Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  Barikada - World Of Music - Svastara - 2006
MARCELO
Puzzle Shock!
(Multimedia Records, Beograd, SCG)

MARCELO
Paracin, SCG

Rodjen u januaru 1983. godine, Marko Selic, poznatiji kao Marcelo, 1997. godine u rodnom Paracinu pocinje da se bavi hip-hopom. Nakon perioda demo-rada sa grupom Rhyme Animal, tokom kojeg je nastupao u mnogim gradovima Srbije, uskoro dobija ozbiljniju priliku da se pokaze. 2001. godine prvi put snima solo numeru koju potpisuje svojim imenom, a tom pesmom ujedno zapocinje i njegova saradnja sa Oneyaom, vodecim srpskim hip-hop producentom.

Nakon albuma "Bassivity Mixtape: prvi put", na kojoj su nasle dve Marcelove pesme, publika polako stice sliku o tome sta moze da ocekuje na njegovom debi-albumu. Album, pod naslovom "De facto" (Bassivity Music), koji se pojavio u novembru 2003. godine, postaje najbrze prodavana ploca te godine. Na njemu se oko Marcela okupila velika ekipa srpskih, ali i balkanskih hip-hopera: Edo Maajka, Elemental, Skabo, Shorty, Big Boss, X3M... Zanimljivost ove ploce je i u tome sto se zapravo po prvi put desila saradnja novije generacije muzicara sa ex-YU teritorije, nakon rata.

Recima kritike:

"...De facto je poslednji veliki trenutak, poslednje veliko remek-delo srpske popularne muzike i na njega ne vredi trositi suvisne, cak ni probrane reci... Tek posle ovog albuma moze se reci da je hip-hop zaista postao srpska muzika" - Goran Tarlac, Status

"Marcelo srpsku sliku cini lepom dok govori koliko je ruzna" - Slobodan Vujanovic, Vreme

Najvise prasine podiglo se oko nosece numere sa albuma - "Kuca na promaji", koja ukratko i definise Marcelov stil: veoma licna obojenost kritike politicke situacije u zemlji.

Sredinom decembra 2005. godine, u prodaji ce se pojaviti Marcelov drugi studijski album pod naslovom "Puzzle Shock!" (Multimedia Records) - koji ce probati da svoje ime opravda fuzijom velikog broja, za hip-hop, neuobicajene tematike tekstova, ali i muzickih pravaca upakovanih u hip-hop aranzman. U ulozi producenta ovog puta se nasao Dragoljub Markovic, nekadasnji clan grupa "Nista ali logopedi" i "Block Out", koji je ovom prilikom uzeo adekvatni pseudonim Dr Dra. Od gostiju se na albumu pojavljuju Sky Wikluh i Timjah (Bad Copy), Skabo, X-centar, Marko Milivojevic (E Play), nadolazece mlade snage - Ministar Lingvista i Flip Flop, kao i nezaobilazna diva hrvatske scene - Remi (Elemental). Za prvi radijski single izabrana je numera "Sarada", dok ce prvi spot, u reziji Ivana Sijaka (Mechanical Duck) biti snimljen za pesmu "Otkucaji". Pored muzike, Marcelo se bavi i pisanjem proze, studira srpski jezik i knjizevnost na Filoloskom fakultetu u Beogradu i planira da sledece godine objavi zbirku prica.

Stanimir Lukic
Local Product Manager

Multimedia Records / Multipublishing
Universal Music licensee Serbia & Montenegro
Kapetan Misina 16, 11000 Belgrade, Serbia and Montenegro

phone: +381 11 328 31 48 / fax: +381 11 262 47 49 / mob: +381 63 800 63 15

e-mail: staca@multimediarec.co.yu / www.multimediarec.co.yu








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -