Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

GOTTHARD U ZAGREBU
Lipservice Tour 2005


GOTTHARD U ZAGREBU
special guests: OSMI PUTNIK i CRNO PERJE

(ponedjeljak, 07.11.2005.)

Iako je u nasim krajevima vise ljudi culo za planinu Gotthard, a manje za band Gotthard nazvan po njoj (osim hard rock fanova), to ne znaci da su oni neki mali band iz Svicarske. Upravo suprotno - oni su najveci svicarski band. Iako je Svicarska poznatija po siru i satovima - i melodicni hard rock koji Gotthard izvodi je isto tako vrhunske kvalitete. Zvukom na tragu Bon Jovija mijesanog sa Whitesnake ili AC/DC, ovi su Svicarci do sada prodali preko dva milijuna albuma. Band koji je izdao deset albuma, snimio duet sa Monserrat Caballe, dijelio binu sa Deep Purple, AC/DC ili Bon Jovijem zasigurno ce pruziti vrhunsku koncertnu poslasticu.

Njihov osmi studijski album, "Lipservice", izasao je prije ljeta i Gotthard su krenuli na najvecu turneju u svojoj karijeri ukljucujuci i zemlje u kojima nikada nisu bili. Na veliku radost svih rock fanova Gotthard ce po prvi puta zasvirati i u Hrvatskoj. Koncert ce se desiti u ponedjeljak 07.11.2005. u klubu Boogaloo.

Kako bi uvelicali ovu festu organizatori su pozvali jos dva izvanredna domaca banda kao specijalne goste - Osmi Putnik i Crno Perje. Osmi Putnik su upravo izdali svoj povratnicki album "Ziv i ponosan", a Crno Perje ovih dana ocekuje izlazak svog drugog albuma, "Zivot nije Hollywood".

Rockerska cijena ulaznice za koncert je 50 kuna u pretprodaji i 60 kuna na blagajni kluba i ne zaboravite da je ponedjeljak pa koncert pocinje u 20 sati kako bi svi bandovi stigli odsvirati svoj dio programa i kako bi svi posjetitelji uspjeli vidjeti sve bandove. Ne propustite.

Gotthard - Kratka biografija

Svicarski hard rockeri Gotthard osnovali su 1992. pjevac Steve Lee, gitaristi Leo Leoni i Mandy Meyer, basist Nard Lynn i bubnjar Hena Habegger. Iste godine izdali su prvi album jednostavno nazvan "Gotthard". U Svicarskoj su dostigli zlatnu nakladu i svirali veliku samostalnu turneju, a u Europi su nastupali sa bandovima Victory i Magnum te imali nekoliko koncerata u Japanu. Iako pocetkom 90-tih nije bilo najbolje vrijeme za hard rock pocetak Gottharda ukazivao je na svijetlu buducnost. Snimili su dva video spota koji su se cesto vrtjeli na glazbenim televizijama, a njihova obrada starog hita Deep Purple "Hush" pomogla je da ih upozna siri krug fanova.

Drugi album "Dial Hard" izasao je pocetkom 1994. i dostigao je platinastu nakladu. Uslijedile su headlinerske turneje po Svicarskoj, Njemackoj i Japanu, a bili su gosti mnogih festivala i TV emisija. Vec iduce godine uputili su se u Los Angeles gdje su snimali treci album jednostavnog naslova "G." "G." se u prodaji pojavio 1996. i ponovio je uspjeh svog prethodnika. Velika turneja koja je uslijedila ukljucila je cak i Juznu Koreju.

1997. su snimili singl "One life, one soul" u duetu sa opernom divom Monserrat Caballe koji je ostao na vrhu top lista nekoliko tjedana. Nakon uspjesnih gostovanja na raznim festivalima, izdaju multi platinasti akusticni album "D-Frosted" koji im je osigurao proboj i u Francuskoj i Italiji gdje su odsvirali dvije vrlo uspjesne turneje. Vrhunac nastupa je bio kada su u Francuskoj nastupili kao specijalni gosti na koncertu Deep Purple.

Odmah nakon toga ulaze u studio i snimaju album "Open" koji je izasao pocetkom 1999. i, kako to slijedi nakon svakog albuma, uputili se na turneju. Snimaju i prigodni blagdanski single "Merry X-Mass" sa hokejackom ekipom iz Lugana.

Godine 2000. grade vlastiti studio u kojem nastaje album "Homerun" koji izlazi pocetkom iduce godine. Na novoj headlinerskoj turneji svirali su i kao gosti Bon Jovi i AC/DC, a vec u listopadu pripremaju best-of album. Album najboljih balada "One life, One soul" izasao je 2002., a promovirao ga je singl "Heaven". Pred kraj iste godine sa producentom Aerosmitha - Marcom Tannerom, ulaze u studio i pocinju rad na novom albumu, "Human Zoo", a miksanje se zavrsava u Los Angelesu. Nakon vrlo uspjesne turneje dogodila se jedina promjena u bandu i Mandija na mjestu ritam gitariste zamjenjuje Freddy Scherer.

Izlazi best of kompilacija "One team - one spirit" koji se pojavljuje na njihovoj vlastitoj diskografskoj etiketi, a ono vrlo brzo postaje dio Nuclear Blasta. Tako novi album "Lipservice" izlazi pod etiketom Nuclear Blast, a za miksanje i mastering bio je zaduzen Roland Prent poznat po radu sa Rammstein, Manowar ili Guano Apes. Nakon sjajnih kritika Gotthard krecu na turneju u mjesta u kojima nikada nisu bili ukljucujuci Slovacku, Portugal, Sloveniju, Madjarsku i, na nasu veliku radost, Hrvatsku.

Diskografija:

1992 - Gotthard
1994 - Dial Hard
1995 - G.
1997 - D-Frosted
1998 - Open
2001 - Homerun
2002 - One Life, One Soul (Best Of)
2003 - Human Zoo
2004 - One Team One Spirit (Very Best)
2005 - Lipservice

www.gotthard.com

Prilog:
Gordan Penava Pista, Zagreb, Hrvatska
gpenava@hgu.hr
ili 091-545-7056








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -