Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

IRISH STEW
So many words...


IRISH STEW
So many words...

(One Records)

U sredu, 26. oktobra 2005. godine, sa pocetkom u 14 casova, u beogradskom klubu "Kameleon", Ulica Njegoseva 11, odrzat ce se promocija prvog albuma grupe IRISH STEW, pod nazivom "So many words..." (izdavac: ONE RECORDS, Beograd, SCG).

Specijalno na promotivnom koncertu benda, u subotu, 29. oktobra 2005. godine, sa pocetkom u 22h, u beogradskom klubu "Akademija", Ulica Rajiceva 10, disk ce moci da se kupi po promotivnoj ceni od 200 dinara. I to desetak dana pre zvanicnog izlaska u prodaju! Karte ce se na dan koncerta prodavati po ceni od 200 dinara.

Ovaj, iako mladi bend, za dve godine svog postojanja uspeo je pre svega kvalitetom, ali i sopstvenom upornoscu i energijom da stekne veliki broj obozavalaca. Poceli su kao bend koji svira obrade irskih tradicionalnih pesama i benda The Pogues. Ubrzo su se odlucili na korak koji mnogi veci bendovi dugo ne smeju ni da probaju - prebacili su akcenat na autorske pesme. IRISH STEW je to probao - i uspeo!

Muzika koju bend svira moze se opisati kao irski folk sa primesama punka i rocka. Iza njih je veci broj nastupa u Beogradu i sirom Srbije. Najveci nastupi do sada bili su 26. juna 2004. na Trgu Republike povodom proslave rodjendana radija "Beograd 202", kao i 19. juna 2004. na "Belgrade Beer Festu 2004".

Kao demo bend, IRISH STEW je osvojio nagradu publike na "Demo Masters turniru 2004", Radija 202, kao i na "Demo maratonu 2004", Doma Omladine.

Pocetkom marta 2005. godine zavrseno je snimanje albuma "So many words..." na kome se nalazi 12 numera
(od kojih su 9 autorske kompozicije, a preostale 3 su obrade irskih tradicionala).

Od januara 2003. do sada bend je svirao u promenljivom sastavu, a u stalnoj postavi zadrzali su se sledeci clanovi: Bojan Petrovic - glavni vokal, frula; Ana Mrkobrada - violina; Ivan Djuric - bendzo, el. gitara, prateci vokal; Nenad Gavrilov - ak. gitara, prateci vokal; Aleksandar Gospodinov - bas gitara i Marko Krasnic - bubnjevi.
Svi clanovi pripadaju generaciji rodjenih krajem 80-tih godina i imaju raznoliko muzicko iskustvo (od sviranja u bendovima drugacijih muzickih orijentacija, pohadjanja muzickih skola i nastupa po festivalima "Beogradsko Prolece"). Vise o bendu mozete saznati na adresi www.irishstew.net .

ONE RECORDS
Ul. Palmoticeva 33 / 12, 11000 Beograd, SCG
tel / fax: 011 3247 219
www.onerecords.co.yu








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -