Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

GRAD - RIJEKA
Predstavljanje




GRAD
Rijeka, Hrvatska

(20 godina uzivo - Palach, Rijeka, 29.11.2005.)

Jedan od najdugovjecnijih rijeckih bendova svoju je karijeru rastegao na puna dva desetljeca, tek u zreloj fazi ostvarivsi zapazena diskografska ostvarenja. Grad se na sceni pojavio 1985. godine, kao dio velikog rock vala koji je tih godina stizao iz Rijeke i 1987. potpisao legendarni kompilacijski album "Rijeka-Paris-Texas" uz Grc, Fit, Idejne Nemire, Let2 i Strukturne ptice. Pjevac Dean Skaljac, te gitaristi Orijen Modrusan i Igor Stevanovic Stiv, ostali su glavna okosnica Grada od samih pocetaka glazbenog rada.

Iako su, po objavljivanju kompilacije "Rijeka-Paris-Texas", u bivsoj Jugoslaviji prepoznati kao izrazito perspektivan bend, Grad je diskografski debi docekao tek 1991., upravo u najnezgodnije vrijeme za glazbu, uoci pocetka Domovinskog rata. To je bio osnovni razlog sto "Ljudi" nisu ostavili znacajnijeg traga izvan rijeckog podrucja. Slicnu sudbinu dozivio je i drugi album, "Amerika" (1993.). Grad je ostao kultni bend, relativno nepoznat siroj publici.

Nakon pauze od pet godina Grad 1998. potpisuje ugovor s Dallas Records, sto im konacno osigurava nacionalnu promociju i distribuciju. Album "Planet majmuna 1999." izvlaci ih iz rijeckog geta i otvara vrata za novu mladost benda. "Nebo" iz 2001. najvise se pamti po naslovnoj pjesmi, koja je uspjela pokoriti radijski eter diljem Hrvatske.



U godini kada obiljezava 20 godina rada, Grad objavljuje odlican, peti studijski album, "Glad", koji nudi sasvim pristojnu kolicinu vrsnih pjesama. Bend sacinjavaju Dean Skaljac (vokal), Orijen Modrusan (gitara), Igor Stevanovic (gitara), Slobodan Grujicic Bobo (bubnjevi), Sasa Djanic (bas) i Danijel Bencik (klavijature).

Prava je prilika da ih u cetvrtak, 29.12.2005.godine, tocno u 21 h ponovo dozivite u koncertno aktivnom legendarnom klubu Palach, iz kojeg je dobrim dijelom iznjedrila Ri-rock scena na cijem celu, a uvijek samozatajno i sa strane, Grad stoji vec neko vrijeme.

Prilog:

Robert Paulic - Ri-rock.com, studeni 2005.








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -