Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

NICK OLIVERI + THE MONDO GENERATOR
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvatska - subota, 11. studeni 2006. u 21:00 sat


Za siguran korak
Za siguran korak

Nick Oliveri + Mondo Generator
(ex Queens of the Stone Age)
Klub Boogaloo, Zagreb, Hrvatska
subota, 11. studeni 2006. u 21:00 sat

Dođite na poseban koncert koji će se održati u sklopu humanitarne akcije "Za siguran korak", a nastupit će Nick Oliveri - bivši član kultne grupe Queens of the Stone Age - sa svojim bendom The Mondo Generator.

Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mjestima sustava "Eventim", kao i na www.eventim.hr. Cijena ulaznice: do 14.10.2006. 90kn, a od 15.10.2006. cijena ulaznice je 110 kn.

Nick Oliveri / Queens of the Stone Age / The Mondo Generator
B i o g r a f i j e

NICK OLIVERI
Nick Oliveri najpoznatiji je po tome što je bio član legendarnog "napušenog" benda iz južne Kalifornije, Kyuss, kao i po tome što je od 1998. do 2004. bio član benda Queens of the Stone Age. U punk rock krugovima, najpoznatiji je po tome što je u bendu The Dwarves bio glavni, pod nadimkom Rex Everything. Od 1997. frontmen je benda Mondo Generator, koji se trenutno zove Nick Oliveri and the Mondo Generator. Oliveri je također i solo umjetnik i često sudjeluje na albumima i turnejama svojih prijatelja, uključujući Winnebago Deal, Mark Lanegan Band i Masters of Reality. Prije je surađivao i s The Desert Sessions i The River City Rapists. Oliveri je poznat po tome što svira golih prsa, a često i gol, zbog čega su mu vlasti često naređivale da se odjene. Najzapamćeniji takav slučaj dogodio se u Brazilu, kada je bio uhapšen nakon golog nastupa na festivalu Rock in Rio u Rio de Janeiru.

QUEENS OF THE STONE AGE
Izvorno, pod nazivom Gamma Ray, Queens of the Stone Age, u početku sastavljeni samo od pjevača i gitarista Josha Hommea i bubnjara Alfreda Hernandeza, pokušavali su se riješiti etikete napušenog rocka koja ih je pratila u bivšem sastavu Kyuss. Razvili su specifičnu vrstu monotono repetitivnog, teškog zvuka koji Homme opisuje kao "robotski rock". Kroz godine, Queens su izdali četiri vrlo hvaljena albuma ("Queens of the Stone Age" - 1998.; "R", poznat i kao "Rated R" - 2000.; "Songs for the Deaf" - 2002.; te "Lullabies to Paralyze" - 2005.). Najzapaženiji od njih je "Songs for the Deaf" iz 2002. godine. Još i danas su miljenici kritike, smatrani najboljim eklektičnim i inovativnim sastavom rock-glazbe.

THE MONDO GENERATOR
Oliveri je, pod nadimkom Rex Everything, je 1997. godine, s prijateljima Joshom Hommeom, Brantom Bjorkom, R Robom Oswaldom i drugima, oformio sastav The Mondo Generator. Snimili su debi album, "Cocaine Rodeo". Album je izašao tek tri godine kasnije zato što su Oliveri i Homme bili punopravni članovi Queens of the Stone Age. Album je izdala izdavačka kuća Southern Lord Records, 2000. godine. Album je vrlo rijetko bio popraćen i nastupima uživo, tako da je bend stekao kultni status među najodanijim obožavateljima Queens of the Stone Age.

2003. godine ponovo su se pojavili s novim albumom, "A Drug Problem That Never Existed". Ovog puta Oliveri je za snimanje angažirao mnoge svoje prijatelje. Sudjelovali su Dave Catching. Troy Van Leeuwen, Josh Homme, Brant Bjork, te Molly McGuire i frontmen Dwarvesa, Blag Dahlia, kao koproducenti. Album su zajedničkim snagama izdale izdavačke kuće Ipecac Recordings, Mikea Pattona i Homme's Rekords Rekords. Nastupi uživo, koji su uključivali Oliverija, Catchinga, Bjorka i McGuirea, održavali su se tri mjeseca, na turneji po sjevernoj Americi i Europi. Početkom 2004. godine, nakon što je Homme izbacio Oliverija iz Queens of the Stone Age, objavio je da će Mondo Generator postati njegov glavni projekt. Snimio je akustični album "Demolition Day" i održao europsku turneju s Brant Bjorkom i Mark Lanegan Bandom.

Nakon toga, snimio je album s Catchingom, McGuireom i Alfredom Hernandezom. Na promotivnoj turneji tog albuma, u ljeto 2004., nakon što se tijekom nastupa više puta žalio na kvalitetu zvuka, Olivieri je fizički napao člana ekipe noćnog kluba u Njemačkoj. Ostali članovi benda bili su bijesni i vratili su se u Ameriku, bez njega. 2005. godine Olivieri je još jednom bio na turneji po Europi, svirajući kao predgrupa za bendove poput Motörheada, te nastupajući kao pridruženi član za Dwarvese. Također je angažirao članove britanskog benda Winnebago Deal, Bena Perriera i Bena Thomasa, da se pridruže Mondo Generatoru na turneji. Obožavatelji su ih tada često nazivali Winnebago Generator.

Trojka je u prosincu 2005. ušla u Studio 606 Davea Grohla u Los Angelesu, kako bi započeli rad na sljedećem albumu Mondo Generatora. Oliveri je za taj album angažirao i nekoliko prijatelja iz svog rodnog grada, a koproducenti su bili Nick Raskulinecz i sam Oliveri. U lipnju 2006. objavljeno je da su Perrier i Thomas iz nepoznatog razloga napustili bend. Oliveri je tada preimenovao svoj bend u Nick Oliveri and the Mondo Generator, te potpisao za Mother Tongue Records koji će u rujnu 2006. u Engleskoj i Europi izdati njegov novi album, "Dead Planet (sonic slow motion trails)". Članovi benda koji sudjeluju na aktualnoj turneji su Ian Taylor, Hoss i Spud, koji su mu se pridružili nakon izlaska iz Winnebago Deala. (www.mondogenerator.com)


Zahtjeve za akreditacijama s Vašim media-planom pošaljite na e-mail: promocija_i_akreditacije@yahoo.com i zaprimamo ih do četvrtka, 09. studenog 2006. godine do 18:00 sati. Nakon tog datuma nećemo biti u mogućnosti uvažavati Vaše zahtjeve.

Promocija i akreditacije: Goran Bakić / Ivana Tolj
Mob: +385 (0) 91 7540 272 / fax: + 385 (0)1 6137 875
e-mail: promocija_i_akreditacije@yahoo.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -