Barikada - World Of Music
Povratak na NOVU BARIKADU

   www.old.barikada.com 
Muzicki web portal svih zemalja ex YU (i jos malo sire)






Dinko Husadzic Sansky - Pogled na jazz
Reklamno mjesto 1
Davor Hrvoj - Jazz Connections
Reklamno mjesto 2
Summer Music School Pucisca
Reklamno mjesto 3
Davor Matosevic (singer-songwriter)
Reklamno mjesto 4
exYUsingles - Istorijat muzike ex YU
Webmaster - Kontakt e-mail


Optimizirano za
IE i 1024 x 768

Dragutin Matosevic feat. Esad Prcic - Tulipani



ExYUsingles - Istorijat muzike ex YU
  World Of Music

SLON IN SADEŽ
Slovenija

Slon in Sadež
Slovenija
P r e d s t a v i t e v

Skupina Slon in Sadež je (kot že samo ime pove) nastala iz dveh posameznikov - Slona (Jure Karas) in Sadeža (Igor Bračič). Sprva je to ime ponosno nosila improvizacijska gledališka skupina s katero sta oba gostovala v idilicnem pristaniškem mestu Liverpool leta 2001 - kraju primerno je bilo tudi ime skupine - Elephant and the fruit. Ko so se s slavo ovencani vrnili z zahoda, sta zgoraj omenjena clana (in spodaj še nekajkrat) nastopila solo, oziroma stereo na vecernjem kabareju festivala Ana Desetnica s svojim prvim skupnim komadom "Reper". Zaradi splošnega navdušenja treh prijateljev v prvi vrsti, sta se odlocila da bosta še kdaj sodelovala na glasbenem podrocju - in tudi sta. Septembra istega leta sta spisala in posnela na Radiu Študent internetno popularni komad "Taliban Reggae", hkrati pa sta dobila od vodilnih kadrov KUD-a "France Prešern" ponudbo, da naredita predstavo za decembrsko prešernovanje. Tega projekta sta se lotila zagrizeno neresno do te mere, da sta eno noc pred predstavo napisala vse pesmi za Kabáre, ki je bil potem premierno izveden v KUD-u. Ker se je njunemu prijatelju Andreju Težaku zdelo, da bi se dalo njuno prikupno neprofesionalno zmedenost na odru dobro vnovciti, se je preimenoval v menadžerja Težaka in ju zacel prodajati za pest žvecilnih gumijev širom Metelkovskih odrov in okoli.

Kabare je postal pravi mali gledališko-glasbeni hit in potem se je zgodil cudež. Ravno, ko so trije fantje zaceli prosjaciti po razlicnih uradih in mesarijah za sponzorski tolarcek, s katerim bi posneli prvenec, je z jasnega neba udaril Mirovni Inštitut, ki je Slonu in Sadežu vsled njune mirovnosti, Nato-skepticnosti in vsesplošne simpaticnosti, sponzoriral prvo plošco. Navdušena mladenica sta se takoj podala v studio, kjer sta srecala producenta Sašota Fajona (ker je bil to pac njegov studio), kateremu sta se takojci priljubila s svojim naivnim pristopom do glasbe. Kljub sodelovanju Slona in Sadeža na tej plošci, je Fajonu uspelo skupaj spraviti neke vrste studijski izdelek, seveda ob pomoci premnogih gostujocih glasbenikov, od Marjana Stanica, Boštjana Gombaca, Gala Gjurina, Sitih Hlapcev, Zorana iz Maribora in celo Tomaža Domicelja ter 6 Pack Cukurja. Na nastali zgošcenki so predstavili "CD razlicico" njunega Kabáreja. Ker sta popularno gledališko-glasbeno igro Kabáre igrala pred vse vecjimi množicami, se ju na koncu ni vec niti slišalo niti videlo.

Zato sta se Slon in Sadež odlocila, da storita korak v smeri glasnosti in sta ustanovila Slon'n'Sadež rokenrol kvartet, v katerem sta za ritem sekcijo poskrbela Igor Brvar - Jovo (ex 2227) na bobnih in Matjaž Ugovšek - Ugo (ex Zaklonišče Prepeva) na basu. Srecna cetverica je zacela s koncertiranjem 1. januarja 2004 in je od takrat nastopila na raznih rok festivalih, etno veselicah in šolskih prireditvah - povrhu vsega pa so posneli (zaenkrat) še dve zgošcenki. Prva je bila logicno nadaljevanje opusa Slon in Sadež s prve zgošcenke, ki pa se je seveda primerno glasbeno razvil ob Jovotovi in Ugotovi pomoci - (in seveda pomoci gostujocih glasbenikov) gre za zgošcenko "Komercialne Pizde" (v trgovinah in doma vecinoma znane kot "Komercialne Piiip") pri kateri je sodelovala tudi deška zasedba "Fantasticnih pet" s svojim singlom (za katerega so posneli tudi videospot) s preprostim imenom "Fantasticnih pet".

Socasno s "Komercialnimi pizdami" pa je nastajala tudi zgošcenka pesmi iz oddaje "Štafeta Mladosti", ki sta jo Jure in Igor vodila na RTV Slovenija dobri dve leti - po spletu zanimivih in delno bednih okolišcin sta oddajo nehala voditi še preden je zgošcenka prišla na svet. Na zgošcenki so zbrane (samo nekatere izmed) pesmi, ki sta jih Slon in Sadež (drugace neverjetno podobna voditeljema) pripravila vsakih štirinajst dni posebej za oddajo "Štafeta Mladosti". Poleg pesmim pa lahko poslušalec prisluhne tudi šaljivim skecem Bineta in Baneta ter nekaterih drugih soustvarjalcev oddaje. Hkratno z (zacasnim) umikom s TV ekranov pa je prišlo presenecenje: Slon in Sadež sta dobila viktorja v kategoriji Obetavne medijske osebnosti. Ker je viktor eden, Slon in Sadež pa sta dva, si ga demokraticno izmenjujeta po principu parnih in neparnih mesecev.

Kreativni dvojec pa ne pociva ne na glasbenem ne na televizijskem podrocju, saj ob koncertiranju pripravljata novo humoristicno oddajo in še mnogo stvari, ki jih bomo potem, ko bodo narejene, odigrane, prikazane in videne, uvrstili sem - v (še) daljšo zgodovino skupine Slon in Sadež.

(c) Tekst pripravil HEPOSS - Historicno Ekonomsko Propagandni Oddelek Slon in Sadež gmbh

Za več info kontaktirati:
Andrej Težak - Tešky - menedžer
e-mail: tesky@sloninsadez.com
Telefon: 031/673-585
www.sloninsadez.com








Davor Matosevic - videos
Reklamno mjesto 5
Rock Otocec 2010
Reklamno mjesto 6
Web portal Pljuga
Reklamno mjesto 7

Andjelko Jurkas (HR) - Bez rocka trajanja (Knjiga + CD)
Reklamno mjesto 8
Gary Talley (USA) - Guitar Playing for Songwriters
Reklamno mjesto 9

Hosting sponzor:

Barikada - facebook group





© Copyright by Dragutin Matosevic. All rights reserved (2004 -