Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

VAMPYRIA 2006
THEATRES DES VAMPIRES (ghotic / black metal - Italija)
PHANTASMAGORIA (gothic - Zagreb, Hrvatska
+ Gothic Party By Tomi Phantasma


Vampyria 2006 - flyer

Vampyria 2006 - flyer

VAMPYRIA 2006
THEATRES DES VAMPIRES (gothic / black metal - Italija)
PHANTASMAGORIA (gothic - Zagreb, Hrvatska)
+ Gothic Party By Tomi Phantasma

31.01.2006. (utorak), 21:00 vrata, koncert 22:00 koncert
MOCVARA, Zagreb, Hrvatska

Theatres Des Vampires su 1994. godine osnovali Lord Vampyre (vokal) i Fabian (klavijature) nakon raspada tada talijanskog kultnog benda Selpolcurm. Theatres Des Vampires su jedan od prvih bendova koji su stvorili novi stil, Vampyre Metal, spajajuci horror i gothic tematiku s metal glazbom te sve sto je povezano s vampirizmom. Njihova neiscrpna inspiracija je grof Drakula i njegovi sljedbenici.

Stilski, okaretizirani kao gothic symphonic metal, dobivaju vrlo pozitivne kritika vec za svoj prvi album, "Vampyrisme, Necrophilie, Necrosadisme, Necrophagie", koji je objavljen 1996. godine za etabliranu britansku izdavacku kucu Plastic Head. Na sljedecim albumima Theatres Des Vampires prosiruju svoje glazbene vidike dodavajuci dijelove klasicne glazbe, elektronike, opere,... tako tvoreci svoj vlastiti i prepoznatljiv stil. Sa svojim cetvrtim albumom, "Suicide Vampire", na kojem su kao gosti sudjelovali Valor iz Christian Death i Gian Pyras iz Cradle Of Filth objavljanog 2002. godine zadobivaju veliku paznju od strane europskih i svijetskih medija koji "Suicide Vampire" proglasavaju za jedan od boljih albuma u 2002. godini sto je uvjetovalo nastupe na mnogim utjecajnim festivalima poput Wave And Gothic Treffen (najveci gothic festival na svijetu - Leizig, Njemacka), Gotham (London), Vampyria (London), svirali europsku turneju s Christian Death, ...

Thetres Des Vampires

"Suicide Vampire" je ujedno i savrsen spoj black i gothic metala sa svim dodacima klasicne i elektronske glazbe zbog cega Theatres Des Vampires prosiruju svoj krug fanova i na gothic publiku. Zbog svojeg vampirskog image i live performancea s jedne starne su postigli kultni status i sirok krug fanova dok su s druge stane privukli crkvu koja ih u Italiji, posebno u njihovom maticnom gradu Rimu proglasava za izvor zla i sotoniste, pa tako nije rijetkost da na njihove koncerte dolazi biskup posvetiti prostor i izvrsiti egorcizam mjesta gdje su Theatres Des Vampires svirali dok su im u Engleskoj otkazani neki od nastupa "zbog propagiranja samoubojstva".

Thetres Des Vampires imaju novi, sesti po redu album, "Pleasure And Pain" koji je odmah zadobio odlicne kritike. Na novom albumu je ulogu glavnog vokala preuzela dosada prateci vokal - Sonya Scarlet - sto se pokazalo kao vrlo uspjesan potez jer je uvelo potpuno novu dimenziju u njihov glazbeni izrazaj. Sonya Scarlet svoje pjevanje ne temelji na tipicnom metal vokalu vec svoj izraz pronalazi u karakternom i alternativnom pjevanju koje je vrlo upecatljivo i zanimljivo, a pored toga na live performancima izvodi gotovo kazalisnu predstavu. U sklopu svoje europske turneje, Theatres Des Vampires nastupiti ce i u zagrebackoj Mocvari - 31.01.2006. godine - na happeningu nazvanom Vampyria 2006 zajedno sa zagrebackim gothic bendom Phantasmagoria i za sada jos nepoznatim gostima. DJ veceri biti ce Tomi Phantasma.

www.theatres-des-vampires.com
www.phantasmagoria93.com

Pretprodaja (35 Kn ): Kovac & Millennium - Masarykova 14, Planet Music - Ilica 37, Smart Shop - Ilica 37, Klon - Preradoviceva 12, Mocvara - Trnjanski nasip bb (na ulazu 45 Kn).
Rezervacija ulaznica po pretprodajnoj cijeni za goste koji dolaze izvan Zagreba na tomisega@yahoo.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -