Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

IZVAN SVAKE KONTROLE
Petkom od 22:00, Radio 202, Sarajevo


IZVAN SVAKE KONTROLE
Petkom od 22:00, Radio 202, Sarajevo

Emisija "Izvan svake kontrole", popularnija kao ISK, od svog prvog emitovanja, od 13.08.2004. godine, postala je sinonim za najzesci i najbrutalniji zvuk. ISK je show koji bez ikakve milosti rusi sve barijere, i to svaki petak na Radiju 202 od 22 sata.

Autor emisije Arnel Saric Sharan svoje radijske korijene pustio je u emisiji "Nova era" koja se moze slusati utorkom od ponoci na Radiju 202. Tu je, takodjer, krsio sva pravila. Umjesto new age metala, pustao je Marduk, Enslaved, Mayhem i druge bendove koji sviraju "narodnu muziku" Norveske. Sasa Naprta, autor emisije "Nova era" primijetio je Arnelov entuzijazam i velikodusno mu ustupio termin koji je dobio za svoju emisiju uz rijeci: "Iskoristi ga dobro."

Sharanu je u prvih deset emisija pomagao njegov dobar prijatelj, Ajdin Agovic, poznatiji slusateljima ove emisije kao Tetris ili MC Ajvar. Sharan je shvatio da, iako ima petomjesecnu praksu, njemu treba neko ko je iskusan, ko se razumije u posao, a takav covjek dosao je u obliku Aida Cupine, velikog majstora za Rock 'n' Roll i njegove izvedenice. Malo kasnije, oko 20-te emisije, ekipi se pridruzuje i Alisa Ceric. Alisu je prije tri mjeseca naslijedila Selna Karadza, koja je trenutno najljepsi clan ekipe.

Iako ISK ima samo jednog izravnog "konkurenta", emisiju The Aebyss, koja se emituje na Studentskom eFM radiju, ISK je izgradio svoj stil, te su mnogi slusaoci vec rekli da je ISK na nekim poljima i nadjacao The Aebyss, a jedno od njih je raznolikost muzike i muzickih zanrova koji se pustaju (u emisiji se mogu cuti rock, punk, HC, sve vrste metala, cak i doom metal). Naravno, ISK "Ejbisovce" ne smatra stetnim po njihovu emisiju, vec su dobri prijatelji i zdravi konkurenti.

Sigurno se pitate, dragi citaoci ovog teksta i slusaoci ove emisije, otkud ime "Izvan svake kontrole"? ISK je ime imaginarne radijske emisije u kojoj voditelji zovu ljude i ispituju ih o najintimnijim stvarima. Takva emisija se nikad nije emitovala ni na jednom radiju. Jednu vecer, Stefan Komljenovic, bubnjar Kurska i Sharan zezali su ljude na telefon i predstavljali se kao Zeljko i Marko, voditelji emisije "Izvan svake kontrole". Tako je emisija dobila ime koje i dan-danas ponosno nosi. ISK je 13.08.2005. godine proslavila godinu dana postojanja.

U mjesecu junu 2005. godine, pokrenut je i ISK webzine, kao online prezentacija emisije i mjesto koje donosi najnovije recenzije, kolumne, galerije i razne clanke. ISK webzine se trenutno nalazi na adresi http://isk.int.ba .

ISK je pored promoterskih "usluga" koje su se vrsile putem intervjua (u emisiji se od njenog pocetka predstavilo vise od 30 bendova razlicitih zanrova), puno pomogla i u medijskoj potpori rock / hc / punk / metal koncerata domacih i stranih bendova, pa su pod medijskom palicom ISK nastupali bendovi kao sto su Vital Remains, KUD Idijoti, TBF, Agonize, Dickless Tracy, Kontra i mnogi drugi.









Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -