Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

MALI VODIC ZA MUZICARE
Design (Graficki dizajn)
(Uredjuje: Miro Pandur, Mostar, BiH)

KAKO DOCI DO IZDAVACA
MALI VODIC ZA MUZICARE

Uredjuje: Miro Pandur, Mostar, BiH

Buduci da je SONG-ZELEX diskografska kuca koja u svom djelokrugu ima umnozavanje medija (audio CD's, DATA CD's, audio kasete) i sljedeci savjeti mogu koristiti nasim potencijalnim klijentima, u prvom redu muzicarima, da saznaju koji su vazni koraci potrebni da bi novi audio materijal ugledao svjetlost dana, bio umnozen, distribuiran i na kraju donio korist i auditorijumu i izvodjacu i izdavacu. U iducih nekoliko nastavaka nastojacemo da odgovorimo na nekoliko vaznih pitanja.

Design
(graficki dizajn)

Veoma vazan korak ka putu uspjeha je konacan izgled vaseg muzickog uradka. Treba imati na umu da ako ste muzicar ne znaci da ste i dizajner (designer), zato je izradu dizajna dobro povjeriti profesionalnom studiju.

Nadjite umjetnika za graficki design u vasem gradu. Pozeljno je da je to neko ko ima iskustva u dizajniranju omota za CD-ove. Ukoliko ovaj dio posla povjerite nekakvom "kompjuterskom strucnjaku" nemojte se cuditi sto ce na kraju sve izgledati otuzno, a o tome koliko ce se to odraziti na dojam o vasoj muzici, da i ne govorimo.

Dizajner je osoba koja mora ispuniti vasa ocekivanja, ali samo onda ukoliko i sami znate sta zelite. Neka vam uzor za CD design bude vas omiljeni CD od vaseg omiljenog pjevaca, banda, instrumentaliste. Otidjite do lokalnog CD shopa, pogledajte najnovija izdanja iz zanra kojem pripada vasa muzika, uocite sta je "in".

Zabiljezite sta vam se svidja, a sta ne. Ako imate koncept u glavi, zapisite ga ukratko. Cak i mala skica u grubim crtama, moze pomoci da se sacuva i novac i vrijeme.

Stil muzike takodje odredjuje design. Naravno, ne postoje pravila koja se moraju striktno slijediti, ali postoje standardi koji bi trebali biti ispostovani da bi CD ili kaseta izgledali sjajno.

Song-Zelex u svom asortimanu ponude ima najkvalitetniju color stampu, kako na CD cover-u (omotu), tako i na CD labels (naljepnici). CD se dodatno, po zelji narucioca, radi u specijalnoj tehnologiji otiska (tzv. direct-to-plate printing) sa vrhunskom vjernoscu boja i kvaliteti medija.

Ukoliko ste u dilemi kome biste povjerili izradu designa za vas muzicki projekat, slobodno nam se javite na nasu e-mail adresu info@song-zelex.ba i mi cemo vam rado pomoci da dodete do zadovoljavajuceg rjesenja.

Rubriku uredjuje:

Miro Pandur
kompozitor i producent
pmiro@bih.net.ba
info@song-zelex.ba








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -