Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

STATUS - NAJINSTRUMENTALIST 2004
9. dodjela nagrada Status


STATUS 2005
9. dodjela nagrada "Status" - Najinstrumentalisti 2004

(Prilog: Drazen Buhin, Zagreb, Hrvatska)

Deveta po redu dodjela nagrada "Status - Najinstrumentalist" za proteklu (2004.) godinu odrzana je u dva dana. U ponedjeljak (24.10.2005.) u klubu Sax! dodijeljene su nagrade u kategorijama Zabavna, pop-rock, urbana i narodna glazba, te posebne "Zlatne plakete". Na samome pocetku minutom sutnje odana je pocast za preminulog predsjednika HGU i velikog jazz gitaristu Damira Dicica.

Kao i prosle godine termin dodijele nagrade, koji je pomaknut u vecernje sate, pokazao se odlicnim rijesenjem, a uz samo proglasenje odvijao se i glazbeni dio programa u kojemu su nastupili nominirani glazbenici: Dalibor Marinkovic i Robert Vrbancic (uz pomoc Danka Krznarica iz Cote G4 i Nebojse Buhina, proslogodisnjeg dobitnika "Statusa" za gitaru), Pjer Zardin & njegovi Psi od Slame, grupa Shiwa, Vlatko Cavar Brada, Scukin Berek i kao posebni gost - Teta Liza. Dodjelu nagrade vodio je Matija Lovrec, a u zabavnom dijelu programa nakon podjele plaketa nastupila je grupa "Sultans of Swing".

Posebne "Zlatne plakete Status" - dobili su: Elizabeta Toplek - Teta Liza, povodom osmog desetljeca zivota i 60 godina javnog umjetničkog djelovanja, Bruno Langer - u povodu 40-te obljetnice javnog umjetnickog djelovanja i Dr. Roman Butina, u povodu 50-te obljetnice javnog glazbenog djelovanja - posthumno.

U kategoriji zabavne, pop-rock i urbane glazbe, najboljima su proglaseni: gitaristi Elvis Stanic i Vlatko Cavar Brada, basist Henry Radanovic, klavijaturist Ivan Popeskic, bubnjar Dalibor Marinkovic Dado, puhac Stipe Madjor Bozinovic (truba), a u ostalim instrumentima Zlatan Doslic (harmonika). Sto se narodne glazbe tice, nagradjeni su Damir Butković iz tamburaskog sastava Berde Bend, a u ostalim instrumentima Bruno Krajcar (surle) i Gordana Evacic (cimbule).

Nagrade u Jazz kategorijama dodijeljene su u srijedu (26.10.2005.), takodjer u klubu Sax!, a dobitnici su: Arsen Eres - alt saksofon, Sasa Nestorović - tenor / sopran saksofon, Ladislav Fidri - truba, Darko Jurkovic Charlie - gitara, Matija Dedic - klavir, Mario Mavrin - bas gitara, Sasa Borovec - kontrabas i Marko Lazaric - bubnjevi.

U redovnom programu, NOVI HRVATSKI JAZZ, nakon podjele nagrada, nastupili su MATIJA DEDIC TRIO (Matija Dedic - klavir, Mladen Barakovic - bas i Borna Sercar - bubnjevi) i gosti.

Prilog:

Drazen Buhin, Zagreb, Hrvatska


Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -