Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

SERGEJ ĆETKOVIĆ
Aktuelnosti



"Kristina" (2000).


"Sunčane skale" 2006 - Dodjela "Prinčevih nagrada"


"Budi mi voda" (2003).

Sergej Ćetković
A k t u e l n o s t i

Ljeto 2006. je, kao i prethodnih godina za Segeja Ćetkovića, sve popularnijeg crnogorskog pjevača, bilo radno. Učestvovao je na prvoj polufinalnoj večeri Mediteranskog muzičkog festivala u Budvi, održavši revijalni koncert ispod zidina Starog grada. Sergej je 22. jula 2006. održao revijalni koncert u okviru festivala "Stari grad" u Novom Pazaru.

Na "Sunčanim skalama" u Herceg Novom (na večeri dodjele "Prinčevih nagrada"), njegova pjesma "Pogledi u tami" proglašena je hitom godine. Sergej je sve prisutne iznenadio kada je statuetu predao čovjeku iz publike, rekavši da njemu nagrade ništa ne znače. Tada su se mogli čuti komentari da on bojkotuje ovu manifestaciju i baš kada je sve zamirisalo na skandal, Sergej je rekao da je nagradu predao publici jer je upravo ona najzaslužnija za sve što je postigao u muzici.

Osvojene brojne nagrade u kratkom periodu (pjevač godine, album godine, hit godine...), Sergeju su bile dodatni motiv i pokretač da još više radi. U spotu za pjesmu "Nemam gdje" pokazao je ljepote Budvanske rivijere i gradova na njoj. To se odlično uklopilo u ulogu promotora koju je ovog ljeta Sergej imao u saradnji s Budvanskom turističkom zajednicom. Promocija se odvijala pod sloganom: "Kad ti zatreba... odmor, muzika, more...".


"The Best Off" (2005.)

Detalj sa snimanja spota za pjesmu "Prsten na sto"

"Kad ti zatreba" (2005.)

Četvrtu godinu zaredom Sergej Ćetković je pjevao u plažnom baru "Richard". Bili su to pravi koncerti za koje se iz noći u noć tražilo mjesto više. Publika je bila oduševljena. Svi su jednoglasno pjevali njegove nove pjesme, ali ni one s prethodnih albuma nisu bile zaboravljene. Na bis su najviše bile tražene pjesme "Nazovi me", "Nemam gdje", "Neću da znam", "Kad ti zatreba", "Pogledi u tami" (koju su i stranci naučili i s oduševljenjem su je pjevali), "Ljubavi prokleta" (iako su od njenog premijernog izvođenja prošle već dvije godine), "Prsten na sto"... Za ovu vrlo emotivnu baladu Sergej je prije 10-tak dana snimio spot. Taj spot je u organizaciji TOB (Turističke zajednice Budva) snimljen na najatraktivnijim lokacijama, a jedan dio i na, kako je rekao Sergej, najljepšem jedrenjaku na ovim prostorima - "Jadranu". Direktor fotografije i režiser spota je Aleksandar Kerekeš Keki iz "Visual infiniti" produkcije, koji je, u saradnji sa Sergejem, osmislio izgled spota i sam scenario. Da bi snimanje kadrova bilo što kvalitetnije, Sergeju s petočlanom ekipom nije bilo teško jednog jutra ustati i u 5 sati.

Sve ove aktivnosti su samo uvertitra pred koncertnu turneju na koju će Sergej krenuti krajem oktobra 2006. godine. Turneja će početi velikim koncertom u beogradskom Sava Centru, koji će biti snimljen za DVD izdanje. Nakon toga, Sergej s koncertima kreće po Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji...

Više informacija ima ovdje:
sergej@cg.yu
www.sergejcetkovic.com

Autor:

Maja Ivanovic
Bihać, BiH
maja_ivanovic27@hotmail.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -