Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

ALL WOMEN JAZZ FESTIVAL - JAZZARELLA
19., 20. i 21.05.2006. godine - Zagrebacko kazaliste mladih, Zagreb, Hrvatska


All Women Jazz Festival - JAZZARELLA
19., 20. i 21.05.2006. - Zagrebacko kazaliste mladih, Zagreb, Hrvatska

Na press konferenciji odrzanoj 09.05.2006. u prostorijama lounge bara Skola, Drazen Vrdoljak i Drazen Kokanovic obznanili su sve vaznije podatke u svezi organizacije prvog zenskog jazz festivala JAZZARELLA koji ce se odrzavati tri dana tijekom treceg vikenda mjeseca svibnja ove, 2006. godine. Prvenstveni zadatak festivala je da se publici predstave rafinirane dame danasnje svjetske jazz scene, pa su ovom prilikom pozvana vrlo kultna, poznata i priznata imena scene. Svake veceri nastupiti ce po jedan sastav, a prvu vecer, u petak 19.05.2006., otvoriti ce SARAH MORROW & THE AMERICAN ALL STARS IN PARIS. To je projekt koji je okupljen specijalno za ovu prigodu, a predvodi ga Sarah Morrow, trombonistica koju je otkrio Ray Charles. Objavila je tri albuma (posljednji se zove isto kao i sastav) i u ovoj formaciji sastav cine Rhoda Scott (Hammond orgulje), Hal Singer (tenor sax), Peter Giron (kontrabas) i John Betsch (bubnjevi).

Druge veceri, 20.05.2006., nastupiti ce LYNNE ARRIALE TRIO (New York) koji je promoviran kao jazz nove generacije, te su jedan od najbolje prihvacenih jazz trija momentalno u svijetu. Njihov stil je smjesten u modern post-bop s osnovnim uzorima kao sto su Bill Evans, Keith Jarrett i Carla Bley, a do sada su objavili 9 albuma, od kojih je posljednji, "Come Together", njihov slavljenicki rad nakon desete godine postojanja i kombinacija je obrada (poput naslovne skladbe Lennon - McCartney ili tradicionalnih "Iko, Iko" i "Red is the rose") i autorskih skladbi od kojih su "Braziliana" i "Flamenco" ociti utjecaji brazilskog i spanjolskog nadahnuca.

Posljednju vecer, 21.05.2006., okoncati ce jedna od prvih dama jazza - Diane Schuur (vokal i klavir) sa svojim kvartetom (DIANE SCHUUR QUARTET). Iza nje je bogata dvadesetogodisnja karijera koja je pocela zahvaljujuci glasovitom tenor saksofonistu Stan Getzu koji joj je bio mentor sve do svoje smrti 1991. godine. U njezinoj biografiji moze se pronaci mnostvo zanimljivih i poznatih glazbenika s kojima je suradjivala, primjerice Chick Corea, B.B. King, Count Basie Orchestra, Barry Manilow, Herbie Hancock ili Stevie Wonder. 1986. godine osvojila je Grammy u kategoriji najbolje jazz pjevacice, a mnogi strucnjaci njezinu izvedbu porede sa strastvenoscu Elle Fitzgerald i Sarah Vaughan. S glazbenog i zanrovskog aspekta, vlastiti opus, osim jazzom, obogacivala je i povremenim ulascima u blues, soul, country i rock, te uopce ne treba sumnjati u iskonsku vrijednost Diane i njezinog kvarteta.

Ulaznice su u pretprodaji od ponedjeljka 15.05.2006. po cijenama od 125, 150 i 170 kuna.


Autor priloga:
Vladimir Horvat Horvi
Zagreb, Hrvatska
M.Sinjeri@vipnet.hr







Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -