Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

CERNY & GANG
Zagreb, Hrvatska
Predstavljanje


Album "Negdje pokraj nas"

Album "Negdje pokraj nas"

CERNY & GANG
Zagreb, Hrvatska

Pop-rock grupu CERNY & GANG oformio je kantautor Alan Cerny, u Zagrebu 2002. godine. Kao glazbene uzore clanova grupa svakako treba navesti: The Velvet Underground, The Doors, Joy Division, The Smiths, U2, Nick Cave & Bad Seeds, Dave Matthews Band.

CERNY & GANG su se izbrusili kroz iskusenja dugogodisnjeg underground djelovanja, a osim nastupa u malim klubovima, treba istaknuti i svirke: Urban Fest Osijek - 18.06.2004. godine, Osijecko ljeto - 27.08.2004. godine, Klub Boogaloo (ZG) - 18.12.2004. godine, te nastup na Trgu Bana Jelacica u Zagrebu - 06.05.2005. godine. na tim nastupima decki su pokazali snalazenje na velikoj pozornici i predstavili se vecem broju ljudi.

Na svojim nastupima promoviraju autorske pjesme koje su najjacu potvrdu kvalitete dobile na UFO-u 2004., gdje je njihov demo materijal u zestokoj konkurenciji od oko 200 bendova iz Hvatske i inozemstva, dobio najvise ocjene komisije sastavljene od clanova HGU-a Osijek.

U vlastitoj nakladi su 2003. godine objavili EP "Ruzmarin", a 2004. godine je diskografska kuca Suzy iz Zagreba objavila single "Samo tvoj" koji se probijao na top ljestvice. Video spot za tu pjesmu se zapazeno prikazivao i tijekom 2005. godine kada je pod okriljem Dallas Recordsa izasao remix te pjesme.

Pred nekoliko tjedana grupa CERNY & GANG je zavrsila snimanje svog prvog studijskog albuma - "Negdje pokraj nas" - u Soundcage studiju u Zagrebu, Palmoticeva 4. Na albumu se kao gosti pojavljuju i prijatelji benda: Mr Goody - klavijature (koji je ujedno i glazbeni producent albuma), a osim njega i Samir Kadribaąić - elektricni kontrabas i elektricna bas gitara, Igor Pavlica - truba, Jaksa Jordes Kriletic - saksofon (clanovi grupe Jinx), Nenad Grahovac - trombon (Cubismo), Sasa Zec - el. bas gitara i Petar Vidakovic - el. gitara. Iva Vidakovic, Jelena Domazet i Ivana Sutic - bile su prateci vokali. Dizajn omota djelo je poznate dizajnerice Viole Sebalj, a autor ilustracija je mladi slikar Hrvoje Ruzic. Ovih dana su snimili i spot za pjesmu "Ljudi su cudni", obradu legendarnih The Doors. To je prvi sluzbeni single sa kojim javnosti predstavljaju album "Negdje pokraj nas", u izdanju Dallas Recordsa.

CERNY & GANG su:

Alen Cerny - vokal i ritam gitara
Kruno Dretar - el. gitara
Hrvoj Mikulic - el. bas gitara
Matej Kordic - bubanj

Kontakt:

talisman@vip.hr
www.cernyandgang.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -