Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

Aquarius Records News
Oktobar 2005 - Zagreb, Hrvatska


NOVI ALBUM NA HRVATSKOJ LATINO SCENI

Grupa CAIMAN VERDE (zeleni krokodili), oformljena je 2003. godine od strane zaljubljenika u tradicionalnu kubansku glazbu. Kao bend s prvim album izdanjem sazrijeli su kroz nastupe po zagrebackim klubovima (Tvornica, Dublin, Boogaloo, Lake City, Buldog, Mango-mambo) i u suradnjama sa plesnim skolama salse.

Clanovi grupe Caiman Verde su Danko Buric (viola, udaraljke, vokal), Marijan "Papi" Zagajsak (gitara, vokal), Spomenko Gazda "Spok" (bas gitara, vokal), Igor Stimac (timbalesi), te vodja sastava - Goran Vilupek (konge, vokal).

Njihov prvi album, "Cuba Linda", objavljen za Aquarius Records, sadrzi 12 pjesama odsviranih u tradicionalnom kubanskom stilu. Pjesme su vecinom obrade, izuzev dvije ("Rumba de Malecon", "Oye Mi Son") za koje je glazbu skladao Hrvoje Rupcic, koji je ujedno producent albuma i cest gost na njihovim koncertima. Na albumu, uz Hrvoja, gostuju Ricardo Luque ("El Cuarto de Tula"), Maximo Estupinan Hurtado, Kristina Rupcic, Damir Krsenik i Davor Dedic. Najavni single albuma je ''RUMBA DE MALECON'' na kojoj gostuje Maximo Estupinan Hurtado, pjevac grupe Cubismo.

KONCERTNA TURNEJA SO!MAZGOONA
(ALBUM "NONAME NOFAME VS. SO!MAZGOON")

Povodom izlaska novog albuma "NoName NoFame vs. So!Mazgoon", So!Mazgooni su isli na krecu hrvatsku turneju koja je zapocela u cetvrtak (13.10.2005.) koncertom u zagrebackom klubu KSET, gdje su ujedno proslavili osmi rodjendan Jam Sessiona.

Album je u prodaji od ponedjeljka 26.09.2005. godine, a radi se o izdanju na kojem je poznati splitski producent NoName NoFame remiksirao pjesame So!Mazgoona. Dakle, Mazgoonski pozitivan pogled na svijet, razliciti glazbeni stilovi, vrhunska izvedba, plesni ritmovi, slikoviti tekstovi, te cuvanje tradicije kroz pjevanje na otockim dijalektima dodatno su energizirani ovim remiksevima. Najavni single je pjesma "Bokun litnje kiąe" u Silycon remiksu.

Promotivna turneja je ukljucivala ove datume i gradove: 13.10.2005. - Zagreb, Klub KSET, 19.10.2005. - Split, Klub O'Hara, 20.10.2005. - Sibenik, Klub Peskarija i 21.10.2005. - Zadar – na rivi.

SONGKILLERS - "SRECA"

Album ''Sreca'' nastajao je posljednjih 10-tak mjeseci u studiju Dragutina Smokrovica - Smokve, za kojeg Bane kaze kako je jedan od ponajboljih tonskih majstora s kojima je imao priliku raditi. ''Sreca'' je, od svih dosadasnjih albuma, najakusticniji i izrazito gitaristicki album s aranzmanima karakteristicnim za klasicnu postavu benda. Kad smo vec kod SONGKILLERS benda album je, uz Zeljka Banica na gitari, odsvirala sljedeca postava: Josip Pandur - gitara, Robert Lajic - bas, Ivan Levacic - bubnjevi, Viktor Lipic - klavijature. Sva gostovanja stizu od starih prijatelja Songkillersa - Nereda, Dina Dvornika, Bizze, Mladena Ilica.. Zeljko Banic, kako smo i navikli, autorski potpisuje cijeli materijal i vecinom ga posvecuje sinu Roku, svojoj nepresusnoj inspiraciji.

Na albumu se, uz aktualni radio single, "Malo toga ostaje", za koji je snimljen video spot u reziji Zeljka Petresa, nalaze i pjesme ''Utjeha'' (s ovogodisnje Dore), ljetni hit "Nevolja" (feat. Bizzo iz Bolesne brace) i naslovna ''Sreca'', te buduci hit i duet s Dinom Dvornikom, ''Egoist''.

Album 'Sreca' peto je dugosvirajuce izdanje Songkillersa, a.k.a. Zeljka Banica, nakon albuma "Fleka", "Cosmic", "Mislima..." i best of izdanje, "14" i vjerujemo, podrzava status Songkillersa kao omiljenih vladara etera.

SUZANA HORVAT I DRAGUTIN TADIJANOVIC

"Sanjam kako idem pored tebe" - "Izmedju pjesnika i njegovih pjesama nestalo je granice. Ponekad mislim na covjeka, a prisjecam se njegovih stihova. Drugi put citam pjesme, a iz njih se pomalja lik covjeka. Nema dvojbe: Dragutin Tadijanovic je pjesnik nazocnosti, a njegova poezija govor prisnosti. Po ovim, ali ne samo ovim oznakama rijec je o klasiku hrvatske moderne poezije..." - Branimir Donat.

Cijeli mjesec studeni u knjizevnom je smislu posvecen proslavi 100. rodjendana i 75. obljetnici knjizevnog rada velikog hrvatskog knjizevnika - Dragutina Tadijanovica. Za ovu prigodu umjetnici raznih profila udruzili su se u proslavi koja ce svoj vrhunac imati na Interliberu, 28. medjunarodnom sajmu knjiga i ucila (Zagrebacki Velesajam, od 08.-12.11.2005.).

Posebno nam je drago obavijestiti vas da je jednu Tadijanovicevu pjesmu, posebno za ovu prigodu, uglazbila mlada jazz kantautorica Suzana Horvat. Rijec je o pjesmi "Sanjam kako idem pored tebe" koju vam predstavljamo kao novi Suzanin radijski single. Pjesma je nastala na Suzaninu inicijativu, a paznju plijeni, s jedne strane, Suzaninim vokalom, a s druge, virtuoznoscu izvedbe. Ovaj single naci ce se u posebnoj slavljaničkoj kolekciji Dragutina Tadijanovica, koju ce objaviti nakladnik Skolska knjiga. Dragutin Tadijanovic ce 04.11.2005. godine proslaviti 100 rodjendan!

AQUARIUS RECORDS – UNIVERSAL MUSIC GROUP LICENSEE CROATIA
Trakoąćanska 38 – 10000 Zagreb – CROATIA
PROMOCIJA:: Tel: +385 1 30 40 703 :: Fax: +385 1 30 40 710 :: e-mail: radio@aquarius-records.com
VELEPRODAJA::Tel: +385 1 309 1111 :: Fax: +385 1 30 40 720 :: e-mail: aquarius@aquarius-records.com
www.aquarius-records.com

Ivana Futivic, Aquarius Records

Ivana Futivic, Aquarius Records








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -