.seasidejazz.com / www.jazzlosinj.com
tel/fax: 01/6523557 / mobitel: 098/808273 / 091/8995140

Kontakti:

Zoran Jex Jaeger
www.thebastardz.com
www.seasidejazz.com
www.jazzlosinj.com

tel/fax: 01/6523557 - mobitel: 098/808273 - mobitel: 091/8995140








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -