Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

Aquarius Records News
Juni 2005 - Zagreb, Hrvatska

LEUT MAGNETIK - video na MTV, album na police CD Shopova

Leut Magnetik su novi, istoimeni album, koji će se u prodaji pojaviti tjedna u izdanju Aquarius Recordsa, najavili sarkastičnom ljubavnom disco temom 'Vecchia Cola' . Sam singl popratio je izvanredan video spot u reľiji Vice Perkovića (autora prethodnog video spota Leuta, za pjesmu 'Guma'), kvalitetu kojeg su prepoznali i urednici MTV-ja. Naime, ovog vikenda će se spot zavrtjeti na visokoj poziciji World Chart Expressa, zbirne top liste svjetskih hitova. Spot mozete pogledati i na nedavno 'podignutoj' web stranici benda www.leutmagnetik.net .

TEDI SPALATO Live!!! u klubu Aquarius (07.06.2005.)

Netom objavljeni album prvaka mediteranskog soula, "Lipote gladan, ljubavi ľedan", ujedno i prvo izdanje za diskografsku kuću Aquarius Records, biti će koncertno promoviran u klubu Aquarius, u utorak 07. lipnja 2005. godine. Jedan od najcjenjenijih izvođača naąe estradne scene, vrsni pjevač i gitarist, posljednjih je godina konačno doľivio i zasluľene diskografske uspjehe. Njegov je koncertni album snimljen u dvorani Vatroslav Lisinski nagrađen Porinom, a redovito je nominiran u kategorijama najbolje muąke vokalne interpretacije.

Novi Tedijev album najavljen je velikim uspjehom naslovne pjesme na proąlogodiąnjem Festivalu dalmatinske ąansone u ©ibeniku, gdje je osvojila prve nagrade ľirija i publike, te posebnu nagradu za tekst. "Lipote gladan, ljubavi ľedan" rađen je gotovo godinu dana u suradnji s najboljim hrvatskim glazbenicima i autorima (Arsen Dedić, Tamara Obrovac, Oliver Dragojević, Matija Dedić, Marijan Ban, Ante Gelo, Ivana Husar, gudači pod ravnanjem Alana Bjelinskog), s ciljem da, kako sam Tedi kaľe, objedini "sve moje afinitete tijekom svih godina mog bavljenja glazbom". Dakle, osnovni temelj je dalmatinska pjesma na koju se nadograđuju etno utjecaji Mediterana i neizbjeľni jazzerski senzibilitet. Tematika albuma obrađuje vječne teme ljubavi i duhovnosti, s dosta arhaičnih, tradicionalnih izraza isčupanih od zaborava, a toplina zvuka dodatno je potcrtana "sviračkim" pristupom produkciji.

Obzirom na iskustvo i ugled Tedija Spalata, "Lipote gladan, ljubavi ľedan" mogao bi postati novi klasik dalmatinskog popa. A sve kreće upravo iz Aquariusa.

MASSIMO feat. NINA BADRIĆ, ARSEN DEDIĆ, MATIJA DEDIĆ
Live!!! u klubu Aquarius (14.06.2005.)

Massimo je jedan od onih sretnika koji su ove sezone već rasprodali Aquarius. Najizraľajniji hrvatski rock vokal krajem proąle godine objavio je ključni album nove faze svoje karijere, otpočete povratničkim izdanjem "Massimo" 2003. "Vjeątina", sastavljena od paľljivo izabranih klasika domaćeg popa, po tko zna koji put je dokazala goleme glasovne sposobnosti i na pravi način osvjeľila i oľivjela nikad zaboravljene pjesme Arsena Dedića, Bijelog dugmeta, Indexa, Azre... Massimo je, usput, "reciklirao" i izvest će najveći uspjeh svog benda Dorian Gray, "Sjaj u tami". U duetu sa prvom damom hrvatske estrade Ninom Badrić, koja je posebna goąća koncerta, Massimo će izvesti pjesmu "Stranac u noći", ąto je ujedno i najnoviji single sa njegovog albuma "Vjeątina". Nastup uz Ninu se, vjerujemo, neće ograničiti samo na spomenutu pjesmu.

©to se pak "glavnog jela" 14. lipnja 2005. godine tiče, dovoljno je reći da Massimo i njegov bend ove godine niľu same rasprodane koncerte, vodeći publiku kroz malu povijest najljepąih trenutaka domaćeg popa, ne zaboravljajući ni klasične zgoditke sjajnih Dorian Gray i samostalne karijere velikog pjevača. Svi koji su svjedočili Massimovom trijumfu početkom oľujka ove godine, sigurno neće traľiti dodatni razlog za novi posjet Aquariusu.

GEGO I PICIGIN BAND Live!!! u klubu Aquarius! (16.06.2005.)

Ako niste do sada čuli za Gegota, kako ga zovu njegovi Hvarani, krajnje je vrijeme. Jer, riječ je o čovjeku koji je svojim lokalnim hitom "Mama jo son lud" joą 1994. godine doslovno izmislio ono ąto danas zovemo "otočkim rockom". Povedemo li se za naslovom joą jednog njegove pjesme, "For je naąa Jamajka", onda nije teąko pogoditi tko je Bob Marley splitskog akvatorija. Lokalna legenda predugo je ostala u začaranom trokutu Brača, Hvara i Visa – sada je vrijeme da se s Gegovim "ludilom" upozna i ostatak Hrvatske. Album s čak 16 pjesama spreman je za objavljivanje (Aquarius Records), a druga postaja u osvajanju Zagreba, nakon rasprodanog KSET-a ovog proljeća, bit će Aquarius 16. lipnja.

Picigin band čine poznata lica iz ©o!Mazgoona, Stampeda i Jinxa (Max – gitara, Stane – bas, Surka – bubnjevi, Pavlica – truba), a njihova čvrsta i nadahnuta svirka pruľa idealan okvir za jednog od najenergičnijih frontmana ikad viđenih na ovim prostorima. Koliko je Gego moćan na sceni moľda najbolje dokazuje istinita priča s jednog od njegovih koncerata na Hvaru. Kad je, pred viąe od tisuću ljudi, na pozornici nestalo struje, Gego i bend nisu bespomoćno stali, već su nastavili uprkos okolnostima, stvorivąi joą veću euforiju kod okupljenih. Vrijeme je da se upoznate s legendom.

WOO & NERED – snimanje video spota pjesme
'JO© UVIJEK GORIM ZA LJUBAV' feat. NINA BADRIĆ

Novi album Wooa & Nereda već je najavljen singlovima ‘Navikni se na ľivot’ i 'JO© UVIJEK GORIM ZA LJUBAV'. Ovih dana dečki su se bacili na snimanje video uradaka koji prate singl izdanja. Tako se za singl 'JO© UVIJEK GORIM ZA LJUBAV', na kojem gostuje NINA BADRIĆ, snimio video spot na lokaciji novootvorenog Lounge Bara ©KOLA (Bogovićeva 7) u četvrtak (26.05.) od 17-19h, te u nedjelju (29.05.) u prostorijama boksačkog kluba 'Lokomotiva'. Uz pojavljivanje Nine Badrić, glavnu ulogu u spotu ima Antonia ©ola, a spot se snimao u produkciji tima CUT & PASTE. Izlazak novog albuma WOOa i NEREDa 'BA© JE LIJEP OVAJ SVIJET' predviđen je za ljeto 2005. u izdanju MORRIS Studija i distribuciji Aquarius Recordsa.

AQUARIUS RECORDS – UNIVERSAL MUSIC GROUP LICENSEE CROATIA
Trakoąćanska 38 – 10000 Zagreb – CROATIA
PROMOCIJA:: Tel: +385 1 30 40 703 :: Fax: +385 1 30 40 710 :: e-mail: radio@aquarius-records.com
VELEPRODAJA::Tel: +385 1 309 1111 :: Fax: +385 1 30 40 720 :: e-mail: aquarius@aquarius-records.com
www.aquarius-records.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -