Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

CROATIA RECORDS NEWS
Januar 2006.

Croatia Records News
Januar 2006.


IVANA BANFIC - SVE JE SAMO FOL

Ovih dana, u CD-shopovima diljem Hrvatske pojavit ce se drugo izdanje novog albuma Ivane Brkic "Sve je samo fol". U odnosu na prvo izdanje, koje je izislo pocetkom prosinca 2005., ovo ce na sebi imati jedan dodatak: zlatnu vrpcu (pasicu) na kojoj ce pisati "Najbolji album godine po izboru citatelja OK!-a".

U tradicionalnom godisnjem glasovanju "Face godine", u najtiraznijem listu za mlade u Hrvatskoj OK!-u, Ivana je prije nekoliko dana ostvarila briljantne rezultate i zapravo je ukupna pobjednica toga glasovanja. Njezin pobjednicki album "Sve je samo fol" osvojio je cak 47 posto glasova, sto znaci da je za nj glasovao gotovo svaki drugi sudionik ankete. Ili, drugim rijecima, osvojio je taman toliko glasova koliko i svi ostali domaci albumi zajedno. Uz to, Ivana je osvojila i dva druga mjesta. Druga je na listi najboljih domacih pjevacica (sa 30 posto glasova), a takodjer druga i na listi najvecih domacih hitova, sa singlom "Luda mala", za kojega je glasovalo 29 posto citatelja OK!-a.

S drugim, "pozlacenim" izdanjem Ivanina albuma "Sve je samo fol", u CD-shopove stize i Ivanin poklon za njezine fanove. Rijec je o najnovijoj, luksuzno opremljenoj Ivaninoj promotivnoj mapi, koja po izgledu podsjeca na nekadasnje "longplejke", ali se umjesto vinila u njoj nalazi zgodan suvenir - "gramofonska ploca" od kartona, sa zanimljivim tekstualnim i slikovnim prilozima. Mapu ce u svim bolje opskrbljenim CD-shopovima u Hrvatskoj besplatno moci dobili svaki kupac Ivaninog novog albuma, ali isto tako i oni koji su taj album vec kupili. Dovoljno je da u ducan ponesu primjerak kupljenoga CD-a. Mapa je tiskana u ogranicenoj nakladi od 600 primjeraka.

Napomena za novinare: Ivanina biografija i setovi njezinih najnovijih fotografija (ukljucujuci i one u visokoj rezoluciji, namijenjenih za profesionalni tisak) nalaze se na njezinim web-stranicama www.ivanabrkic.hr .


ADASTRA - NOVI ALBUM U OZUJKU 2006

Mlada zagrebacka rock grupa Adastra koju predvodi Jerko Maric (ex Flare), potpisala je visegodisnji ugovor s Croatia Records. Adastra je vec objavila dva singla; proslogodisnji "Samo da znas" i najnoviji "Ja se kajem" koji vec odlicno kotira na radijskim top listama. Prvi, istoimeni album grupe Adastra, bit ce objavljen u ozujku 2006. godine, a na njemu ce se naci 11 autorskih pjesama Jerka Marica. Za vise informacija posjetite www.adastra-bend.com i glasujte za pjesmu "Ja se kajem" na vasim omiljenim radio postajama i glazbenim emisijama VIP DJ i OTV Music Charts.


NOVO DVD IZDANJE
KEMO U LISINSKOM - KEMAL MONTENO I PRIJATELJI

Spektakularan koncert Kemala Montena, odrzan je 05. listopada 2005. godine u KD Vatroslav Lisinski. Croatia Records objavila je taj koncert i na DVD-u kao zadnje izdanje u protekloj godini. Na samo njemu svojstven nacin, Kemo je te veceri dirnuo u dusu publike pjevajuci ne samo svoje pjesme nego i one koje pisao za druge izvodjace od kojih su neki te veceri bili i njegovi gosti - Gabi Novak, Tereza Kesovija, Boris Novkovic, Paola Jusic, Zera i Arsen Dedic (koji je svojim stvaralastvom dosta utjecao na Kemala). Svi oni su ucinili ovaj koncert onim za pamcenje. Iako se Kemo cesto pojavljivao kao gost na brojnim koncertima svojih kolega, kao i na humanitarnim dogadjanjima, zadnji veliki koncert u istoj dvorani bio je prije nesto vise od 10 godina kad je nastupao s Indexima. Tada naime, ni dvije veceri nisu bile dovoljne za sve one koje su se htjeli ponovo cuti megapopularne "Sarajlije". Podsjetivsi se tog koncerta i svog velikog prijatelja Davorina Popovica, Kemo nije mogao sakriti suze, a koncert, zaista nabijen emocijama i dobrim raspolozenjem zavrsio je pjevajuci svome Sarajevu, pjesmom "Sarajevo, ljubavi moja". Obzirom da je ovaj koncert bio danima unaprijed rasprodan, brojnu Keminu publiku sigurno ce razveseliti ovo DVD izdanje koje osim spomenutog koncerta sadrzi i poklon CD s istog koncerta, a kao bonus interview, galeriju slika i spotove.


NOVI DVD U PRODAJI
VANNA s prijateljima u Lisinskom

DVD
1. Kao da me nema / 2. Hrabra kao prije / 3. Otkad te ne živim / 4. Ispod istog neba / 5. 24 sata / 6. Napokon / 7. Dvoje / 8. Ti se varaš (gost - Nina Badrić) / 9. Čarobno jutro (gost - Nina Badrić) / 10. Za ljubav hvala ti / 11. Drugo ime ljubavi / 12. Molitva za mir / 13. Medley (gosti - Ivana Kindl i Jacques Houdek) - Ja ti priznajem, Sve bih dala da znam, Da ti nisam bila dovoljna, Ne trazi ljubav / 14. Ja imam snage za to / 15. Probudi me / 16. Kao more val / 17. Ne govori sve na glas / 18. Ja cu budna sanjati (gost - Oliver Dragojević) / 19. Što to biješe ljubav (gost - Oliver Dragojević) / 20. Daj mi jedan dobar razlog / 21. Kao rijeka / 22. Tek je 12 sati / 23. Ako je vrijedilo išta / 24. Kupi mi... / 25. Već viđeno / 26. Jedina
BONUS: Razgovor o koncertu / Spotovi - Hrabra kao prije, Kao da me nema, Napokon / Fotogalerija

BONUS CD
1. Kao da me nema / 2. Hrabra kao prije / 3. Dvoje / 4. Ti se varaš (gost - Nina Badrić) / 5. Čarobno jutro (gost - Nina Badrić) / 6. Ja ti priznajem (gosti - Ivana Kindl i Jacques Houdek) / 7. Sve bih dala da znam (gosti - Ivana Kindl i Jacques Houdek) / 8. Da ti nisam bila dovoljna (gosti - Ivana Kindl i Jacques Houdek) / 9. Ne traži ljubav (gosti - Ivana Kindl i Jacques Houdek) / 10. Kao more val / 11. Ne govori sve na glas / 12. Ja ću budna sanjati (gost - Oliver Dragojević) / 13. Što to biješe ljubav (gost - Oliver Dragojević) / 14. Daj mi jedan dobar razlog / 15. Kao rijeka / 16. Tek je 12 sati / 17. Kupi mi... / 18. Već viđeno / 19. Jedina

Snimka velikog koncerta u rasprodanoj KD Vatroslav Lisinski kojim je Vanna u listopadu 2005. godine proslavila svojih petnaest godina na glazbenoj sceni, izvrstan je presjek jedne izuzetne karijere i trajni zapis vrijednosti jedne od najboljih hrvatskih pjevacica. "Najljepsi pogled s ove pozornice je puna dvorana, a to je ostvarenje mojih najljepsih snova" - rekla je Vanna odmah na pocetku koncerta, kojega je zapocela s nekoliko laganijih pjesama sa svog aktualnog albuma "Hrabra kao prije". Pripreme s bendom u cijoj su stalnoj postavi Bruno Kovacic i Miroslav Lesic na gitarama, te uz klavirsku pratnju Peggyja Martinjaka, dale su odlicne rezultate. Zasluga za aranzmane u kojima je publika njene poznate hitove cula u novom ruhu pripala je Porinom najnagradjivanijem aranzeru i producentu, Niksi Bratosu. Prva gosca veceri bila je Nina Badric koju su mediji uvijek nepotrebno suprotstavljali Vanni. Kako bi konacno opovrgle takve glasine, Vanna i Nina su se odlicno nasalile preradivsi tekst Vannine pjesme "Ti se varas". "Carobno jutro", veliki hit Nine Badric, koji su otpjevale u duetu, zvucao je, naravno, carobno. Da se Vanna zaista ne boji konkurencije dokaz su bili njeni gosti, Ivana Kindl i Jacques Houdek, koji su s Vannom unplugged otpjevali stare hitove ET-a. Odusevljena publika nije stedila dlanove ni za zadnjeg gosta, Olivera Dragojevica. Nakon dueta "Ja cu budna sanjati" i "Sto to bjese ljubav", te ovacija, cinilo se nemoguce ponovo podici publiku na noge, no Vanni je i to uspjelo hitovima "Daj mi jedan dobar razlog" i "Tek je 12 sati". Za bis je Vanna odabrala nesto laganije pjesme - "Kupi mi" i "Jedina". Ovim drugim samostalnim koncertom u Lisinskom, iskusna i hrabra (kao prije) Vanna, potvrdila je status pravog glazbenog profesionalca i istinske pop dive. Na DVD-u se jos nalaze bonus interview s Vannom o koncertu, spotovi "Hrabra kao prije", "Kao da me nema" i "Napokon", te fotogalerija autora Mare Milin i Marka Miscevica, a poseban poklon je jos i audio snimka koncerta na CD-u.


FEMINNEM: 2 SRCA 1 LJUBAV
snimljen spot

U cetvrtak, 26. sijecnja 2006. godine, u dvorcu Bezanec, obavljeno je snimanje spota za najnoviji single grupe Feminnem: "2 srca 1 ljubav", s njihovog upravo objavljenog albuma "Feminnem show". Redateljski tandem - Suzana Curic i Darko Drinovac, osmislili su radnju spota u diskoteci dvorca Bezanec. Svaka od tri zanosne Feminnem plavuse u spotu ce imati svog partnera; rado vidjene i medijski eksponirane decke, cija ce imena do premijere spota jos ostati mala tajna. Molimo sve radio postaje, koje to jos nisu ucinile, da singl "2 srca 1 ljubav" uvrste u svoje top liste. Kontakt / manager - Vladimir Mihaljek: 091 205 33 63.


AVDO GLAVAS - Ja bih da mijenjam

Iako se vec dugo godina bavi glazbom, Ado Glavas se upustio u diskografske vode objavom svog prvijenca - "Ja bih da mijenjam" u izdanju Croatia Recordsa. Ado je prvenstveno kantautor u cijim se pjesmama osjeca ostrina, svjezina, provokativnost i iskrenost stoga i ne cudi sto su ga neki kriticari prozvali splitskim Balasevicem. Svoju novu pjesmu, "Nedostaje mi ljubav", Ado je u reziji Matka Petrica ozivio slikama same jezgre Splita, a u tome mu je pomogla i glumica splitskog HNK Dijana Vidusin koja je za ulogu u predstavi Libertanac bila nominirana za najbolju zensku ulogu hrvatskog glumista. Zanimljivo je spomenuti da Matku Petricu, inace, Gibonnijevom bubnjaru, ovo nije prvi redateljski uradak jer je svoje umijece pokazao rezijom dva Gibonnijeva spota.


DARKO TERZIC - Put povratka

Davor Terzic, kantautor iz Rovinja, vec je dugo prisutan na hrvatskoj glazbenoj sceni. Profesionalno se bavi glazbom skoro 20 godina. 1990. godine, s grupom 'Tin - show band', objavio je album pod nazivom "Country & Rock", a samostalni album "Dijelovi duse", 2001. godine. Sudjelovao na skoro svim festivalima duhovne glazbe (Uskrs fest, Marija fest, Krapina fest i Frama fest). Album "Put povratka" svojevrsni je presjek Davorovog glazbeno-duhovnog stvaralastva i na njemu se nalaze festivalske uspjesnice pocevsi od legendarne pjesme "Hvala" s Uskrs festa 2002. godine do "Zdravo puna milosti" s "Marija festa 2005". Na njemu se takodjer nalazi i dvostruko nagradjena skladba "Posljednja vecera" s Uskrs festa 2005. "Put povratka" Davora Terzica prvi je album duhovne glazbe koji pored glazbenog materijala sadrzi i video spot koji je napravljen za pjesmu "S Tobom u Tebi". Aranzmane i produkciju vecine skladbi na albumu potpisuje Davorov sin, Kristian Terzic. Splitska promocija albuma "Put povratka" odrzana je u nedjelju 22. sijecnja 2006. u hotelu "Sveti kriz" na otoku Ciovu (mjesto Zedno-Arbana ). Zagrebacka promocija bila je u nedjelju 29. sijecnja 2006. godine u prostorima Centra za Kulturu informacije, Maksimir, Svarcova 18.


RASPASHOW - Na ljubav otporna

U cetvrtak 19. sijecnja 2006. godine u zagrebackom klubu Hard Rock Caffe, mlada rock grupa Raspashow, koju predvodi Kristijan Rahimovski, odrzala je promociju svog novog singla i premijeru spota "Na ljubav otporna". Radio postaje vec neko vrijeme pjesmu mogu downloadati (http://radio.crorec..hr). Glazbu i tekst pjesme je napisao Marko Sestic, a spot je rezirao Milo Ostovic. Raspashow ce na promociji odsvirati jos nekoliko novih pjesama koje ce se naci na njihovom prvom albumu "Dignimo sidro" koji ce Croatia Records objaviti u veljaci 2006. godine. Ne propustite ovaj promotivni nastup, necete biti otporni na odlicnu pjesmu i pitki rock Raspashowa. Raspashow: Na ljubav otporna .


VANNA - Dvostruki single

Jos uvijek aktualni Vannin album, "Hrabra kao prije", ovih dana promovira novi dvostruki singl - "Kupi mi" / "Ti se varas" (duet Nina Badric), u LIVE verziji s albuma VANNA I PRIJATELJI U LISINSKOM. Pjesmu KUPI MI autora Brune Kovacica, Vanna je izvela i na velikom slavljenickom koncertu u KD Vatroslav Lisinski kojim je u listopadu 2005. godine obiljezila svojih petnaest godina na glazbenoj sceni. Snimka koncerta zabiljezena je i na netom objavljenom DVD-u , pa je sugestivna Vannina izvedba pjesme "Kupi mi" pretocena u spot koji prati ovaj singl. Pored nje, kao AA strana singla, takodjer je predstavljen duhovito izvedeni duet TI SE VARAS sa Ninom Badric. Pjesme su vec uvrstene na mnoge top liste, radio postaje ih mogu i downloadati (http://radio.crorec.hr), a spotovi ce se vec od ovog tjedna poceti emitirati u TV eteru. Sto vam to Vanna porucuje pjesmom "Kupi mi", saznat cete kupite li njezin album "Hrabra kao prije" ili DVD "Vanna s prijateljima u Lisinskom".








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -