Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

TIBUTE TO EKV
Najava koncerta u Splitu
Prilog: Stanislav Czwik, Split, Hrvatska

TRIBUTE TO EKV - NAJAVA KONCERTA U SPLITU

Koncert "Tribute to EKV", koji se trebao odrzati u ljetnom kinu Bacvice u Splitu, 06.08.2005. godine, a koji je bio otkazan zbog zabrane (radi buke) od strane sanitarne inspekcije – ipak ce se odrzati, i to u tvrdjavi Gripe u cetvrtak, 25.08.2005. godine, sa pocetkom u 21:00 sat.

Koncert se organizira u cast i spomen na grupu Ekatarina Velika, jednu od najvecih i najznacajnijih rock ikona ovih prostora. Prve postave benda EKV, na zalost, vise nema. Bubnjar Ivan Vdovic umro je 1992. godine. Tekstopisac, pjevac i gitarista Milan Mladenovic umro je 1994. godine. Basista Bojan Pecar umro je 1998. godine. Klavijaturistica Margita Stefanovic-Magi umrla je 2002. godine. EKV je bio spoj velikog talenta, kreativnosti i svijesti. Ostavili su toliko dubok trag da ih i danasnje generacije otkrivaju izvan svih trendova, a rock (i ostali) glazbenici u njihovoj ostavstini nalaze neizmjernu inspiraciju. Sa sedam studijskih albuma izvrsili su golemi utjecaj na kompletnu danasnju rock scenu. Kao simbol urbanih osamdesetih, njihov opus, danas, nakon toliko godina, izgleda i zvuci svjezije i modernije nego prije petnaest-dvadeset godina.

Na "Tribute to EKV" koncertu u tvrdjavi Gripe nastupiti ce splitske grupe Frakcija i Justin's Johnson, zagrebacki Veliki Bijeli Slon (EKV tribute band), Goran Bare, Darko Rundek i Srdjan Gojkovic-Gile, frontman Elektricnog Orgazma. Kuriozitet je da Rundek nastupa bez maticnog benda, ali uz pratnju splitskih mladih nada - Justin's Johnson, koji ce i samostalno izvesti nekoliko obrada pjesama EKV-a. Iz agencije MONOMEDIA, organizatora ovog koncerta, doznajemo da je potvrdjen i nastup Urbana i njegove "cetvorke", a pregovara se i sa jos nekim izvodjacima tako da sve mirise na istinski i veliki spektakl. Svi izvodjaci sviraju iskljucivo pjesme od EKV-a, u vlastitim obradama i aranzmanima.

Takodjer, kroz ovaj happening ce se izraziti i protest zbog zabrane odrzavanja koncerata u ljetnom kinu Bacvice, tako da se pozivaju svi koji su uzivali u dosadasnjim brojnim koncertima na tom, po mnogima, najboljem splitskom prostoru za ljetne rock svirke. Organizatori napominju da su u prodaji i vrijede iste ulaznice koje su bile namijenjene za koncert na Bacvicama, a mogu se kupiti u CD shopu "Dancing Bear", Caffe baru "Bounty" i knjizari "Utopia", pored Ghetto cluba.

Javlja: Stanislav Czwik, Split, Hrvatska
+385 98 911 1142 / phanatt@st.htnet.hrDavor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -