Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

The Original USA Gospel Singers & Band
Uz posebne gosce - Rivers


The Original USA Gospel Singers & Band
Uz posebne gosce - Rivers

(KC Drazen Petrovic, Zagreb, 11.12.2005.)

Impresario d.o.o. & Lupa d.o.o. najavljuju Bozicni koncert, Adventski koncert

Ususret ovogodisnjem Bozicu, u nedjelju 11. prosinca 2005. godine u KC Drazena Petrovica nastupiti ce The Original USA Gospel Singers & Band koji ce svojim mocnim glasovima predstaviti izvorni gospel, glazbu koja vec desetljecima inspirira svjetske glazbenike.

Od Mahalije Jackson, Clare Ward, Marion Williams i drugih istaknutih povijesnih likova, do izvornih tumaca zanra kao sto su Dixie Hummingbirds i Sweet Honey In the Rock, gospel je snazno utjecao na popularnu glazbu 20. stoljeca. Ikona rock and rolla, Elvis Presley, redovito je snimao i objavljivao gospel albume, a Ray Charles, Sam Cooke, James Brown, Aretha Franklin i izvodjaci Motown produkcije upravo su na elementima gospela definirali modernu afroamericku glazbu 50-ih i 60-ih. Na pocetku novog milenija, diskografski i koncertni uspjesi veterana iz legendarne grupe The Blind Boys Of Alabama svjedoce o neprekinutom zanimanju za nasljedje gospela.

Posebne gosce velikanima gospela su mlade djevojke iz Rijeke, koje se kriju pod imenom "Rivers". One svoj repertoar temelje u glazbenom pravcu viseglasne interpretacije, slijedeci svjetske uzore (Neri Per Caso, Take Six, Swingle Singers, New York Voices...). Glavnu inspiraciju nasle su u gospelu, a s tom vrstom nerijetko eksperimentiraju i u ostalim stilovima. Grupa je zapocela s radom u Rijeci 1999. godine.

Sudjelovale su u predstavi "Glorija" HKD Teatra, u reziji Lary Zappie (reziser Karoline rijecke), koja je na Marulicevim danima osvojila nagradu "Marul", za najbolju glazbu, te dvije nagrade na Festivalu Malih scena 2003. u Rijeci, u projektu Lutkarskog kazalista. Takodjer, nagradjene su za predstavu "Mir s vama" nagradom za najbolju glazbu, te su kao izvodjaci (na svim skladbama) prisutne na nosacu zvuka za projekt "The myth of the Labyrinth", mjuziklu koji se izvodio u Dubrovniku. Producent tog projekta je istaknuti Ivica Krajac, a na albumu te samom mjuziklu sudjeluju eminentni rijecki i zagrebacki glazbenici poput Ivane Kindl, Jacques Houdeka, Nikite, Ernesta Baucica i mnogih drugih.

Za svoje prvo diskografsko predstavljanje, album "Rivers", djevojke su odabrale 11 skladbi, od kojih su samo dvije na hrvatskom jeziku. Prva, "Lopov Jack", najpoznatija je u Urbanovoj verziji, dok su drugu, "A nigdje vala", prvi put otjevale na Sibenskom festivalu sansone 2004. godine (ujedno te su godine osvojile nagradu za najbolju interpetaciju). Upravo je ova posljednja skladba, po misljenju mnogih bila i njihova najveca odskocna daska, koja im je i pomogla da potpisu svoj prvi diskografski ugovor sa Aquarius Recordsom.

Inspirirane gospelom, ove mlade djevojke ce nastupiti na "Adventskom koncertu" 11. prosinca 2005. godine, te nas uvesti u glazbenu vecer vodeceg gospel ansambla iz Sjedinjenih Drzava - "The Original USA Gospel Singers & Band".

Lupa d.o.o. & Impresario d.o.o. najavljuju

X-MASS 4 REAL
DJ TIESTO / Lucca / LeBlanc
Valentino Kanzyani (Recycled Loops) / Babura / Go Cut

impresario@impresario.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -