Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

Flauta, sax & prijatelji
Dom hrvatskih branitelja Pula - 20/11/2005.


KONCERT - Flauta, sax & prijatelji
nedjelja, 20. studenog 2005.

Koncert klasicne, jazz i revijske glazbe - Flauta, sax & prijatelji odrľat će se 8. godinu zaredom u velikoj koncertnoj dvorani Doma hrvatskih branitelja u Puli, 20. studenog 2005. (nedjelja), s početkom u 20 sati. Po prvi puta ce Puhacki orkestar grada Pule svirati jednu obradu punk-rock kompozicije, a rijec je o pjesmi "Rodna gruda" grupe KUD IDIJOTI, koja je objavljena na albumu CIJENA PONOSA, 1997. godine za Dancing Bear!

Autor pjesme je Sale Veruda, a bit ce izvedena u aranzmanu Vladimira Mustajbasica. Orkestrom ravnaju Ante Dobronic i Branko Okmaca.

Uz stalnu krilaticu: GLAZBOM PROTIV NASILJA, izvodjaci publici poklanjaju koncert - kreirajuci pozitivno ozracje i prezentirajuci na taj nacin nase glazbeno stvaralastvo i posebno mlade interprete i skladatelje. U mojoj organizaciji, uz pomoc suorganizatora (SAKUD Pula i HGU Istarske zupanije) i pokroviteljstvo Grada Pule, ovaj ce glazbeni dogadjaj iznova na jednom mjestu okupiti gotovo 80 glazbenika, pulske i istarske soliste, komorne ansamble i orkestre - u kojima i s kojima vec godinama redovito nastupam, svirajuci flautu i saksofon. Ulaz je slobodan!

Znani izvodjaci i autori (Puhacki orkestar grada Pule, Salonski orkestar Pula, kvartet Pro et contra, Samanta Stell, Branko Radic, Davor Lorkovic), raznoliko koncipiran program (klasicna, revijska i jazz glazba) i opustena atmosfera svih su proteklih godina privukli vrlo brojnu publiku - velika dvorana je uvijek popunjena - a koncerti su bili i medijski primjereno popraceni (radio, TV, novine).

Ove ce se godine solisticki predstaviti vrsni pijanist Vladimir Mlinaric, a uz duo flauta Magic Flutes gost je i bajanist Franko Bozac.

Zatim, transgeneracijski kvartet flauta 4 panterice koji će izvesti Mancinijevu temu iz filmova o Pink Pantheru u aranľmanu D. Lorkovića te sastav Pet osmina skladatelja B. Radića s duhovitom Hensonovom Muppet Show numerom.

Nadalje, nastupit ce iznenadjenje veceri: TRI TENORA, kao i tri trubaca - solista (Petar Janko, Loris Quargnal i Luka Horvat) uz Puhacki orkestar. Po prvi puta ce puhacki orkestar svirati i obradu punk-rock kompozicije ("Rodna gruda" Saleta Verude, tj. KUD Idijota u arr. Vladimira Mustajbasica). Orkestrom ravnaju Ante Dobronic i Branko Okmaca.

Tu je i Salonski orkestar Pula s dirigenticom Sandrom Petrovic. Koncert ce otvoriti Pro et contra, kvartet koji obiljezava svoju desetu obljetnicu.

Boba Kovac
A&R / Promotion Manager, DANCING BEAR
Heinzelova 47a/II, Zagreb, Hrvatska
Warner Music Licensee Croatia
tel: 01 / 23 01 309 / fax: 01/ 23 21 062
e-mail: boba.kovac@dancingbear.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -