Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

SICK OF ALL - DEAFNESS BY NOISE - IN-SANE
07.07.2005. - Cvetličarna Media Park, Ljubljana


TWOTONEBINAS PREDSTAVLJA
Sick Of It All, Deafness By Noise, In-Sane
07.07.2005 - CVETLIČARNA MEDIA PARK ob 21.00

New York je glasbena prestolnica, ki je dala mnoge odlične bende v skoraj vseh glasbenih žanrih, kar hrumi in gode po materi Zemlji. Eden izmed teh žanrov, ki pa je specifičen prav za Veliko Jabolko je newyorški hardcore, ki je korenine pognal na prvotnem "staro šolskem", ki je po Ameriki kraljeval od začetka, pa do sredine osemdesetih. Takrat nekje je ob mnogi drugih, večinoma že "pokojnih" skupinah nastal bend, ki sliši na ime Sick of it all ali krajše SOIA.

Brata Pete in Lou Koller, ki sta SOIA ustanovila, sta se pomenljivega imena domislila v kleti svojih staršev. Sama sta v bendu zasedla mesti kitarista in pevca, na basu in bobnih pa sta se jima pridružila Rich Cipriani in Armand Majidi. Richa je kasneje nadomestil Craig Setari, Armand pa je tudi odšel za nekaj časa in se nato leta 91 vrnil, z temi minimalnimi kadrovskimi menjavami se SOIA zapisujejo med hardcorovske skupine z eno najbolj solidnih postav. Pohvalijo pa se lahko tudi s tem, da so vztrajali in nadaljevali svojo misijo, ter ohranjali žanr pri življenju, tudi takrat, ko je bil hardcore manj priljubljen in so se številne skupine zaradi tega vrgle puško v koruzo ali se podale v druge glasbene vode.

SOIA so že z svojo prvo izdajo v obliki EP-ja, poimenovanega po bendu, ki je izšel leta 87 za Revelation Records, vzbudili pozornost ljubiteljev hardcora in se kmalu znašli na odrih klubov, ki so bili naklonjeni tovrstni muziki. Eden od njih je bil tudi legendarni CBGB's. Od takrat pa do danes so izdali celo vrsto albumov, na različnih založbah, na vseh pa ostali zvesti svojemu izvirnemu, brezkompromisnemu zvoku, kar je zagotovo eden izmed glavnih razlogov, ki jim je pomagal zgraditi zvesto bazo fenov, katerih množice se na koncertih v tujini merijo tudi v tisočih.

SOIA je eden izmed najpomembnejših predstavnikov newyorškega hardcora, ki je zagotovo imel pomemben vpliv na Hrvate Deafness by noise, ki bodo občinstvo ogrevali pred njimi. Sicer pa tako kot SOIA, tudi Defness by noise sodijo v sam vrh hardcorovske scene v svoji domačiji. Ne samo to, Deafness by noise na hrvaštkem sigurno predstavljajo tisti najvišji vrh, kamor pa jih je pripeljalo štirinajst let trdega dela. Da si zaslužijo titulo "taglavnega" dokazuje tudi dejstvo, da jih je pod okrilje vzela agencija Mad Tourbooking, ki ima med svojimi varovanci številna velika in največja imena punka in hardcora, pa tudi številni koncerti z velikani scene, kot so Madball in tudi Sick of it all.

Deafness by noise do debi albuma sicer niso prišli že po prvem EP-ju kot SOIA, ampak so izdali celo vrsto demotov, dokler ni leta 97 izšel prvi album, ki nosi enako ime kot bend, in ki je bil deležen številnih pozitivnih kritik. Sledil sta 7" True Spirit in album Last Minute Call, pred kratkim pa so končali snemanje novega albuma. Deafness by noise so na slovenskih odrih že stari znanci in prav zmerom so navdušili z energičnim, kvalitetnim nastopom, ki se ga ne bi sramovali tudi avtentični newyorški hardokorovci.

Najtežjo nalogo – biti prvi na odru – pa bodo 07.07.2005, v Cvetličarni Media Park opravljali Gornje Radgonski In-sane, ki so menda "znoreli" v zgodnji puberteti. Leta 97 se je zgodilo, da je "norost" združila 5 nadebudnih muzičarjev, katerih število pa se je z leti zredčilona tri člane. Nekje vmes so ob pomoči Leona in Danija iz Fat Nuns posneli svoj prvi demo, ki so ga naslovili kar Demo # 1, ter zamenjali kar nekaj članov "nore" posadke. Demotu so sledili še Lyrics From A Comic, Started With Nothing & Cerial Killers, ki bi pravzaprav moral biti prva studijska izdaja, vendar In-sane niso bili zadovoljni z posnetki. da je današnja trojica ravno prava mešanica, ki dela glasbo, kot jo želijo. Veliko bolj so bili zadovoljni z EP-jem, ki so ga poimenovali Revenge Against Boredom. Že kmalu pa načrtujejo prvi čisto tapravi studijski album.

Vsopnina: predprodaja 3000 sit – karte bo od 31.05.2005 možno kupiti v Klubu Gromka, na Metelkovi v Ljubljani, ali naročiti na twotonebinas@yahoo.com, ali tel: 041 267 222 - !!!število kart v predprodaji je omejeno!!! Vstopnina na dan koncerta 3500 sit.

www.sickofitall.com, www.dbncrew.com, in-sane.servebeer.com
Sabina Kraner, Ljubljana, Slovenija
twotonebinas@yahoo.com


Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -