Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

SICK OF ALL - DEAFNESS BY NOISE - IN-SANE
07.07.2005. - Cvetličarna Media Park, Ljubljana


TWOTONEBINAS PREDSTAVLJA
Sick Of It All, Deafness By Noise, In-Sane
07.07.2005 - CVETLIČARNA MEDIA PARK ob 21.00

New York je glasbena prestolnica, ki je dala mnoge odlične bende v skoraj vseh glasbenih ľanrih, kar hrumi in gode po materi Zemlji. Eden izmed teh ľanrov, ki pa je specifičen prav za Veliko Jabolko je newyorąki hardcore, ki je korenine pognal na prvotnem "staro ąolskem", ki je po Ameriki kraljeval od začetka, pa do sredine osemdesetih. Takrat nekje je ob mnogi drugih, večinoma ľe "pokojnih" skupinah nastal bend, ki sliąi na ime Sick of it all ali krająe SOIA.

Brata Pete in Lou Koller, ki sta SOIA ustanovila, sta se pomenljivega imena domislila v kleti svojih starąev. Sama sta v bendu zasedla mesti kitarista in pevca, na basu in bobnih pa sta se jima pridruľila Rich Cipriani in Armand Majidi. Richa je kasneje nadomestil Craig Setari, Armand pa je tudi odąel za nekaj časa in se nato leta 91 vrnil, z temi minimalnimi kadrovskimi menjavami se SOIA zapisujejo med hardcorovske skupine z eno najbolj solidnih postav. Pohvalijo pa se lahko tudi s tem, da so vztrajali in nadaljevali svojo misijo, ter ohranjali ľanr pri ľivljenju, tudi takrat, ko je bil hardcore manj priljubljen in so se ątevilne skupine zaradi tega vrgle puąko v koruzo ali se podale v druge glasbene vode.

SOIA so ľe z svojo prvo izdajo v obliki EP-ja, poimenovanega po bendu, ki je iząel leta 87 za Revelation Records, vzbudili pozornost ljubiteljev hardcora in se kmalu znaąli na odrih klubov, ki so bili naklonjeni tovrstni muziki. Eden od njih je bil tudi legendarni CBGB's. Od takrat pa do danes so izdali celo vrsto albumov, na različnih zaloľbah, na vseh pa ostali zvesti svojemu izvirnemu, brezkompromisnemu zvoku, kar je zagotovo eden izmed glavnih razlogov, ki jim je pomagal zgraditi zvesto bazo fenov, katerih mnoľice se na koncertih v tujini merijo tudi v tisočih.

SOIA je eden izmed najpomembnejąih predstavnikov newyorąkega hardcora, ki je zagotovo imel pomemben vpliv na Hrvate Deafness by noise, ki bodo občinstvo ogrevali pred njimi. Sicer pa tako kot SOIA, tudi Defness by noise sodijo v sam vrh hardcorovske scene v svoji domačiji. Ne samo to, Deafness by noise na hrvaątkem sigurno predstavljajo tisti najviąji vrh, kamor pa jih je pripeljalo ątirinajst let trdega dela. Da si zasluľijo titulo "taglavnega" dokazuje tudi dejstvo, da jih je pod okrilje vzela agencija Mad Tourbooking, ki ima med svojimi varovanci ątevilna velika in največja imena punka in hardcora, pa tudi ątevilni koncerti z velikani scene, kot so Madball in tudi Sick of it all.

Deafness by noise do debi albuma sicer niso priąli ľe po prvem EP-ju kot SOIA, ampak so izdali celo vrsto demotov, dokler ni leta 97 iząel prvi album, ki nosi enako ime kot bend, in ki je bil deleľen ątevilnih pozitivnih kritik. Sledil sta 7" True Spirit in album Last Minute Call, pred kratkim pa so končali snemanje novega albuma. Deafness by noise so na slovenskih odrih ľe stari znanci in prav zmerom so navduąili z energičnim, kvalitetnim nastopom, ki se ga ne bi sramovali tudi avtentični newyorąki hardokorovci.

Najteľjo nalogo – biti prvi na odru – pa bodo 07.07.2005, v Cvetličarni Media Park opravljali Gornje Radgonski In-sane, ki so menda "znoreli" v zgodnji puberteti. Leta 97 se je zgodilo, da je "norost" zdruľila 5 nadebudnih muzičarjev, katerih ątevilo pa se je z leti zredčilona tri člane. Nekje vmes so ob pomoči Leona in Danija iz Fat Nuns posneli svoj prvi demo, ki so ga naslovili kar Demo # 1, ter zamenjali kar nekaj članov "nore" posadke. Demotu so sledili ąe Lyrics From A Comic, Started With Nothing & Cerial Killers, ki bi pravzaprav moral biti prva studijska izdaja, vendar In-sane niso bili zadovoljni z posnetki. da je danaąnja trojica ravno prava meąanica, ki dela glasbo, kot jo ľelijo. Veliko bolj so bili zadovoljni z EP-jem, ki so ga poimenovali Revenge Against Boredom. ®e kmalu pa načrtujejo prvi čisto tapravi studijski album.

Vsopnina: predprodaja 3000 sit – karte bo od 31.05.2005 moľno kupiti v Klubu Gromka, na Metelkovi v Ljubljani, ali naročiti na twotonebinas@yahoo.com, ali tel: 041 267 222 - !!!ątevilo kart v predprodaji je omejeno!!! Vstopnina na dan koncerta 3500 sit.

www.sickofitall.com, www.dbncrew.com, in-sane.servebeer.com
Sabina Kraner, Ljubljana, Slovenija
twotonebinas@yahoo.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -