Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

MUSIC FEST LIVE 2005
Raport



Beware, Travnik
5. Music Fest Live 2005 -
Pobjednici festivala


Beware, Travnik
5. Music Fest Live 2005 -
Pobjednici festivala

5. Music Fest Live 2005
(Raport)

Proteklog je vikenda, koncertom nagradjenih grupa, zavrsen je 5. festival demo rock grupa Music Fest Live 2005. Od 29. avgusta 2005. do 03. septembra 2005. godine, u travnickom BKC-u, nastupilo je 15 grupa iz Travnika Prijedora, Gracanice, Sarajeva, Doboja, Vlasenice i Tuzle.

Organizatori festivala, Alter art (Travnik) i Bonus film (Zenica), isticu da je ovogodisnji program izveden u znatno skromnijem obimu, uglavnom, zbog nedostatka novcanih sredstava, ali i cinjenicu da je Music Fest Live 2005 jos jednom potvrdio cinjenicu da u BiH ima veoma mnogo perspektivnih i darovitih mladih grupa, zbog kojih se vrijedi potruditi i odrzavati slicne festivale kao jedinu priliku da se taj talenat istakne.


Nju Fuka Cvak, Gracanica
5. Music Fest Live 2005 -
Najperspektivnija grupa festivala


Nju Fuka Cvak, Gracanica
5. Music Fest Live 2005 -
Najperspektivnija grupa festivala

- Svi izvodjaci zasluzuju cestitke, neko zbog ustrajnosti i energije, neko zbog talenta, a pojedine grupe i kao izuzetno perspektivne na ovoj nasoj sceni, - kaze Darko Saracevic iz Alter arta. - Sa ovog festivala izdovio bih nastupe grupa "Cosmo" iz Prijedora, "Flat Line" iz Sarajeva, "Veprovi" iz Vlasenice i "Puls asvalta" iz Travnika, te naravno, izvedbe pobjednickih grupa, "Beware" i "Nju Fuka Cvak".

Dakle, pobjednik festivala po odluci strucnog zirija je nu-metal grupa "Beware" iz Travnika , koju su poklonici ovog zanra diljem BiH nedavno mogli upoznati na turneji sa njemackom grupom "Goodfellas". Pobjedniku je pripala nagrada koju je pripremio "Artist" iz Banja Luke, najveci domaci distributer muzicke opreme, a nagrada je portabl studio za snimanje.


Flat Line, Sarajevo
5. Music Fest Live 2005 -


Flat Line, Sarajevo
5. Music Fest Live 2005 -

Iako prvobitno nije bilo predvidjeno, organizator je odlucio da dodijeli jos jednu nagradu. Naime, mlada grupa "Nju Fuka Cvak" iz Gracanice toliko je svojom energijom i muzickim idejama odusevila travnicku publiku, da im je ziri dodijelio titulu "Najperspektivnije grupe festivala".

Sve u svemu, Music Fest Live je i u petoj izvedbi protekao u duhu drugovanja mladih muzicara, te upoznavanja sa nekim novim izvodjacima medju kojima ce neki sigurno predstavljati okosnicu buduce domace rock scene.

Music Fest Live 2005 - Lista svih ucesnika

FLATLINE Sarajevo / LOVE CHYLD Tuzla / WAN-DAHLL Travnik / SEMSUDIN OKIC Doboj / VEPROVI Vlasenica / PULS ASVALTA Travnik / THE WHEELS Prijedor / EUFORIJA Prijedor / BEWARE Travnik / NJU FUKA CVAK Gracanica / CHANEL 4 Travnik / PRIST. NOVO PAKOVANJE Prijedor / COSMO Prijedor / ALL INSANE Travnik

Tekst i fotografije:
Josip Dujmovic, Zenica, BiH








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -