Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

THE PLANET SMASHERS
10.04.2006. - KSET, Zagreb, Hrvatska
Najava koncerta

THE PLANET SMASHERS
10.04.2006. (ponedjeljak) - KSET, Zagreb, Hrvatska

Najpoznatiji kanadski ska sastav The Planet Smashers dolazi u KSET, Zagreb, Hrvatska, ovog ponedjeljka, 10. travnja, 2006. godine! Svakako, ne samo da je najpoznatiji, nego je to po mnogima i najzivahniji kanadski ska sastav. The Planet Smashers gostovati ce u KSET-u i bez sumnje prirediti pravu veselicu pred, nadajmo se, krcatim auditorijem. Veselja sigurno nece izostati! U sklopu svoje svjetske turneje kojom promoviraju svoj najnoviji album, "Unstoppable" (2005., STOMP Records), The Planet Smashers ce se po prvi puta obratiti i tuzemnoj publici koje sasvim sigurno ima podosta zahvaljujuci ponovnom revivalu ska-reggae / dub nasljedja.

Sastav je nastao prije nekih 12-13 godina u Montrealu kao sasvim minoran projekt petorice mladica koji su posve bili zaljubljeni u ska glazbu koja je ranih devedesetih godina proslog stoljeca bila gotovo nestala sa scene. Dok su njihovi vrsnjaci bili zaljubljeni u heavy metal, country, americku garaznu underground rock scenu, tada svjetski popularan grunge i bujajuci procvat gangsta rapa, techna i elektronike, oni iz naftalina vade odavno zaboravljeni ska-beat ne kao vlastitu opoziciju sa zeljom da budu drugaciji, vec zato jer su strastveno bili zaljubljeni u stare ploce The Specials, Madness, Selecter, The Beat i ostale protagoniste new-wave / ska epidemije koja je harala svjetskim top ljestvicama i diskotekama s prijelaza iz sedamdesetih u osamdesete. Prvi album jednostavnog naslova "The Planet Smashers", objavljuju 1996. godine i njime skrecu pozornost na svoj rad izvan lokalnih okvira montrealske scene, dok ih drugi, "Attack Of The Planet Smashers" (1998.), etablira kao vrstan kanadski ska-revival sastav. Zahvaljujuci ranije objavljenom EP izdanju, "Inflate To 45 RPM", iz 1996. godine, koji je izaąao nakon debija, sastav otkriva i publika u SAD, da bi sa trecim albumom, "The Life Of The Party" (1999.), po prvi puta dosli i na europske top-ljestvice. Doduse, ne visoko, no to im je ipak osiguralo da zadobiju sasvim solidan rejting medju publikom koja je sve vise i vise otkrivala stari ska tempo u novom izricaju.

Sastav koji je do tada funkcionirao u postavi Matt Collyer (gitara, vokal), Dave Cooper (bas), Tim Doyle (bubnjevi), Kurt Ruzeisky (trombon) i Leon Kingston (sax) se razilazi, tako da osnivaci Collyer i Cooper adekvatnu promjenu nalaze u tri nova clana – Scott Russelu (bubnjevi), Andrew Latoniju (trombon) i Lonestaru (sax). Time donekle mijenjaju i svoju zvucnu sliku koja je do tada uz beat ska riffove sadrzavala i punkoidne elemente, te zbog vrlo dobre prihvacenosti u Kanadi ubacuju i dio nesto komercijalnijih formi kako bi zadovoljili standardni koncertni (a i radiofonicni) materijal. Ukoliko ih nikada niste imali prilike cuti, zvuce kao mjesavina stare ska ostavstine s elementima punka, vole i dobar dio punk / hc, surf i indie-rock materije aranzirati u svoj kompozicijski kontingent, a niti laganije dionice (i skladbe) im nisu neobavezni dio melodijske strategije. Primamljivo?! Ne samo za ljubitelje gore spomenutih starih legendi, vec i za publiku Mano Negre, Rancid, Ska P, Sublime, Voodoo Glow Skulls, Hladnog piva, Let 3, Kawasaki 3p...

Veselje nece izostati! Ska-ska-ska-ska-cha-cha-cha! Svira gitara, pjevac lomi mikrofon, udara bubanj, melodiju saksofon! Biti ce strasno dobro ako Goran (tehnicar KSET-a) sve to pohvata kao sto to on dobro zna. Onda ce biti jos bolje od ove najave! Zato, dobrodosli!!!

Cijena ulaznice: 25 kn (pretprodaja) i 35 kn (na dan koncerta).


Autor:

Vladimir Horvat
Zagreb, Hrvatska
M.Sinjeri@vipnet.hr







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -