Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

SERGEJ CETKOVIC
Promocija albuma "Kad ti zatreba"


SERGEJ CETKOVIC
(Aktivnosti)

Sergej Cetkovic je uspjesno promovisao svoj novi (treci po redu) album - "Kad ti zatreba". Prvi odstampani tiraz je vec rasprodat. Na 2. Radijskom festivalu SiCG, odrzanom 10. decembra 2005. godine u Sava centru u Beogradu, urucena mu je nagrada za Pjevaca godine. Inace, Sergej Cetkovic vazi za pjevaca koji ne nastupa svuda i po svaku cijenu. U Podgorici nije imao koncert pune dvije godine. Zelja mu je da svoj 30. rodjendan proslavi na solistickom koncertu u rodnom gradu, a kako mu rodjendan pada na medjunarodni praznik zena, 8. mart, ne sumnjamo da mnoge dame nece propustiti da uzivaju uz njegove pjesme. Jedna od Sergejevih djecackih zeljaje i ta da napravi koncert u beogradskom "Centru Sava" i da svira na gradskom trgu u Podgorici, pred svojim sugradanima.

Ono sto karakterise vecinu njegovih kompozicija je jaka emocija. Otkud ona u tolikoj mjeri?

- Iz dubine duse... kaze Sergej. Imam bujnu mastu, a cesto se vodim pricama iz svakidasnjeg zivota. Volim da gledam filmove, pa i tu nalazim inspiraciju. Sve to mi je dovoljno da razvijem pricu, smislim pocetak i kraj i da uz nekoliko akorda uoblicim u pjesmu. Sebi uglavnom radim kompletnu pjesmu, a drugim kolegama pisem samo tekstove. Izmedju ostalih je pisao i za Bojana Marovica, Saka Polumentu, Jelenu Radovic i mnoge druge.

Iako kaze da ne voli guzvu i da mu vise prijaju mjesta gdje ima malo ljudi, voli da ljetuje u Budvi. Posljednje tri godine svira u plaznom baru "Richard". Prihvatio je ponudu da u slijedecoj godini bude zvanicni promotor ovog popularnog ljetovalista.

Talenat za pjevanje naslijedio je od majke Dragice, koja je kao djevojka pjevala u grupi "Entuzijasti". Njih dvoje cesto znaju zajedno zapjevati. A od oca Slobodana naslijedio je takmicarski duh, s obzirom na to da je Slobo Cetkovic sedamdesetih godina bio prvak Jugoslavije i osvajac kupa Jadrana u kategoriji brze voznje.

Najljubavniju pesmu napisao je svojoj zeni Kristini i nazvao je njenim imenom. O njoj malo prica:

- To je prva emocija i najiskrenija pjesma koju sam napisao. Imao sam 22 godine kada sam se ozenio, a Kristinu, cini mi se, volim cijelog svog zivota. Rano sam osjetio da je ona prava osoba za mene i da je naisao trenutak koji treba iskoristiti. Mogao bih napisati scenario za film, opisujuci njen i moj zivot... Duga je to prica. Dugo se znamo.

Sergej misli da je vrijeme u kome zivimo u neku ruku pogresno.

- Kriterijumi po pitanju morala i ljudskosti su gotovo iscezli. Ono sto je nekada znacilo kada nekome pruzis ruku i kazes dajem ti rijec, danas ne moze proci bez ovjerenog ugovora u sudu. Gledam da je ljudima oko mene dobro i da njihovu srecu dijelim isto kao sto oni dijele moju srecu. Izbjegavam da se zamaram glupostima. Ionako ih je danas mnogo.

- Ne volim da sam u centru paznje, da budem najpametniji i da se isticem. Trudim se da iz godine u godinu budem duhovno bogatiji. Duhovnost jedino ostaje, dok je sve ostalo prolazno. Dosta citam, gledam filmove, (oko 1000 godisnje), idem u kino i pozoriste. Trudim se da me ne zatruje kultura danasnjice i ono sto se danas naziva kulturom i trendom. Mozda se i borim protiv vjetrenjaca... Ali, bar to sto radim, volim da radim, kaze Sergej.

U skorije vrijeme predstoje mu veliki solisticki koncerti i promocije u Podgorici, Beogradu i ostalim gradovima SCG, kao i gradovima bivse Jugoslavije. Ovih dana snima se spot za pjesmu "Nazovi me", uz podrsku Moneta, koji ce publika imati prilike da vidi u periodu pred Novu godinu. S Monetom ce Sergej pokusati bar donekle da smanji broj pirata na trzistu Crne Gore uz veliku akciju u kojoj ce original CD-a kostati samo jedan euro.Takodje, u planu je snimanje spota za pjesmu "Nemam gdje" u kome ce se pokazati ljepote Budvanske rivijere i gradova na njoj. To se odlicno uklapa u ulogu pomotora koju je Sergej prihvatio u saradnji s budvanskom turistickom zajednicom. Promocija ce se odvijati pod sloganom "KAD TI ZATREBA.... odmor, muzika, more...".

Fotografije na novom CD-u Sergeja Cetkovica radili su Dragan Kozomora-Ringo i Dusan Jankovic.



Prilog:

Maja Ivanovic, Bihac, BiH
maya@bih.net.ba








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -