Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)

Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - TulipaniExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

"Dean Clea & Emir Hot"
"The Quarterworlds Of Fantasia"


Instrumentalni albumu pod nazivom "Dean Clea & Emir Hot" - "The Quarterworlds Of Fantasia" je muzicko djelo ciji se izlazak iscekuje sa velikom paznjom i nestrpljenjem. Album je konceptualan i traje oko 79 minuta. Kad jednom pocne, izmedju pjesama vise nema prekida . Album ce imati 12 instrumentalnih kompozicija, a sadrzavat ce i 13 narativnih intermezza. Ljubaznoscu Deana i Emira, slusatelji muzicko-informativne radijske emisije Jeans generasija (Radio Tuzla), imali su priliku cuti tri kompozicije sa ovog albuma.

U koncepciju ovog djela uklopit ce se i kompletna prica koja je uvod, tj. svojevrsni soundscape (opis) cetiri kraljevstva Fantasie u kojima se odigrava radnja "fantasy" knjige na kojoj Dean Clea Brkic radi vec nekoliko godina. Sve pjesme, kako glazbu tako i naracije, potpisuje Dean Clea Brkic, a Emir Hot je pomagao u pravljenju gitarskih aranzmana, a pored toga je i odsvirao gitaru u vecini pjesama. Gitarske dijelove je u dvije pjesme odsvirao Muris Varajic, gitarista iz Sarajeva. Dena Clea Brkic potpisuje i produkciju, a svirao je i klavijature. Album "The Quarterworlds Of Fantasia" je u fazi finalnog miksa, a potom ce biti ponudjen raznim izdavacima za publikovanje. Odmah su uradjene dvije verzije pomenutog albuma - jedna na hrvatskom, a jedna na engleskom jeziku.

Treba napomenuti i to da je Dean Clea Brkic (vokalni solista splitske grupe Osmi putnik) pred zavrsetkom jos jednog vaznog projekta. Rijec je o enciklopediji hard rocka i heavy metala na kojoj radi vec pune ceitri godine. Enciklopedija je pri samom kraju i imat ce oko 1500 stranica. Cekamo je sa velikim nestrpljenjem.

Kontakt informacije:

Dean Clea Brkic
deanclea@yahoo.com
http://www.osmiputnik.com


Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group

© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -