Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

GOTAN PROJECT
Ponovo u Zagrebu - Na jezeru Jarun


GOTAN PROJECT
Ponovo u Zagrebu - Na jezeru Jarun
(17.06.2006.)

Ovaj popularni argetinski sastav ponovno dolazi u Zagreb, ovaj puta da bi predstavio svoj drugi album "Lunatico", na otoku Tresnjevka koji se nalazi na jezeru Jarun. Takodjer ce istog dana, 17.06.2006. godine odrzati ekskluzivno potpisivanje novog albuma svojim fanovima i svim zainteresiranima u zagrebackom Dallas Music Shopu, Tkalciceva 7 u 12,30 h.

Ova ponovno zanimljiva suradnja rezultat je trogodisnje suradnje Tvornice i Globalneta, te licencnog izdavaca Dallas Records koji revno prate sva svjetska zbivanja na suvremenoj glazbenoj sceni. Da podsjetimo, Gotan Project je vlasnik milijunski tiraznog albuma "La Revancha Del Tango" s kojim je ovaj vrsni sastav zakoracio u vrlo malo obradjeno podrucje tango glazbe u posljednjih dvadesetak godina. Njihova glazba ima vazne oslonce u njima domicilnom tangu s mnogim referencama suvremenog zvuka u kojima ispreplicu s podjednakim uspjehom pop, dance, trip-hop i jazz.

Vodje i osnivaci sastava, bandeneonist Victor Villena i gitarist Eduardo Makaroff izjavili su da publika u Zagrebu vrlo dobro osjeca vibracije tanga, da su osobno vrlo iznenadjeni prijemom i odazivom publike, te da im je veliko zadovoljstvo sto ce svjetska promocija novog, drugog albuma Gotan Projecta, "Lunatico", zapoceti bas u Zagrebu gdje ih je 2003. srdacno docekala njima nezaboravna zagrebacka publika. Spomenimo da je novi album "Lunatico" objavljen u IV mjesecu ove (2006.) godine i vrlo dobro kotira na ljestvicama popularnosti. Inace, sniman je tijekom 2005. godine u prestiznom Studio Ion u Buenos Airesu gdje je izmedju ostalog svoja velika djela realizirao velikan tanga Astor Piazzolla. Za album su Villena i Eduardo ponovno okupili dva svoja vjerna suradnika, Philippe Cohen Solala iz Pariza i Cristopha H. Mullera iz Svicarske, te brojne lokalne argentinske glazbenike - pijanistu Gustava Beyetelmanna, bandeneonisticu Nini Flores, cijelu postavu gudacke sekcije, dva MC-ija Juan Carlos Caceresa i Koxmoza, pjevacicu Cristinu Vilallonga i jednog trombonistu. Takoder je interesantno da su na albumu ostvarili i kolaboraciju sa znamenitim sastavom Calexico u uvodnoj skladbi "Amor Porteno", a singl "Diferente" vec dulje vrijeme drzi vrhove mnogih top ljestvica sirom svijeta.

Stoga samo treba drzati fige da ove subote na Jarunu budu pogodni vremenski uvjeti, dok ce se za ostalo pobrinuti sam Gotan Project i vrsni organizatori - Tvornica i Globalnet.

Ulaznice u pretprodaji mogu se nabaviti na sljedecim prodajnim mjestima: Tvornica kulture, Lj. Posavskog 1, Subiceva 2, Zagreb / Profil Megastore, Bogoviceva 7, Zagreb / Ticket centar, Zrinjevac 18 (u sklopu Zagreb Tours), Zagreb / Dallas Music Shop, Fonticka 3, 52100 Rijeka / i u svim poslovnicama Eventima u Hrvatskoj i Sloveniji - www.eventim.hr . Vise informacija mozete saznati na www.tvornica-kulture.hr . Cijena ulaznice u pretprodaji 180 kn (45 km), na dan koncerta 200 kn.

Autor priloga:
Vladimir Horvat Horvi
Zagreb, Hrvatska
M.Sinjeri@vipnet.hr









Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -