Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

COTA G4 U KSET-U, ZAGREB
KSET, Zagreb, Hrvatska - 27.02.2006.




COTA G4 U KSET-U, ZAGREB
KSET, Zagreb, Hrvatska - 27.02.2006.

Evo nesto za ljubitelje tvrdog retro hard-rocka '70-tih godina. U KSET-u ce se odrzati koncert dva banda koji cvrsto grabe krupnim koracima ka siroj medijskoj ekspanziji. Radi se o bandovima Cota G4 i The Second Hand Band.

Cota G4 je rock sastav koji postoji nekih desetak godina (osnovani su 1994.), a clanovi su porijeklom iz Daruvara, zapadne Slavonije i Zagreba. Poceli su kao band koji se u pocecima opredijelio za sto bolje skidanje rock klasika (Led Zeppelin, Steppenwolf, The Doors, Deep Purple...), da bi s vremenom zapoceli skladati i vlastite kompozicije. Zamisljeni kao sastav koji ce svirati po gitarijadama i motorijadama, uspjeli su ostvariti niz razlicitih nastupa koji su ih postepeno ustolicili kao solidan i cvrst koncertni band sto ih je dovelo u priliku da se predstave na svojem najznacajnijem nastupu u Tvornici, 01. prosinca 2005. godine na velikom festivalu povodom svjetskog dana borbe protiv AIDS-a gdje su nastupili zajedno sa bendovima Hakoona Matata, Ramirez, Vatra, Svadbas, Elemental, sa Massimom i Urbanom.

Njihova postava je tijekom godina dozivljavala brojne promijene (kako clanstva, tako i imena banda), no unatoc svemu, ostali su dosljedni svojem retrospektivnom glazbenom izricaju kojeg su istkali pod velikim utjecajima klasicnog hard-rocka i lakseg oblika heavy-metal stila. Izraz koji njeguju i ljubomorno cuvaju ima prepletene reference spomenutih Led Zeppelin i Deep Purple, kasnih Yardbirds (tocnije New Yardbirds), te cijelog niza slavnih rock imena iz sedamdesetih godina poput ZZ Top, Thin Lizzy, UFO, ranih Queen, Status Quo, T. Rex, Slade, Uriah Heep, Rainbow..., a skloni su ukljuciti i neke sintagme zvuka iz osamdesetih, primjerice utjecaje Whitesnake, Van Halen, The Cult, Guns'n'Roses, Stevie Ray Vaughan, Steve Vai ili Zodiac Mindwarp. Premda je vrijeme ovakvog zvuka debela proslost, neocekivani uspjeh britanske retro hard / glam atrakcije Darkness ili imena poput Velvet Revolver, Queens Of The Stone Age i Turbonegro ponovno revaloriziraju interes svjetske javnosti za ovakvim glazbenim obrascima, tako da se Cota G4 slobodno moze svrstati u kategoriju trenutno dominantnijeg rock trenda.

Sredinom 2005. objavljuju svoje prvo zvanicno diskografsko ostvarenje, single "Putovanje vlakom", koji je imao solidnu prodju na valovima nekih radio stanica. Koncem iste godine uspjevaju doci i u priliku da se oko njih pozabavi Dallas Records, tako da slijedi njihov dugoocekivani album prvijenac sa 12 vlastitih kompozicija koje su nastajale tijekom proteklih desetak godina, a pretezito su orijentirane na rock 'n' roll svjetonazor, te ponesto na neizostavnu ljubavnu tematiku i socijalne motive.

Ovo ce im biti odlicna sansa da promoviraju svoj debi album u cjelovecernjem koncertnom obliku, a kao predgrupa nastupiti ce malo znani zagrebacki The Second Hand Band koji prema najavama njeguje vrlo slican glazbeni izraz istkan od utjecaja rocka sedamdesetih s primjesama rhythmc'n'cbluesa. Cijena ulaznice iznosi 20 kuna i moze se nabaviti jedino na blaganji KSET-a.

Koncerti, koncerti, koncerti...

27.02.2006. - Zagreb, klub "KSET"
02.03.2006. - Sesvete, pub "SAN ANTONIO"
03.03.2006. - Orahovica, pub "BLUES"
04.03.2006. - Nedelisce, klub "MARTIN"
23.03.2006. - Split, "O'HARA"
24.03.2006. - Zadar, "MAYA PUB"
25.03.2006. - Karlovac, "RIVER PUB"
14.04.2006. - Daruvar, "HRVATSKI DOM"
22.04.2006. - Ludbreg, motorijada

Cota G4 su:

Marko Osmanovic - vokal
Igor Ruf - gitara
Danko Krznaric - Hammond
Mario Kopecki - bass
Vice Sindija - bubanj


cotag4@net.hr








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -